Kertes házban élők, ilyenkor már a ti kezetek is viszket, hogy mehessetek a kerti munkákat csinálni, virágágyást ültetni, sövényt nyírni, konyhakertet művelni?
Nem viszket. Szőlőt kell metszeni ami nem is az enyém a szüleimé. Szeretem csinálni de 10 sor hosszú lugas sok. Aztán ott vannak még a gyümölcsfák náluk és nálam is
Hirtelen sok ezért a szőlőt decemberben már elkezdtem hogy haladjak. Azt várom hogy ezeken túl legyek utána már könnyebb. Kedden ha minden jól megy tudom kicsit csinálni
Mindennek megvan a maga ideje. Ha még nem érkezett el, akkor nem is foglalkozom vele. Esetleg ha ráérek, akkor nézegetek egy fát vagy szőlőt, hogy hogy metszeném, de ennyi.
Most amúgy már elkezdeném a metszést az abszolút nem fagyérzékeny dolgokkal (január második felében szoktam), de Szilveszter óta folyamatosan beteg vagyok kisebb-nagyobb mértékben, úgyhogy még vagy egy hétig biztos nem dolgozok kint.
A veteményezés meg annyira távol van még, hogy eszembe se jut. (Bár két napja vettem a Pennyben egy csomag ökörszív paradicsom magot, de csak azért, mert pont kézhez jött, egyébként is akartam valami folytonnövő befőzőparadicsomot, a Lugas F1 mellé. Korábban évekig Brutus volt, csak sajnos vírusérzékenynek bizonyult.)
Én most is csinálom!
A málnák és a fekete berkenyék köré csináltam egy ágyásszegélyt és most ágdarálóval darálok ágakat mulcsnak.
Csináltam egy termosztáttal ellátott gyökereztető ládát amibe a gyökereztető közeg állandó 27-28fokon van. Ebbe tettem kísérlet képpen fekete berkenye, som, alma, birs, gránátalma, homoktövis, naspolya és ribizli vesszőket. Amiket előzőleg fűzvízbe áztattam (fűzfa vékony ágai ledarálva, egy napig vízben áztatva, majd leszűrve. Természetes gyökereztető hormont tartalmaz)
Plusz lassan készülök a paprika és paradicsom vetésre, amit február közepén fogok elvetni, amiknek majd a termését fogom hordani nyáron a piacra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!