Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem kötelező ráírni a...

Miért nem kötelező ráírni a termékekre a gyártási országot?

Figyelt kérdés
Én úgy emlékszem régebben majdnem mindenre rá volt írva honnan származik, ma pedig már az áruk feléről hiányzik ez az információ. Miért utálja az állam és az EU a tudatos vásárlókat?
2021. jan. 16. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/89 anonim ***** válasza:
81%

Kérdező

Pontosan azért nem írják rá az országot - csak azt hogy EU - hogy te ne tudd tudatosan kiválasztani, hogy honnan származó terméket veszel meg. Mert akkor te dönthetnél arról, hogy hol készüljön ez a termék - például a te országodban, a te országod lakóinak munkahelyét biztosítva, nem pedog más országokét.

Képzeld el azt a felháborító dolgot, hogy te mint vásárló eldöntöd, a hozzád legközelebb előállított termékeket vásárolod meg, hogy a lehető legkisebb környezet terheléssel szállítsák el hozzád. Vagy azt a tűrhetetlen helyzetet, hogy előnyben részesíts terméket csak mert egy általad választott vidékről származik. Az EU egy gazdasági közösség - itt is kiviláglik, hogy mekkora átverés amit mellé hazudnak róla - és bizony nem a te érdekedben van ez a gazdasági közösség, hanem hogy a cégeknek minél könnyebben és olcsóbban lehessen termelnie, mert te nem tudod megszabni nekik, hogy sok kisebb üzemben dolgozzanak - például a te saját országodban is adjanak munkát az embereknek mind a gyártással, mind az alapanyagok előállításával. Ha bemész a boltba, leemeled a mosószert a polcról és látod rajta hogy azt a lengyeleknél készítették, még előfordulhat, hogy visszateszed és veszel helyette egy ugyanolyan minőségű, hasonló árú magyar mosószert. Milyen is lenne ez a világ? Élhető? Jó? Miket nem képzelsz?

2021. jan. 16. 22:32
 22/89 anonim ***** válasza:
46%
Az a dugós hasonlat azért elég erőteljesen megvilágított valamit, vagy simán picit próbálsz az emberekkel itt játszani, vagy tényleg az a fajta vagy akik miatt a zöldek a negatív kritikákat kapják, mert ez azért már az a szint. De ennyi erővel nem kéne venni semmit, tessék megtermelni mindent otthon.
2021. jan. 16. 22:35
 23/89 anonim ***** válasza:
6%
Kérdező: szóval ha mondjuk rá van írva valamire, hogy Kínában készült, akkor nem veszed meg? Vagy min változtatna az, ha rá lenne írva? Mondjuk ahogy már többen is leírták, rajta van a termékeken a származási ország, de ha nem lenne? Milyen országból származó termékeket nem vennél meg? Csak kívácsiságból sorolj már fel 1-2-t.
2021. jan. 16. 22:38
 24/89 A kérdező kommentje:

Látod, téged is lepontoztak, mert kimondtad az igazságot. (Leszámítva azt a részt, hogy EU van ráírva, mert már sokszor EU sincs ráírva)

2021. jan. 16. 22:38
 25/89 A kérdező kommentje:

Igen képzeld a tudatos vásárlás ezt jelenti, hogy elolvasod mi van ráírva, és az alapján döntesz. Lehet hihetetlenül hangzik, de vannak néhányan, akik nem akkora zabagépek, mint te.

2021. jan. 16. 22:41
 26/89 anonim ***** válasza:
18%
:D :D Zabagép azért mert nem azt nézegeti hogy hol készült. Ez aztán vas logika.
2021. jan. 16. 22:43
 27/89 anonim ***** válasza:
92%
A tudatos és okos vásárlótól személyeskedés telik csak, nekem nem rémlik, hogy bármi szitokszót írtam volna...
2021. jan. 16. 22:46
 28/89 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező: szóval nem mondod meg, hogy mely országokból származó terméket nem vennéd meg ha tudnád, hogy ott gyártották? És csak élelmiszert? Vagy mindent?
2021. jan. 16. 22:51
 29/89 anonim ***** válasza:
0%
Jó, hát én most jelentettem a dolgot, tudod van a normális vita, és van az amikor valaki nem tud mit felhozni értelmes érvként és olyankor személyeskedni kezd.
2021. jan. 16. 22:51
 30/89 A kérdező kommentje:
Miért kéne nekem egy OFF témában vitatkozni bárkivel? Különösen egy olyannal, aki meg van győződve arról, hogy tudatos vásárlás nem is létezik.
2021. jan. 16. 22:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!