Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ki mikor áll neki a szilva,alm...

Ki mikor áll neki a szilva,alma,körte,barack fák metszésènek?

Figyelt kérdés
tegnap 10:08
 1/3 anonim ***** válasza:
67%

Almát és körtét akár most is metszheted. Csonthéjasokat viszont márciusig biztos nem metszenék.

Nekem kevés és kicsi fáim vannak, úgyhogy megvárom a rügybimbók megjelenését.

tegnap 10:19
 2/3 anonim ***** válasza:

Így van, almatermésű fajoknak nincs téli ágbetegsége, tavaszi viszont van, így érdemes több héttel a rügyek kihajtása előtt befejezni a metszést, hogy a fertőzések időszakára már beszáradjanak a vágások. Nagy fagyok alkalmával visszafagyás lehetséges a megzavart nedvkeringés miatt, de nagy fagyok februárban már kizártak. (Általában január második felében kezdem a metszést, ha olyan az idő.)

A csonthéjasoknak viszont vannak téli betegségeik, ezért érdemesebb minél később metszeni, ha nincs túl sok fád, amikor már melegszik az idő. Március elejétől már csökken a veszély, de minél később, annál jobb.

A sárgabarack a leginkább veszélyeztetett, azokat csak 1-2 héttel nyílás előtt szoktam metszeni. Előfordul, hogy olyankor már pár virág ki is nyílik, mire mindenre sort kerítek. Tulajdonképpen virágzásban metszeni is jó lenne, csak az a virágok letörésével járna.

tegnap 14:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Általában március elején de nekem barack, cseresznye van csak.
ma 08:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!