Miért nem kötelező ráírni a termékekre a gyártási országot?
Én mindig úgy választok, hegy egy termék magyar termék legyen, vagy Magyarországon gyártott, vagy legyen valami köze az országhoz. Még ha drágább és szarabb is, akkor is azt választom a külföldi helyett. Ha éppen nem látok magyart, akkor keresem, és csak akkor veszem meg a külföldit, ha végképp nem találok magyart. Múltkor például csak azért is megtaláltam a magyar gemkapcsot a sok kínai között a Printkerben. Meg kerülöm az ilyen magyargyűlölő országok termékeit, meg a franciákhoz visszavezethető termékeket is, mert a franciák '48 óta csak kib@sznak velünk. Igen, ilyen visszamaradott bunkó paraszt szittya nemzethy vagyok.
Éppen ezért nekem sem jó, hogy egy csomó termék származási helyét nem tüntetik fel, nehogy má' fedezzem a hazai munkahelyeket! Vissza kellene állatni, és a webshopokra is kiterjeszteni.
Kérdező, a huszadik válaszodat mire alapoztad?
Nem azt mondtam hogy bármit csinálunk attól rosszabb lessz, hanem hogy ne olyan ország dolgát nézzük amit nem értünk, mert abból csak rossz sül ki, viszont a saját házunk táján sepregethetünk.
Egyébként gyakran környezettudatosabb a szálítás, mint a helyben előálítás.
"Nem azt mondtam hogy bármit csinálunk attól rosszabb lessz, hanem hogy ne olyan ország dolgát nézzük amit nem értünk, mert abból csak rossz sül ki, viszont a saját házunk táján sepregethetünk."
Akkor sorold fel tételesen, hogy mit tehetnénk, amitől az ökológiai lábnyomunk legalább a felére csökkenne. És természetesen hagyjál ki minden olyan dolgot, ami befolyásolja más ország gazdaságát.
Valahol el kell kezdeni. Ha ennyire fontos neked a természet védelme, akkor miért nem mutatsz példát mindenkinek és hátha követni fognak. Miért vársz el másoktól mindent, miközben te meg semmit nem teszel az érdekében?
Persze tudom, te vagy az ország legkörnyezetvédőbbje, akinél annyiban merül ki az védelem, hogy megnézi hol gyártottak egy terméket. Na de elkalandoztam: szóval kezd el és mutasd meg másoknak, hogy hogyan kell csinálni, ne másoktól várd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!