Pénz visszadni?
Egy szeretett ismerősöm halálakor százezer forintot adtam segítségül a nővérének, pár hónapja. Azért adtam, hogy segítsek az elhunyt külföldi hazaszállításában, a holmijai visszaszállításában, ajándékba adtam, mondtam, hogy nem kell visszaadni.
Most viszont elvesztettem az állásom, és nehéz helyzetbe kerültem. Ezt megtudta az ismerősöm, akinek adtam a pénzt, és írt egy emailt, hogy amikor ráérek, szaladjak fel hozzá, és visszaadja a pénzt. De én olyan kellemetlenül érzem magam emiatt, szégyellem a fejem, hogy elfogadjam, hogy visszaadja a pénzt. Hisz ajándékba adtam, és nem akartam visszakérni, de most nagyon jól jönne :(
Most pofátlanság lenne elfogadni a visszaadott pénzt? :(
Hülyeség, hogy nem ugyanaz a pénz.
Ha te nem adtál volna anno 100ezret, akkor most ő sem segítene rajtad. Ha amúgy is segítene, az más. De nem úgy jön le az írásodból.
Ez az a helyzet, hogy ciki, de a szükség nagy úr, szóval elfogadnám.
Fogadd el nyugodtan, semmi kivetnivaló nincs benne, főleg úgy, hogy ő akarja visszaadni.
Szerintem jó dolog, hogy van aki számíthat rád, és van akire számíthatsz.
Ritka ez a mai világban.
Azért amikor elfogadod a pénzt, ne arra gondolj, hogy a sajátodat kapod vissza, mert azt te ajándékba adtad, hanem gondold úgy, hogy ezt tőle kapod.
Azért érzem kellemetlenül, mert elvileg nem akartam visszakérni, meg is mondtam, hogy nyugodtan tartsa meg.
Fene vigye el, nem számítottam arra, hogy ilyen helyzetbe kerülök :(
De tényleg nagyon kedves volt, hogy írta, hogy visszaadja.
Elfogadom majd, csak rosszul érzem magam sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!