Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Kicsúszik a pénz a kezünkből....

Kicsúszik a pénz a kezünkből. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Már nagyon el vagyok keseredve. 120 ezer ft marad havonta ételre és egyebekre.

3-an vagyunk, a gyermekünk még pelenkás, 5 ezer ft a pelus havi szinten, törlőkendő 900 ft. Tisztálkodás is kb 5 ezer mindannyiunknak.

A többi csak ételre megy el.

Nem tudom hogy kellene beosztani a pénzt. Volt már havi lista írás, menü tervezés. De semmi sem válik be. Minden hónapot 30-40 ezer mínusszal kezdünk ami rengeteg. Éjszakànként nem alszok csak rágom magam rajta. Mit kellene még tennem?

2014. febr. 25. 23:01
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
77%

Havi 90 ezernek elégnek kéne lenni kajára.

Viszont az egy főre jutó maradék 10 ezer nagyon kevés, ebből kéne a háztartási cuccokat, piperéket, ruhákat megvenni, és néha elmenni kikapcsolódni, szórakozni, műszaki cuccokra, javításokra, egyebekre félretenni.

2014. febr. 26. 04:55
 22/54 anonim válasza:
8%
Most bocs, hogy ilyet kérdezek, de hogy juttok el lányok, hölgyek odáig a párotokkal, hogy összerakni a pénzt, és felnőtt módjàra leülni, megbeszélni, hogy a pénzt közösen osszuk be? Mert mi egyik párommal se (nem volt sok!) el se jutunk eddig se. Én meg ezen szorongok éjjel is. A legutóbbi fiú is elköltötte saját magára csokira, fagyira, nasira, benzinre, meg még nem tudom, mire. Hogy juttok el odáig, hogy közös kassza? Hogy ne azon kelljen szoronganom, hogy én csak sexre kellek, de komoly kapcsolatra nem?
2014. febr. 26. 05:31
 23/54 anonim ***** válasza:
29%
Utolsó: ehhez egy normális pasi kell, ennyi a titkos recept:) pl olyan, mint én.. Ha bővebben érdekel, írj nyugodtan üzenetet, nem veszem zaklatásnak, sőt..
2014. febr. 26. 06:44
 24/54 anonim ***** válasza:
25%
Máshol annyi sincs mint nektek.
2014. febr. 26. 06:58
 25/54 anonim ***** válasza:
82%
Mi 4-en vagyunk, két nagy gyerek van, de heti 12-13 ezer elég bevásárlásra. Eleve meg van szabva, hogy havi 50ezer mehet kajára. Heti egyszer megyünk boltba és előtte kiírom az akciós újságból, mi az ami kell a leakciózottakból és mi az, amit még vehetek (mellé írom az árát is, osztok-szorzok), az akciósból többet veszek, későbbre is. Megtervezem azt is, miket fogok főzni. Minden héten van egyszer főzelék, egyszer tészta, minden nap van valami leves (olcsón laktat), a többi napokon változó húsos étel. Sok zöldséget, gyümölcsöt veszünk, ezek nem drágák és kevesebb húst(heti max. 2 kiló). Ha éppen kifutnék a keretből, akkor lecsókolbászból paprikás krumpli, palacsinta, pizza, grízes vagy káposztás tészta, lencsefőzelék lesz, mert ezek házilag nagyon olcsón jönnek ki. Nasit is szoktunk venni, jégkrémet, egy zacskó chipset és szotyit minden héten, de ez a max. Amire nagyon ritkán költök (ünnepnap), az a túró rudi, krémtúrók, édes sütik. Kell akaraterő és kell az, hogy a gyerek ne jöjjön velünk vásárolni, mert ő megvenné a fél boltot. És kell az, hogy ne nagy hipermarketben vásároljunk, hanem kis közértben, ahol nincs nagy választék. (nekem a Penny vált be, igaz múlt héten még B rizst sem kaptam, annyira nincs választék, de vettem helyette tésztát:))
2014. febr. 26. 06:59
 26/54 anonim ***** válasza:
85%

A listával vásárlás se rossz: kizárólag azt szabad megvenni, amit otthon felírtál, így nem csábulsz el.

