Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kertes házban élők, ilyenkor...

Kertes házban élők, ilyenkor már a ti kezetek is viszket, hogy mehessetek a kerti munkákat csinálni, virágágyást ültetni, sövényt nyírni, konyhakertet művelni?

Figyelt kérdés
En ilyenkor már majd meghalok a kerti munkákért 😂

tegnap 12:36
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Nem, még túl hideg van odakinn. Én tavaly március elején kezdtem "ébredezni", és márc közepén ültettem ki az első virágokat.
tegnap 12:42
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én is már tűkön ülve várom! Jöhetne már a jobb idő
tegnap 13:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a kerti munka csak fűnyírásból áll, gép eltakarítással együtt max 45 perc. És ez így pont jó nekem, nem akarok itthon ennél többet dolgozni.
tegnap 13:10
 4/10 mindentudó99 ***** válasza:

Nem viszket. Szőlőt kell metszeni ami nem is az enyém a szüleimé. Szeretem csinálni de 10 sor hosszú lugas sok. Aztán ott vannak még a gyümölcsfák náluk és nálam is

Hirtelen sok ezért a szőlőt decemberben már elkezdtem hogy haladjak. Azt várom hogy ezeken túl legyek utána már könnyebb. Kedden ha minden jól megy tudom kicsit csinálni

tegnap 13:58
 5/10 anonim ***** válasza:
Én már elkezdtem a ház előtti terület kialakítását. Volt nehány napsugár így nem volt vészesen hideg...
tegnap 14:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ilyenkor még messze a házon belüli munkákkal vagyok elfoglalva. Majd márciusban kezdek én is a kerttel foglalkozni. Metszeni metszettem ősszel, amit kellett, majd kerítést akarok újítani meg új virágágyakat csinálni és 1-2 bokrot ültetni. De ezeknek az ideje még odébb van.
tegnap 15:19
 7/10 anonim ***** válasza:
87%
Igen, ilyenkor már vágyok ki a kertbe és tervezem az ottani dolgokat. Viszont október végén, november elején már nagyon elegem van belőle, akkor pedig befelé vágyom. Szerintem ez normális dolog.
tegnap 15:43
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Ma kihasználtam a 18 °C napsütéses időt, és metszegetem egy órácskát. De nem azért, mert élvezem a kerti munkát, hanem mert meg kell csinálni, és ilyen szép idő talán csak áprilisban lesz újra.
tegnap 15:52
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mindennek megvan a maga ideje. Ha még nem érkezett el, akkor nem is foglalkozom vele. Esetleg ha ráérek, akkor nézegetek egy fát vagy szőlőt, hogy hogy metszeném, de ennyi.

Most amúgy már elkezdeném a metszést az abszolút nem fagyérzékeny dolgokkal (január második felében szoktam), de Szilveszter óta folyamatosan beteg vagyok kisebb-nagyobb mértékben, úgyhogy még vagy egy hétig biztos nem dolgozok kint.

A veteményezés meg annyira távol van még, hogy eszembe se jut. (Bár két napja vettem a Pennyben egy csomag ökörszív paradicsom magot, de csak azért, mert pont kézhez jött, egyébként is akartam valami folytonnövő befőzőparadicsomot, a Lugas F1 mellé. Korábban évekig Brutus volt, csak sajnos vírusérzékenynek bizonyult.)

tegnap 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én most is csinálom!

A málnák és a fekete berkenyék köré csináltam egy ágyásszegélyt és most ágdarálóval darálok ágakat mulcsnak.

Csináltam egy termosztáttal ellátott gyökereztető ládát amibe a gyökereztető közeg állandó 27-28fokon van. Ebbe tettem kísérlet képpen fekete berkenye, som, alma, birs, gránátalma, homoktövis, naspolya és ribizli vesszőket. Amiket előzőleg fűzvízbe áztattam (fűzfa vékony ágai ledarálva, egy napig vízben áztatva, majd leszűrve. Természetes gyökereztető hormont tartalmaz)

Plusz lassan készülök a paprika és paradicsom vetésre, amit február közepén fogok elvetni, amiknek majd a termését fogom hordani nyáron a piacra.

tegnap 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!