Kicsúszik a pénz a kezünkből. Mit csináljak?
Már nagyon el vagyok keseredve. 120 ezer ft marad havonta ételre és egyebekre.
3-an vagyunk, a gyermekünk még pelenkás, 5 ezer ft a pelus havi szinten, törlőkendő 900 ft. Tisztálkodás is kb 5 ezer mindannyiunknak.
A többi csak ételre megy el.
Nem tudom hogy kellene beosztani a pénzt. Volt már havi lista írás, menü tervezés. De semmi sem válik be. Minden hónapot 30-40 ezer mínusszal kezdünk ami rengeteg. Éjszakànként nem alszok csak rágom magam rajta. Mit kellene még tennem?
Havi 90 ezernek elégnek kéne lenni kajára.
Viszont az egy főre jutó maradék 10 ezer nagyon kevés, ebből kéne a háztartási cuccokat, piperéket, ruhákat megvenni, és néha elmenni kikapcsolódni, szórakozni, műszaki cuccokra, javításokra, egyebekre félretenni.
A listával vásárlás se rossz: kizárólag azt szabad megvenni, amit otthon felírtál, így nem csábulsz el.
Egyébként a kiszamolo.hu-n vannak régebbi dátummal ilyen cikkek, érdemes visszakeresni és elolvasni őket, szerintem nagyon hasznosak.
Szerintem ez a mennyit költünk kajára, ez családtól függ. Vannak itt jó tippek, de nem mindenkinek ugyanaz a megoldás. Pl. nálunk ilyennel, hogy palacsinta, grizes tészta stb. hát ezt kb a férjem a hajára kenheti ez nem "rendes" ennivaló.. Nekem is furcsa volt megszokni, nekem apám nem volt ilyen "bélpoklos", igaz ő is úgy volt, hogy "rendes" ennivaló kell neki, mert ilyen himihumikra egy óra múlva csak éhesebb lesz, de nem volt probléma, ha nem volt napi 2x lakoma, plusz a jelentéktelenebb étkezések.
Az én férjem sem fog hallgatni egy szelet kenyérrel, vagy egy tányér sajtos tésztával. Van aki ilyen. Hiába mondod neki, hogy másnak még ennyi sincs és azzal is beéri, ha ő meg nem és éhes.
De ha minden hónapban -40 ezerrel indítanak, akkor nem 160 ezret költenek el, ha megint mínusz 40 ezer lesz, mert -40 +120 = 80, a kezdő összeg és ebből mennek le megint.
Amúgy én gyanítom, hogy nem csak kajára megy el, kisbabával, havi 5 ezer 3 ember számlán és kaján kívüli egyéb kiadásaira az semmi. Tisztálkodási szer ok, de mi van a mosogatószer, mosópor, öblítő, tisztítószer, zsebkendő, kukazsák és a többivel, ami a háztartásba kell? Biztos, hogy arra is megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!