Benzines 7.5 literes átlagfogyasztással, vagy dízeles, 5-5.5 literes átlaggal?
Az hogy milyen nemzetiségből valók az mindegy most. Dízeles a szokásos gyűgjeivel - bár nem túl erős, a benzines meg - elvileg nem olajevős fajta - simán csak sokat kér.
Ja, és van köztük mondjuk 5 év, a dízel javára (de nem a futásra).
Akárhogy számolom, a bő két literes különbség az én éves futásom szerint legalább 260 ezer forint. Ennyit csak nem kell tán a dízelre költeni évente...
Amúgy karosszéria, általános paraméterek pl. csomagtér méret ugyanannyi, méretre is kb. azonosak.
Ja és kezdjük ott, hogy a benzines - ha sikerül az elképzelések szerint azt a minimálisat alkudni - jó 200 ezerrel drágább lenne, amit költhetnék a dízel "kezdőcsomagra" is, kivéve vezérlés + olajak mert az friss.
Akárhogy számolom, a bő két literes különbség az én éves futásom szerint legalább 260 ezer forint. Ennyit csak nem kell tán a dízelre költeni évente...
Itt már meg is válaszoltad magadnak a kérdést.
"Ennyit csak nem kell tán a dízelre költeni évente..."
Hát csalódtak már ennél nagyobbat is.
#4 Fele annyit SE ment mint a dízeles, csak azért vonzó ajánlat, és nagyon szép kívül-belül. Mindkettő első magyar forgalomba helyezésű hozzátenném, szóval leinformálhatóak.
#1 Nem akarok itt hitvitákat indítani, annyi hogy mindkettő a maga nemében ritka modell. Mind a dízeles (évjáratilag baromi ritka), mind a benzines, ott meg maga a modell.
De ne is ez utóbbit firtassuk, ha nekem az kell, az kell, pont. Kérdés a dízel-benzin mint hajtás kiválasztása.
#2 Ezen nem tudok sajnos túllépni igen, mégis csak számít - főleg most - mennyit kér az autó. Nyilván a szívóbenzinesnek nem nagyon vannak nyűgjei, főleg hogy láncos, bár a dízel is...
#6 A fogyasztást ott néztem, nem a katalógus adatokat, onnan gondolom, hogy akkor kb. azt hozhatná nekem is, és úgy jön ki a jó két liter különbség.
Amúgy a dízel az 9 éves, a benzines meg 14... De mindkettő szép állapotú kívül-belül, nyilván, ki is lett takarítva meg lemosva de ténylegesen kopásmentesek is.
"Akárhogy számolom, a bő két literes különbség az én éves futásom szerint legalább 260 ezer forint. Ennyit csak nem kell tán a dízelre költeni évente..."
Pedig simán benne van ennél több is akár. Ennyiből egy kettőstömegű csere se nagyon jön ki. (persze ha nem magadnak csinálod, meg nincs kedvezményed)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!