Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kicsúszik a pénz a kezünkből....

Kicsúszik a pénz a kezünkből. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Már nagyon el vagyok keseredve. 120 ezer ft marad havonta ételre és egyebekre.

3-an vagyunk, a gyermekünk még pelenkás, 5 ezer ft a pelus havi szinten, törlőkendő 900 ft. Tisztálkodás is kb 5 ezer mindannyiunknak.

A többi csak ételre megy el.

Nem tudom hogy kellene beosztani a pénzt. Volt már havi lista írás, menü tervezés. De semmi sem válik be. Minden hónapot 30-40 ezer mínusszal kezdünk ami rengeteg. Éjszakànként nem alszok csak rágom magam rajta. Mit kellene még tennem?

2014. febr. 25. 23:01
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim válasza:
12%
Miért? Nem szabad? Ja, ezt nem tudtam. Köszi a kedvességed, neked is ugyanilyen szépeket!
2014. febr. 26. 08:11
 32/54 anonim ***** válasza:
81%
Nem akarok leszólni senkit de az miért nem tűnik fel embereknek hogy például neki aki nem látott mintát így elég nehéz! Ez már ott kezdődik hogy iskolában miért nem tanítanak ilyeneket?! Azt meg kell tanulnod hogy petőfi mit írt régen de azt hogy hogyan gazdálkodj okosan azt miért nem!? Innen indul az egész! Hiába van sok embernek otthon minta az nem biztos hogy jó minta! Ezeket tanítani kellene sok egyéb praktikával! Bankok hitelek stb! Az a baj hogy annyira megvezetik az embereket mindenütt hogy csuda! Rengeteg jó dolgot leírtak ide ami mind igaz! Én is kiegészíteném még egy pár dologgal! A bevásárlásnál ezek a hatalmas áruházak mind csak arra mennek hogy téged lehúzzanak úgy hogy észre sem veszed! Néha még a kicsik is! Nem minden akció amire ki van írva! Volt hogy később olcsóbban vettem meg dolgot mint amikor akciós volt! Ezeket nagyon kell figyelni meg írd össze hogy miket szoktál venni és később tudsz hasonlítani hogy most akciósan 100 ft de amúgy meg már normál áron volt 90 is! Régebben beépült a köztudatba hogy ami nagyobb kiszerelésben van az olcsóbb mert kevesebb a csomagolóanyag felhasználása! Ez ma már nem mindig így van! Csak mondok egy számot a 3literes olaj 990ft igy litere 330ft ha pedig 1 litert veszel az csak 315ft! Sosem az árát kell nézni hanem mindig a kilós vagy literes árat nézd ami fel van tüntetve alatta nagyon apró betűvel! Wc papírnál nem a tekercs árát kell nézni hanem hogy hány méter van egy tekercsen és úgy kell visszaszámolnod hogy hány ft-ra jön ki egy méter ebből és mennyire abból! Szemeteszsáknál volt hogy egy 60literes sokkal olcsóbb volt db-ra mint egy 30literes! De ha veszel kenyeret a kenyereszacskó is megteszi max sűrűbben viszed le a szemetet! Ha nálunk van papírtörlő mindig használjuk de ha nincs akkor nem hiányzik! Lehet azt gondolod hogy ha csak kocsival elszaladok 3 utcával arrébb akkor az semmi, de mindig hidegen motorral fogyaszt legtöbbet az autó még nyáron is mert addig nem lesz üzemmeleg! Ha van egy régi hűtőtök akkor az rengeteget fogyaszt meg kell mérni a fogyasztását pár 1000ft-os kis ketyere! Igaz egy új hűtő nagy kiadás de lehet hogy a mostani meg két év alatt elfogyasztja áramban az árát! Arról nem beszélve hogy lehet nagyobbat tudtok venni amiben nagyobb fagyasztó van és mindent le lehet fagyasztani, mi kenyeret is fagyasztunk! A boltok saját márkás termékei mindig olcsóbbak és van olyan hogy azt is a menőbb terméket gyártó cég gyártja! Pl régen a tescós túrórudit a pöttyös gyártotta! Annyi hogy ezek a termékek nem első hanem másod osztályú áruk! Fürdésnél ne úgy fűrödjetek hogy a gyerek 7-kor te 8 kor a párod meg 11-kor hanem egymás után mert a melegvíz attól függ milyen hosszan jön a bojlertól vagy a hőközponttó az ennyi idő alatt elhűlik a csőben és melegvíz árban fizeted a langyos vagy épp hidegvizet! Ja a tusolas olcsobb mert kevesebb vizet hasznalsz el.
2014. febr. 26. 08:18
 33/54 anonim válasza:
71%

Bocsi, 31-es, de a 30-asnak igaza van. Ahol írod a választ ott az első pont, hogy ne OFFolj, vagyis ne írj olyant válaszba, aminek semmi köze a kérdéshez. Második pont Ha kérdésed van, ne válaszba írd, hanem írj ki új kérdés.

