Kicsúszik a pénz a kezünkből. Mit csináljak?
Már nagyon el vagyok keseredve. 120 ezer ft marad havonta ételre és egyebekre.
3-an vagyunk, a gyermekünk még pelenkás, 5 ezer ft a pelus havi szinten, törlőkendő 900 ft. Tisztálkodás is kb 5 ezer mindannyiunknak.
A többi csak ételre megy el.
Nem tudom hogy kellene beosztani a pénzt. Volt már havi lista írás, menü tervezés. De semmi sem válik be. Minden hónapot 30-40 ezer mínusszal kezdünk ami rengeteg. Éjszakànként nem alszok csak rágom magam rajta. Mit kellene még tennem?
Bocsi, 31-es, de a 30-asnak igaza van. Ahol írod a választ ott az első pont, hogy ne OFFolj, vagyis ne írj olyant válaszba, aminek semmi köze a kérdéshez. Második pont Ha kérdésed van, ne válaszba írd, hanem írj ki új kérdés.
Elnézést kérdező az OFFért
Bemásolok egy kérdést, itt ugyan nem a kaja kiadás csökkentéséről, hanem az egyéb költségek spórolási lehetőségiről van szó, szerintem nagyon sok hasznos ötlet van benne:
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Nekem a legjobban az vált be, hogy egy excel táblában (de persze lehet kisfüzetben is) bizony napi szinten vezetem a kiadásokat, bevételeket, megtakarítást.
A folyószámlát és a pénztárcában lévő készpénzt is.
Hónap végén összesítek (pl. rezsi, kaja, háztartási dolgok, ruházat stb.), még kis diagramotis rajzolok, hogy jobban látszódjon.
Ha szükséges, akkor írok hozzá 2-3 pontot, amin jó lenne változtatni (pl. irodai ételrendelés helyett egy héten kezdetben 1-2szer otthonról vinni az ebédet stb.).
Nem nagyon hittem benne korábban, de az a tény, hogy ÍRÁSBAN vezetem és látom a kiadásokat, bevételeket, valahogy tényleg tisztánlátásra és megfontoltabb vásárlásra ösztönöz.
Neked is nagyon ajánlom, nem sok idő, naponta kb. 5 perc (csak ne felejtsd el tényleg naponta beírni a kiadásokat/bevételeket).
Mindig van nálam valamennyi készpénz, de nem túl sok.
Nálunk a legtöbb pénz az ilyen adhoc, gyors kis készpénzes vásárlásokon folyt el korábban (beugrok a boltba egy kis nassért stb.)
Próbáld ki, megéri.
Már ezzel a rendszerességgel fogsz tudni spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!