Hogy lesz ez az új rezsiszabály?
Figyelt kérdés
Albérletben élek egyedül, egy nagyon pici garzonban, én nagyon keveset fogyasztok.
De a közmű a főbérlő nevén van, neki fizetek, ő meg valami 6 szobás luxusházban, ahol biztos, hogy átlag felett van a fogyasztás.
Lehet nekem ebből bajom, ha csak az átlag alatti mértékig érvényes a rezsicsökkentés? Pályakezdő tanár vagyok, nem bírok többet fizetni, a 16 négyzetméteres "lakásom" bérleti díja is több, mint a felét elviszi a fizetésemnek.
2022. júl. 13. 17:06
1/9 anonim válasza:
Ez a részlet engem is érdekelne. Több lakás mérője van anevemen, vajon lakásonként vagy fogyasztóként számolódnak ezek.. meg nyílán nem mindegy mekkora a család.. (oké háromgyerekeseknél írnak kedvezményt, de mi van ha a lányom a férjével, meg anyukám is a házamban lakik?)
2/9 anonim válasza:
Szerintem egyértelmű, hogy fogyasztási helyeket fog figyelembe venni, nem pedig fogyasztót.
3/9 anonim válasza:
2: Az megint a módosabbaknak kedvez. Illetve fellendíti a garzonpiacot, szétköltözések lesznek.
4/9 anonim válasza:
Itt mindig minden a módosaknak kedvez. Gondold el azokat a házakat, lakásokat, amiket nem tudtak felújítani. Régi ablakok, szigeteletlen falak, gázkonvektor. Jelenleg egy ilyen pecót bérlek, télen volt, hogy elment a 45 nm-re 250 m3 gáz. Nem volt gatyarohasztó meleg...
5/9 anonim válasza:
4: Az az éves határ alatt van, nyugi. Max. 3 ilyen hónap van, nyáron meg 20-30 m3-t fogyasztasz.:)
6/9 anonim válasza:
#5: persze, de havonta fizeted, hacsak nem általányt.
7/9 anonim válasza:
Igen, havonta kell fizetnem. Tanári fizuból, egyedül egy gyerekkel. Mókás lesz :D
8/9 anonim válasza:
Hasonló itt is, nem lesz ez túl vicces így.
9/9 anonim válasza:
Nekem is most emelték 40 ezerre egy kis garzon rezsijét, eddig 20 ezer volt. Ki vagyok akadva eléggé. Pedig alig vagyok itthon, nem sokat fogyasztom az áramot.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!