Találtam egy kutat a kertben. Mit kezdjek vele?
Figyelt kérdés
Kis túlzás, mert tudtam hogy ott van, de a ház vásárlásakor nem firtattuk. Most már jó lenne utánézni, hogy a hatóság vagy akinek kell, mit tud róla, kell-e valamit intéznünk vele. Aztán ha papiron rendben van, működésre birni. Fúrt kút, szivattyú lent van, nem tudtam kiemelni, de úgy olvasom, nem szivesen foglalkoznak vele vállalkozók, persze egyszerűbb nekik újat fúrni.ma 12:54
2/5 anonim válasza:
Pedig vannak kútfelújító szakemberek. Hatóságra meg nem tartozik ez.
3/5 anonim válasza:
Bizonyos mélységig hivatalosan sem foglalkoznak vele, amit pedig nem tudnak az nem is létezik. Akik kútfúrással foglalkoznak gondolom egy ellenőrzést esetleg rákompresszorozást is általában vállalnak.
4/5 anonim válasza:
Nálunk a településen több kutfúró is van, akik a régi kutakat kipucolják. Olyan nincs, hogy nem foglalkoznak egy régi kúttal! Keress másikat, minél előbb. Pucoltasd ki, teddesd rendbe és élvezd, hogy ingyen tudod locsolni a növényeket a kertben. Nem kell az önkormányzattal foglalkozni, a kúttisztító tisztában van az aktuális szabályokkal, megfogja neked mondani, hogy mit kell csinálnod, bár úgy emlékszem, hogy a régi kutaknak nincs bejelentési kötelezettsége, csak az újaknak.
5/5 anonim válasza:
Bizonyos mélységig az új kutakat sem kell bejelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!