Kinek milyen tapasztalata van side by side hűtő fogyasztásával kapcsolatban? Én egy digitális fogyasztásmérővel mértem, de borzasztóan sok volt. Mindenhol csak az osztályba sorolást adnak meg, de a konkrét éves átlagfogyasztást nem.
Figyelt kérdés
2012. szept. 28. 05:51
1/4 anonim válasza:
Amikor a hűtő ténylegesen működik, akkor baromira sokat fogyaszt, a lényege, hogy a hőt megtartsa, szóval ne azt mérd, hogy akkor mennyit fogyaszt, amikor működik, hanem mennyi időközönként mennyi időre kapcsol be.
2/4 anonim válasza:
Én is ilyet használok két éve.(750 literes összesen,ebből 350 a fagyasztó része,amerikai típusú,bár,lehet,hogy nem azt a fajtát kérdezted)
Tényleg sokat fogyaszt,nálam elég sokszor kapcsol be(az előző egy huszonéves Lehel volt,pici fagyóval)
Villanyszámla: régi hűtővel,régi villanybojlerral(minden más maradt,mosógép,tv,számítógép,mosogatógép,mikró,kv főző,hidrofor) 8500-9000.
Új hűtővel(side by side,amire a kérdésed irányult) és új bojlerral együtt 10 ezer körül(9500-10400 között)
Viszont nem kell vele foglalkozni,nem jegesedik :-) nekem ennyit megér.Meg nagyobb is sokkal,mint az előző,én 80 kiló vagyok,de bele férnék mindkét részébe :-)
Szóval méretükből adódóan is többet esznek szerintem.
3/4 A kérdező kommentje:
Az összfogyasztást mérem. Az a tapasztalatom, hogy nagyon rossz a hőszigetelése,ez is 750 literes. Igaz, nincs vele gond, főleg kényelmi szempontból, (jégkocka, jégdara, hidegvíz, bárszekrény, no frost, kitűnő világítás, szagtalanító, ventillátoros légkeverés,stb.) de a külső falhőmérsékletet digitális tapintóhőmérővel mérve jöttem rá, hogy a hőszigetelése nagyon gyenge.
2012. szept. 28. 22:32
4/4 A kérdező kommentje:
A digitális fogyasztásmérő gyakorlatilag egy digitális villanyóra. Rögzíti a csúcsfogyasztást, a fogyasztást az eltelt idő alatt, a működési időt, ez alatt összfogyasztást és a Ft költséget. a hűtőre építettem egy szekrényt, bele 10 cm hungarocell szigeteléssel, ettől a fogyasztás 30%-al!!! csökkent. Ezért írtam, hogy nagyon rossz a saját hőszigetelése.
2012. szept. 28. 22:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!