Elnézést kérdező az OFFért

2014. febr. 26. 08:28
 34/54 anonim ***** válasza:

Bemásolok egy kérdést, itt ugyan nem a kaja kiadás csökkentéséről, hanem az egyéb költségek spórolási lehetőségiről van szó, szerintem nagyon sok hasznos ötlet van benne:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..

2014. febr. 26. 08:33
 35/54 anonim válasza:
55%
Bocsi, de nekem a szüleim minimálbért kapnak és mégis megélünk, ami kell mindenünk megvan. 3-an vagyunk testvérek, a két nagyobbiek egyetemen tanul és szakközépbe.
2014. febr. 26. 08:51
 36/54 anonim ***** válasza:
59%

Nekem a legjobban az vált be, hogy egy excel táblában (de persze lehet kisfüzetben is) bizony napi szinten vezetem a kiadásokat, bevételeket, megtakarítást.

A folyószámlát és a pénztárcában lévő készpénzt is.

Hónap végén összesítek (pl. rezsi, kaja, háztartási dolgok, ruházat stb.), még kis diagramotis rajzolok, hogy jobban látszódjon.

Ha szükséges, akkor írok hozzá 2-3 pontot, amin jó lenne változtatni (pl. irodai ételrendelés helyett egy héten kezdetben 1-2szer otthonról vinni az ebédet stb.).

Nem nagyon hittem benne korábban, de az a tény, hogy ÍRÁSBAN vezetem és látom a kiadásokat, bevételeket, valahogy tényleg tisztánlátásra és megfontoltabb vásárlásra ösztönöz.

Neked is nagyon ajánlom, nem sok idő, naponta kb. 5 perc (csak ne felejtsd el tényleg naponta beírni a kiadásokat/bevételeket).

Mindig van nálam valamennyi készpénz, de nem túl sok.

Nálunk a legtöbb pénz az ilyen adhoc, gyors kis készpénzes vásárlásokon folyt el korábban (beugrok a boltba egy kis nassért stb.)

Próbáld ki, megéri.

Már ezzel a rendszerességgel fogsz tudni spórolni.

2014. febr. 26. 09:02
 37/54 anonim ***** válasza:
45%
Fejenként 20, max 30 ezerből bőven jól lehet lakni havonta, valamit nagyon szarul csináltok. Gogy oszd be apénzt? Ne a legdrágább kaját vedd, ne szórd el hüyleségekre, nem kell állandóan joghurtokat, üdítőket, édességet, italokat venni. A környéken is körbe kéne járni, hogy hol mi olcsóbb. Ennyire nem komplikált ez.
2014. febr. 26. 09:53
 38/54 anonim válasza:
25%
31-es vagyok, mindenkinek köszönöm, aki írt nekem privátra. Mindenkinek fogok válaszolni, csak egy kis időbe telik.
2014. febr. 26. 13:22
 39/54 anonim ***** válasza:
75%
Néha lehet enni babot, lencsét, sárgaborsót, ugyanannyi fehérjét tartalmaz, mint a karaj vagy a csirkemell és háromszor annyi kalóriát (és több ásványi anyagot, vitamint). Szóval nem szabad elfeledkezni az olcsó de tápláló ételekről sem.
2014. febr. 26. 13:28
 40/54 anonim ***** válasza:
44%
Elég ratyi aki lepontozott csak azért mert le mertem írni, hogy máshol ennyi se jut kajára és egyebekre! Gondolom ezek vagy ez valami elkényeztetett tizenéves hulladékgyerek volt, akinek a sge ki van nyalva. Majd rájön egyszer az is. A 120 bőven elégnek kellene lenni. Valamit szarul csináltok. Nem kicsit.
2014. febr. 26. 13:31
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!