Kezdőoldal » Politika » Egyéb kérdések » Miért nem kötelező ráírni a...

Miért nem kötelező ráírni a termékekre a gyártási országot?

Figyelt kérdés
Én úgy emlékszem régebben majdnem mindenre rá volt írva honnan származik, ma pedig már az áruk feléről hiányzik ez az információ. Miért utálja az állam és az EU a tudatos vásárlókat?
2021. jan. 16. 21:34
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/89 anonim ***** válasza:
61%
Általában rajta van.
2021. jan. 16. 21:37
 2/89 anonim ***** válasza:
12%
Abban mi a tudatos vásárlás hogy nem veszed meg a parizert ha x helyett y országban gyártják?:D
2021. jan. 16. 21:39
 3/89 A kérdező kommentje:
Nem nagyon sokszor nincs rajta, még élelmiszereken se. És még ha rajta is van a gyártási hely, akkor se derül ki, hogy az alapanyag honnan származik.
2021. jan. 16. 21:40
 4/89 A kérdező kommentje:

Na mi, szerinted?

2021. jan. 16. 21:42
 5/89 anonim ***** válasza:
17%
Hát ezt kértem, hogy fejtsd ki, hogy miért nem jó x ország x meg jó.
2021. jan. 16. 21:45
 6/89 anonim ***** válasza:
76%

Mondjuk a gyártási országok ismeretével, lehet tudni, hogy szűz kezek gyártották e az adott terméket (a szűz kezek eufemizmus a gyerekmunkásokra)

A bökkenő ott van, hogy általában nem egy gyár gyártja le a terméket, és csak egy származási országot írnak le.

2021. jan. 16. 21:49
 7/89 A kérdező kommentje:

Igen többek közt ezért is fontos a származási ország, de kettes kedvéért elmondom, hogy ha Szegednél távolabbról hozzák Budapestre a párizsit, akkor az pusztán felesleges munkaerő pazarlás és felesleges szén-dioxid kibocsátás.

2021. jan. 16. 21:53
 8/89 anonim ***** válasza:
57%

Rá van írva, hogy származási hely Európa.

Az nem elég? Az Eun belül teljes mindegy honnan származik mert szabályzás van arról, hogy az Ausztriában gyártott Milka csokoládénak egységes gyártási folyamatban kell lennie a németben gyártott változatával. Tehát az osztrák csokid is ugyanolyan állagú és ízű lesz mint a németben gyártott csokid is. Ez bármilyen más termékre igaz aminek az eun belül több leányvállalata is van. Mindig ugyanolyan minőségű lesz függetlenül attól, hogy olaszba vagy németben gyártották. (utóbbihoz jó példa a Kinder)

De egy kis kutakodás után bármilyen termékről ki tudod deríteni, hogy konkrétan melyik országból származik ha annyira érdekel.

Ami pedig nem az Unióból jön arra külön fel van tüntetve, hogy Kína/USA/Mexikó, de én még törökkel is találkoztam egy póló esetén.

2021. jan. 16. 21:53
 9/89 A kérdező kommentje:

"Rá van írva, hogy származási hely Európa."

Mondom, hogy nincs ráírva egy csomó dologra ez se. Forgalmazó rá van írva, de a gyártásról egy kukk sem.

2021. jan. 16. 21:55
 10/89 A kérdező kommentje:
Ha már felhoztad a Kinder, direkt megnéztem és azon sincs gyártási ország.
2021. jan. 16. 21:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!