— klíma, mosogatógép nincs, vill. sütő, fagyasztószekrény van, ill. szivattyú a kert locsolásához, amivel azért bajlódnak, hogy egy kicsit spóroljanak. Gáz nincs bekötve.
Én egyedül, panelban az átlag alatt vagyok.
Kérdezgetem a környezetem,de nem nagyon találkozom átlagfogyasztóval, na majd itt! ;)
Apámmal élünk ketten egy családi házban, nem vagyunk átlagfogyasztók. A gázt még megértem, mert apám idős, fázik, egész nap otthon van és sokat fűt. Egyelőre hallani sem akar arról, hogy betakarózva nézze majd a tv-t. Az áramot is túllépjük egy kicsivel, amit nem értek, semmi extra nincsen a háztartásban, mondjuk a hűtő és a mosógép régi, meg apámnak van egy 1000éves tv-je.
2022. júl. 15. 12:03
22/34 anonim válasza:
Igen sajnos a régi CRT tv-k nagyon sok áramot fogyasztanak, akár 2-4x többet is mint a mostaniak.
2022. júl. 15. 12:18
23/34 anonim válasza:
Csak nem mindenkinek van 2 tálcás mosogatója sem, hogy tudjon álló vízben mosogatni, majd öblíteni. Ennek hiányában úgy lehet mosogatni, hogy megnyitod a csapot és mosogatsz. Ezzel tudod hol a baj?? Sok víz megy el. A mosogatógép ennek alternatívája, hogy kevesebb vízzel mosogat el, mint ez a módszer. Ahol megvan hírdetve, hogy 3 liter vízzel elmosogat az nem parasztvetítés. Azon a programon ha a kifolyócsövét egy vödörbe vezeted, akkor láthatod, hogy az valóban 3 liter víz. Míg pl egy 4 fős család ebédje után mosogass már el ugyanennyiből.
A hűtő kihuzgálás még életszerű is és alkalmazható. De ezzel a másik kis "odafigyeléseddel" meg ha úgy van a vizet pazarlod. Az meg a másik véglet. Figyelni kell a víz, gáz és villany fogyasztásra is, nem csak a villanyra.
2022. júl. 15. 13:33
24/34 anonim válasza:
#20 igen és gyertyával is lehet világítani, meg a gyertya lángon melegíteni a vacsorát. Ne nevettessük ki már magunkat, nem kell az embereknek visszalépni 100 évet, hanem Orbánt meg a nyaloncait kell defenesztrálni a kis kolostorából.
2022. júl. 15. 13:51
25/34 anonim válasza:
"Csak nem mindenkinek van 2 tálcás mosogatója sem, hogy tudjon álló vízben mosogatni, majd öblíteni."
Erre van a lavór. 🤣
Édesanyám világ életében egymedencés, csöpögtető nélküli mosogatóban mosogatott állóvízzel. Aki tudja, megoldja. A panelek 90 %-ban nem volt alap a duplamedencés mosogató.
De az tény, hogy a mosogatógép kevesebb vizet fogyaszt.
De míg a víz árát nem emelik meg, sokaknak megérheti inkább kézzel. Mert az nulla áram.
2022. júl. 15. 16:24
26/34 anonim válasza:
Az nem ugy van, a mosogatogep, az a baj! A tanyerokat , meg mindent eloblitve kell beletenni,majdnem tisztan!
2022. júl. 15. 20:08
27/34 anonim válasza:
"meg mindent eloblitve kell beletenni,majdnem tisztan"
Ezt a hülyeséget ki mondta neked? Nem kell elöblíteni előtte semmit, csak a sok ételmaradékot kell kiborítani előtte.
2022. júl. 16. 06:30
28/34 anonim válasza:
Átlag felett fogyasztunk.
3 tagú család, pici ház.
2 villanyóra van. A normál fogyasztásunk jóval átlag alatti, egy fagyasztó van pluszban. A 2. óra a villanybojlerhez tartozó éjszakai áram ami meghaladja az átlagfogyasztást.
Viszont nincs gáz!
Tehát a 144m3 gáz fogyasztását/árát buktam.
Nem igazságos a 210kWh áram+144m3gáz fogyasztást alapul venni.
A mi képletünk pl.:
430kWh áram+0m3gáz+160-210eFt fa
144m3 kedvezményes gázból nem részesülünk, fára támogatás nincs.
Azért mérlegelni kellene, hogy aki pl. csak villanyt használ mert nem volt lehetősége, pénze a gázt bekötni, vagy sok pénzt ölt elektromos hőtárolós kályhába, ne büntessék már...
2022. júl. 16. 08:09
29/34 anonim válasza:
Átlag alatt vagyunk 60nm társasházi tégla. Cirkó fűtés, a melegvíz is a cirkóról megy. Ezen felul szokasos a szokasos energiatakarekos háztartási gépek. Mosógep heti 2szer megy, főzés nincs naponta egesz nap dolgozunk így napkozben semmi fogyasztas nincs, a hőmérsékletet a hideg hónapokba 20 fokra vesszuk napkozbe. Falak nyílászárók jól szigeteltek. Eddig átlag alatt vunk 2en élünk. Klímát most akartunk, de igy lemondunk róla🙂eddig is megvoltunk nélkule, mosogatogép se lesz. Remélem mi megússzuk
2022. júl. 16. 10:50
30/34 anonim válasza:
Eddig se vettem feljebb 22 foknál a fűtest télen. Vannak meleg téli nyári takarók, mackó zokni huzas s simán kibírható,pedig én fázós vagyok. Ráadasul nekunk a konyhába télen is résnyire nyitva az ablak. Az edzettség is fontos. A lakasba 20-23 foknál nem kellene tobbnek lennie. A villanyok ne égjenek hétágra ha nem muszáj. Esténként csak a tv fénye megy most is vagy a telefonoke laptopé mikor mi. Tudunk spórolni. Jó magam 10 perc zuhany reggel-este. 5 perc fogmosás. Hajmosas nálam heti 1 igaz tobbet szárítom. Porszívom robot, feltőltöm s utána végzi a dolgát bár nem tudom mennyit zabál feltőltésnél. Telefonok, okosórák otthon folyamat tőltőn vannak sütőnk villany heti 3szor biztos használva van sok rakott s sűlt dolgot fogyasztunk🙂s igy is 210 kw alatt vagyunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!