Egyébként a kiszamolo.hu-n vannak régebbi dátummal ilyen cikkek, érdemes visszakeresni és elolvasni őket, szerintem nagyon hasznosak.

2014. febr. 26. 07:08
 27/54 anonim ***** válasza:
59%
Nálunk a gyerekek az oviban kapnak tízórait, ebédet, uzsonnát. A nejem otthon van a legkisebb ugrifülessel GYES-en, neki hétköznaponként hozzák a kaját, 720 Ft/nap áron házhoz szállítással, Én a munkahelyem melletti étkezdében eszem 750-1150 Ft/nap áron. Ez havonta ~45000Ft A maradék a hétvége, illetve a vacsorák. Vacsira túlnyomórészt hideget eszünk, zsömle, felvágott, zöldség, gyümölcs, plusz a hétvégi kajálások. így olyan 80-90E Ft megy el havonta (na jó legyen 100) kajára 4 személynek. De ebben közrejátszik az is, hogy nincs például nagy fagyasztóládánk, mert nem fér. ha lenne be lehetne spejzolni húst, zöldségeket, főzelékféléket, töltöttkáposztát, pörköltöket. De így ez van:)
2014. febr. 26. 07:14
 28/54 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem ez a mennyit költünk kajára, ez családtól függ. Vannak itt jó tippek, de nem mindenkinek ugyanaz a megoldás. Pl. nálunk ilyennel, hogy palacsinta, grizes tészta stb. hát ezt kb a férjem a hajára kenheti ez nem "rendes" ennivaló.. Nekem is furcsa volt megszokni, nekem apám nem volt ilyen "bélpoklos", igaz ő is úgy volt, hogy "rendes" ennivaló kell neki, mert ilyen himihumikra egy óra múlva csak éhesebb lesz, de nem volt probléma, ha nem volt napi 2x lakoma, plusz a jelentéktelenebb étkezések.

Az én férjem sem fog hallgatni egy szelet kenyérrel, vagy egy tányér sajtos tésztával. Van aki ilyen. Hiába mondod neki, hogy másnak még ennyi sincs és azzal is beéri, ha ő meg nem és éhes.

De ha minden hónapban -40 ezerrel indítanak, akkor nem 160 ezret költenek el, ha megint mínusz 40 ezer lesz, mert -40 +120 = 80, a kezdő összeg és ebből mennek le megint.

Amúgy én gyanítom, hogy nem csak kajára megy el, kisbabával, havi 5 ezer 3 ember számlán és kaján kívüli egyéb kiadásaira az semmi. Tisztálkodási szer ok, de mi van a mosogatószer, mosópor, öblítő, tisztítószer, zsebkendő, kukazsák és a többivel, ami a háztartásba kell? Biztos, hogy arra is megy.

2014. febr. 26. 07:38
 29/54 anonim válasza:
0%
Azért megpróbálom még egyszer. Áruljátok már el, akár férfiember is, hogy hogy juttok el egy kapcsolatban odáig, hogy közös kassza, meg akkor üljünk le, hogy mit kell venni, tisztítószerek stb. Hiába mondtam a volt páromnak, annyi volt a válasza, hogy neki az kell a telefonszámlájára (40 000 Ft). Evés meg kb úgy nézett ki, hogy levest nem eszik, főzeléket nem eszik, úgyhogy külön chipset, csokit, ropit, üdítőket vett magának. Mondhattam én, hogy normális pároknál közösen esznek, ő meg azt mondta, hogy nem. És kész. Sokszor én adtam neki a kajámból, kb már hó közepe felétől, mert megsajnáltam. Én majdnem mindent megeszek, neki extraigényei voltak.
2014. febr. 26. 07:51
 30/54 anonim ***** válasza:
74%
Írjál ki saját kérdést, ne itt siránkozzál a saját bajodról!
2014. febr. 26. 08:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!