Autóellenesség Budapesten?
Nem értem ezt az autós üldözést a fővárosban. A biciklisávokkal semmi baj, aki akar, annak hagy legyen lehetősége azt a lehető legeffektívebben/gyorsabban gyakorolni, ugyanakkor miért baj az, ha valaki megteheti, és a mindennapjainak alapvető része egy kényelmes autó? Miért nem lehet az autós közlekedést is fejleszteni (M0-ás, földalatti alagutak, mint amit pl betömtek, már nem is tudom hol, stb.).
Az egyetlen valós érv, az a LOKÁLIS környezetszennyezés, és az ezáltal okozott egészségkárosodás, de az meg megoldható az autók tisztábbá tételével (az EU sokat tett ennek érdekében, facilitálva ezzel a gyártókat, hogy csökkentsék a CO2 flottaátlagot, stb.), és akkor még nem is terjedtek el az elektromos autók, amik a hibrideknél is tisztábbak LOKÁLISAN. (Ezt azért hangsúlyozom, hogy a város kérdésére koncentráljam a kérdést).
Tehát nem értem miért deviancia egy nagyvárosban autóval közlekedni? (Ahogy F. Balázs is mondta). Az autó az emberiség egyik legnagyszerűbb találmánya, és akkor itt még nem is beszéltem azokról, akiknek muszáj.
A végén hagy emeljem ki, hogy a kérdésemnek semmi köze a kerékpárosokhoz, velük nincsen semmi baj, szép dolog az, ha valakit nem érdekel a kényelme a környezete érdekében, bár én ezzel nem tudok azonosulni.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!