Magyaroszágon miért terjedt el, hogy minden hivatalos iraton az "Anyja neve" szerepel?
Más országokban nem hallottam ilyet. Konkrétan a németeket ismerem, senkit nem érdekel, az anyám neve.
De ahogy hallom ismerősöktől, a kornyező országoban sincs ilyen (Hollandia, ausztria, svájc legalábbis).
Miért olyan fontos információ ez?

Számtalan Kis Istvánt meg lehet így különböztetni egymástól egyetlen plusz adat megadásával,amit valószínű fejből tud az illető,míg a személyi igazolványa számát nem biztos.
Esetleg a nevet jogtalanul használó meg nem tudja töprengés nélkül rávágni.

1. de hát a nevezett országokban is végtelen a lista pl. Michael Müllerből.
Mégis sikerül megkülönböztetni őket.

3.
Két érvet mondtam mellette, próbáld feldolgozni, kérlek.
Ok, akkor feldolgoztam. Viszont így felmerült bennem a kérdés, ahol nem ilyen "anyjaneve"-rajongók, vajon hogy tudják megkülönböztetni ennek a rendkívül fontos információnak a hiányában a sok Michael Müllert?
Hogy lehet így egyáltalán élni? :)

Személyi igazolvány számból.
Útlevél, jogosítvány számából.
Lakcímből.
Egyéni azonosítóból
Stb
Számtalan lehetőség van rá, ebből egy az anya neve,ami esetleg a fent sorolt előnyökkel járhat a többivel szemben. Hátrány nem jut eszembe, ha te tudsz ilyet, kíváncsi vagyok.
Engem ez sose zavart, fejből tudom, ha ez kell, a sz.ig.számomat nem mindig.
Én sem tudok hátrányt, eleinte fel sem tűnt, csak egy idő külföldi tartózkodás és ügyintézés után.
Illetve még a 90-es évekből van egy emlékem, amikor a középiskolás osztálytársam hőbörgött, amikor az ellenőr felvette az adatait, mert lejárt a diákja, és hogy "most az anyámat büntetik meg, vagy engem" címszóval volt felháborodva.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!