Mennyibe kerül egy kb. 6-8méter mély kút fúratása ma?
21
Nem értem, miért kell okoskodni, mikor többen is leírtuk, hogy bizony nyáron is van nálunk talajvíz. Jelenleg is.
Gyerekkoromban az udvarunkon is megvolt még a gémes kút, ami a talajvizet húzta fel. Az ásott kút alatta olyan 4-5 m mély lehetett, soha nem láttam kiszáradva. 1970 körül vezették be a vizet az udvarra, előtte nagyapám a gémes kútból itatta naponta többször a meglehetős állatállományát. (Tehenek, lovak, disznók.) Nyáron is kellett őket itatni...
A falu túlsó végén volt egy artézi kút, ivóvizet onnan hordtak kannában, de mosni, mosdani is a kútvizet használták. És ezeket is kellett csinálni nyáron is, aszályban is.
Nehogy meg magyarázd már,hogy 1 gémeskút biztosabb 1 mélyebb fúrt kútnál.
Ezeken a területeken tavasszal ott áll a belvíz.
"Nehogy meg magyarázd már,hogy 1 gémeskút biztosabb 1 mélyebb fúrt kútnál."
Most erre mit írjon az ember amiért nem rúgják ki az oldalról? A gémeskút annyira biztos, hogy régen azok voltak mikor még nem volt vezetékes víz. Egy gémeskút egy egész gulya vízellátását fedezte stb. stb. Nálunk még akkor is csak a gémeskút volt használva közel 30 véig mikor már lehetséges volt a "törpe" víz. (vezetékes) Nem köttettek rá az őseim, mert volt egy jól működő házi vízművük ami a gémeskútra volt kötve....
Akkor írom, hogy most mi a helyzet. Van egy komolyabb csőtörés és, esetleg még áramszünet is, nincs víz. Lehet hiper szuper föld másik felére átfúrt kutad is. Tudom, ma már van szünetmentes, nyilván minden háztartásban megtalálható :D
Ott a gémes, vagy a tekerős kút. Azokon nem fog ki, se csőtörés, se áramszünet. A földeken lévő vízhiányt pedig jobb lenne he nem nekem ecsetelnéd. Negyven hektár földet locsolok...... Akárki, akármit mond a gémeskútnak párja nincs ha a biztos vízellátás a téma. Max a tetejét rá kell húzni, mert beledöglik a macska és utána nem gusztusos inni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!