Mi a véleményetek az indirekt oltási kötelezettségről?
Németeknél már nyíltan írnak róla, hogy a repülőtársaságok után majd nagy eséllyel a kultúrrendezvényekre is oltási bizonyítvánnyal lehet majd menni.
Gondolom ez még csak a kezdet. Gondolom elég konstruktívak lesznek, hogy hogy lehetetlenítsék el a szkeptikusok életét, akik nem szeretnének kisérleti nyulak lenni egy alig tesztelt oltással.
Bocs az egyik mindqtodat úgy értelmeztem h az lennék.
“ Ha választhatnál két eset közül: az egyiknél 2% az esélye, hogy meghalsz, a másiknál 1 ezrelék, akkor melyiket választanád?”
Van harmadik eset. Én nem is tudtam 2009-ben hogy van rá oltás, és nem is kaptam meg a vírust sem nagy eséllyel. Csak a hírekből ismertem.
Nem keverem össze a műhibát a védőoltással, de normális életösztönnel rendelkező embernek az ilyen elég indok ahhoz, hogy kétségei legyenek az “ártalmatlan” anyagokkal kapcsolatban. Tulajdonképpen ez az ember is olyat kapott amit mindenki akinek kicsit komolyabb gerincproblémája van. Én is kaptam már
Minek érdekeljen más? Más is csak magára gondol, a covid rettegők is csak azért oltatnának mindenkit be kötelező jelleggel, hogy a saját tyúxaros életüket mentsék. :)
Csak annyi gerinc sincs bennük hogy ezt beismerjék.
Egyébként ki a nagyobb egoista, a covid rettegő vagy az oltás rettegő? A covid rettegő mást is kötelezne, csak mert fosik annak ellenére hogy elvileg immunis.
Egy oltásrettegő szerintem sosem mondja azt hogy más se oltathassa be magát.
De látom még mindig nem sikerült befogadnod hogy nem egy oltásrettegővel beszélsz, akármennyire is bele akarod a témába beszélni, engem is oltottak jól bevált dologokkal, amikor szükség volt rá.
Nekem ezzel a mostanival, meg az arrogáns propagandával és folyamatos fenyegetéssel van gondom ami jön a médiától, és ezzel vagyok szkeptikus. A h1n1-nél hogyhogy nem lebegtették ezeket a dolgokat ilyen intenzíven?
Amíg nincs meg a beoltottság addig marad a lezárás meg gazdasági válság.
Ezért szeretném ha sokan oltanának.
De nem akarom, hogy ez ki legyen kényszerítve.
Viszont az dühít ha egyesek rosszindulatból, vagy mert sötétek mint a föld teljes képtelenségeket, meg konteókat terjesztenek. Ezek a finoman szólva álhírek azt a koroztályt is eltántoríták az oltástól, akik tényleg veszélyeztettek a covidtól. Az idős emberek nem elhanagolható százaléka belehal a vírusba. Azok akik blődségeket terjesztenek hozzájárulnak közvetve a halálukhoz.
Ebben egyetértünk. Bár szerintem nincs benne rossz indulat, aki abban hisz terjeszti és ennyi. Az időseket nem nehéz eltántorítani az újtól. Szüleim bőven veszélyeztetett korosztály, mondjuk ők oltáspártiak, viszont az egyik azt mondta tizenéve a szívkatéterre, hogy nem érdekli, él ameddig él de nem műttet. Persze azóta kapott mást egy életmentő műtét kapcsán, azóta jól van.
Érdekes az hogy a magyar ismerőseim nagy része azt mondja, hogy oltatja magát csak mehessen már valahová. A németek közül a legtöbb a korosztályomban (40+ szintén) azt mondja, “persze jó lesz ha lesz, de én nem vagyok veszélyeztetett, ha nem muszáj akkor köszönöm nem”.
Magyarul ők addig tartják jónak, amíg nem őket oltják.
Érdekes, hogy egyetértesz azzal, hogy az idősek nagy része belehal(na) a vírusba, a szülei se fiatalok gondolom (hacsak nem egy általános iskolás vagy, akinek fogalma sincs semmiről, de osztja az észt), mégse félted őket attól, hogy nem oltatod be magadat és megfertőzöd őket. Az 50 év felettiek 4szer valószínűbb, hogy kórházba kerülnek ha megfertőződnek és 30szor valószínűbb, hogy meghalnak, mint te a magad 30 év alatti koroddal. A 65 év felettieknél ez a valószínűség 5ször magasabb kórházba kerülés és 90szer magasabb halál.
Szóval ha nem félted a szüleidet, akkor már értem miért nem törődsz másokkal sem, így neveltek, lesz@rsz mindenkit, ezen semmi sem segít, írhat bárki bármit.
Most egyelőre karácsonykor sem látjuk egymást, mert a karantén tovább tart, mint amennyi időre haza tudnék menni.
De mitől is kéne féltenem őket? Oltáspártiak. Valószínű mire Magyarország közelébe jutok, már immunisak lesznek, nem is értem mivel próbálsz vádaskodni. Maximum magam veszélyeztetném meg az olyan egoistákat, akik szintén úgy döntenének, hogy vállalják a rizikót.
Mellesleg ha megkapnák, akkor sem tőlem, mert a koruk ellenére nem tudnak megülni, dolgoznak nyugdíj mellett, a munka miatt az egyik vonatozik 100 km re 2-3 naponta. Miről beszélünk?
“ lesz@rsz mindenkit”
Nem mindenkit. Csak azt aki engem. Tehát kb. 5-10 ember kivételével mindenkit. :)
És ne játsszuk az álszentet, a legtöbb ember életében nincs ennél több olyan akire számíthat a bajban is. Aki mást mond, az vagy hazudik, vagy nagyon naiv.
Amikor fent vagy, sok “barátod” van. Ha megszorulsz, akkor derül ki, kire számíthatsz. Na ezeket nem szabad leszarni.
A szüleimet sem?
Ezt hol olvastad, idézd kérlek.
Vagy ha nem megy, akkor keress fel egy magyar tanárt.
Maradjunk annyiban hogy te felőlem lehetsz a 60 %-ban, nem akadályozlak meg, de engedd meg hogy én döntsem el hogy a 40-ben leszek-e.
Ha meg majd több mint 40 nem akarja, akkor lehet nem velük van a baj. Ennyi konteóhívő nincs.
Apropó, romgydarab. Hordom. Nem is nyafogok miatta, bár értelmetlen. Tavasszal szájkosár nélkül pont így emelkedtek a számok németeknél, mint ősszel szájkosárral. Magyarul nem ért semmit. A tavaszi lezárások igen, bár az is egy elég kőbaltás módszer volt. Most hallgattam a rádióban egy interviewt egy svájci némettel, hogy ott csökkenek kicsit a számok annak ellenére hogy nem nyúlnaknilyen durván a rendszerbe mint a német meg a magyar de mindhatnám ausztriát is. Nincs ennyi hülye intézkedés, de azok értelmesen vannak kivitelezve, és láss csodát, ott nem konstans a napi új esetek száma.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!