Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Átlagfogyasztó vagy?

Átlagfogyasztó vagy?

Figyelt kérdés

Nyugdíjas anyumék: 70nm2 - 230 kW átalány

— klíma, mosogatógép nincs, vill. sütő, fagyasztószekrény van, ill. szivattyú a kert locsolásához, amivel azért bajlódnak, hogy egy kicsit spóroljanak. Gáz nincs bekötve.

Én egyedül, panelban az átlag alatt vagyok.

Kérdezgetem a környezetem,de nem nagyon találkozom átlagfogyasztóval, na majd itt! ;)

2022. júl. 14. 20:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
84%

4- es vigasztaljon, hogy van, akinek nincs munkaja, es ugy lesz 30.000 helyett most 153.000 a villanyszamlaja, es az utolso munkajaval 135.ooo- et tudott keresni.

1 fos haztarstas, no ,kozepiskolai vegzettseg, Budapest, 49 eves.

Tisztasagmaniaval kuzdok,sok meleg viz fogy.

2022. júl. 14. 22:29
 12/34 anonim ***** válasza:
22%

11-es vagyok. 4- es, nalatok, gondolom, negy fonek van jovedelme, nyugdija.

Ugy azert ki lehet birni…

2022. júl. 14. 22:31
 13/34 anonim ***** válasza:
40%

Villannyal kb. a határon. 178 az átalány, de tavaly rá kellett fizetni és nem lett tökéletesen aktualizálva, úgyhogy majd elválik.

Gáz bőven átlag alatt. A leghidegebb hónapban is max. 130 m3. Cirkó (+melegvíz megy arról), szigetelt, 60 m2, 22 foknál nem kívánunk többet.

Áram: klíma (de csak hőségben, mert utálom), szárítógép, mosogatógép, indukciós főzőlap (de nem sokat főzünk)...

4 fő, ebből 2 fő mindig otthon.

2022. júl. 14. 22:44
 14/34 anonim ***** válasza:
43%

Távhős panelben bőven alatta vagyunk pedig home office, klíma, tv, mosogatógép stb

Gáz nincs bekötve itt

2022. júl. 14. 22:49
 15/34 anonim ***** válasza:
87%
Villanyt tekintve igen, a gazzal a futes miatt évi kb. 60 m3-rel felette leszünk.
2022. júl. 14. 23:04
 16/34 anonim ***** válasza:
88%
Gáz nincs, áram 600 kWh (ezzel fűtök és villanybojler is van)
2022. júl. 15. 07:07
 17/34 anonim ***** válasza:
83%

Gondolom az átlag számításban benne van az ország minden villanyórája, az üresen álló házak meg a vidéki kis présházak is ahol max egy villanykörte van, meg egy évben 30 napot megy egy hűtő és egy rádió míg ott tartózkodik a család.

Nekem ne meséljék be hogy a ketszemélyes háztartásunk ahol minden gép új, megy a hűtő, sütő, mikró, 2 laptop meg a világítás, kétszeresét fogyasztja az átlagnak! Még csak tv-nk meg mosogatógépünk sincs!

2022. júl. 15. 08:55
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

#17 Itt a válasz, hogy mi alapján számolták ki:

(Ja, nem.)

"Megkérdeztük a kormányt, milyen számítás alapján mondták azt, hogy a háztartások háromnegyedének az energiafogyasztása nem éri el azt a határt, ami felett már a piaci árat kell fizetni, mekkora a háztartások medián energiafogyasztása (mivel ez többet elmond itt, mint az átlag), és van-e számításuk arról, hogy télen mekkora lehet a háztartások között a csak rezsicsökkentett árat fizetők aránya. Ha választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

Frissítés: Megkaptuk a Technológiai és Ipari Minisztériumtól a válaszlevelet, de a hét kérdésünk közül egyre sem adtak feleletet. Megírták ellenben, hogy háború van, ezért spórolni kell kicsit, de ez menni fog, egyébként is Európában egyedülálló módon védik a magyarokat az energiadrágulástól. "

[link]

2022. júl. 15. 09:06
 19/34 anonim ***** válasza:
20%

#18, ekkora fasságot is régen olvastam:

"Egy asztali gép nagyjából három óra alatt fogyaszt 1 kWh áramot"

3 óra játékkal sem fogyaszt ennyit, nem hogy csak sima netezéssel...

2022. júl. 15. 09:31
 20/34 anonim ***** válasza:
5%

Igen mindig is odafigyeltem mennyi áramot fogyasztok, így engem egyáltalán nem érint ez a módosítás.

Ha kicsit figyelnének az emberek akkor láthatnák, hogy pár apróbb dologgal könnyen lehet az átlag alá vinni a fogyasztást.

Például a hűtőnek nem kell egésznap mennie. Estére már úgyis lehűl a levegő, ilyenkor én mindig kiszoktam húzni és majd hajnal fele visszadugom. Persze tudom, hogy sokan délig szeretnek aludni, és nehezükre esik hamarabb felkelni, de ennyi áldozatot igazán meglehet hozni.

Számítógépnek, tvnek sem kell egésznap, ezek is nagyon sokat fogyasztanak.

Mosogatógép nem kell, ott van a kezünk azzal is ellehet mosogatni. Én egész életemben így csinálom.

És még ennél sokkal több dolgon is lehetne csökkenteni.

2022. júl. 15. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!