Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyibe kerül egy kb. 6-8méte...

Mennyibe kerül egy kb. 6-8méter mély kút fúratása ma?

Figyelt kérdés
aug. 30. 13:43
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
65%

Ott nem lesz víz!25 méter min.

Szerintem olyan 200 ezer,de lehet, hogy keveset mondtam.

De amúgy nekem is kell fúratnom.

aug. 30. 14:39
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
6000 ft körül van métere. Ami nálad 48 ezer ft ( 8 méternél) , de ehhez jönnek még egyéb költségek, pl engedélyek, kivonulási díj stb. Bár én ezt a 6-8 méteres kutat nagyon kevésnek gondolom. Minimum 15-20 méteres kellene.
aug. 30. 14:47
 3/27 anonim ***** válasza:
52%
Igaza van az első válaszolónak, hiába pontoztátok le:)
aug. 30. 15:03
 4/27 anonim ***** válasza:
76%
Nekünk 40 ezer ft-ba került egy 28-30 méter mély kút kb 20 évvel ezelőtt. Ma biztos lenne egy ilyen kút legalább 200 ezer ft legalább, mint ahogy az első válsszoló írta. 6-8 méter mély kutat már nem szoktak fúrni, vagy ha igen, nincs sok értelme. Az utóbbi időben amúgy is csökkent a talajvíz szintje. A szívócső, ami a szivattyúhoz csatlakozik közvetlenül és kútba van leengedve, az is 7 méter hosszú. ( Müanyag cső, aminek az alján van egy lábszelep)
aug. 30. 15:22
 5/27 A kérdező kommentje:

"Ott nem lesz víz!25 méter min."

Hétvégiháznál dombtetőn aszájba öntözök a vermemből ami kettő méter mély! Nálunk 5-6 méter mmélyen bő vízű kutak vannak....

aug. 30. 15:54
 6/27 anonim ***** válasza:

A kutak mélysége nagyon változó.Ahogy én tudom az első kb 10 m nek azonos ára van.Aztán m ként 20-30 ezer is lehet.Ebben minden anyagköltség munkadíj bent van.1995 ben 60 m est furattam.Ha jól emlékszem 700 ezer körül volt.

Tiszta bőséges víz volt.Már nem az én tulajdonomban van,de napi szinten van használva .

aug. 30. 16:59
 7/27 anonim ***** válasza:
100%

Van ez a szegedi kút néven futó szerkezet:

[link]

Ezt kézzel és szivattyúval lehet használni. De a kivitelezése miatt a csőbe nem lehet csőbúvár szivattyút leengedni, mindkét módszerrel csak felülről lehet szívni a vizet.

És a víz tulajdonságai, valamint a légnyomás miatt maximum valami 9,5 m mélységből lehetséges vizet felszívni, profi eszközzel. De ilyen olcsó technikával inkább 9 m-nél kevesebb a maximum, amiről ez a kút még működik. Ennél nagyobb mélységből nem fog menni, mert a vízoszlop összeomlik a súlya miatt, és oldalról levegő fog bekerülni. Mély kútból csak felnyomni lehet a vizet, akár sokszáz m mélységről is.

Vagyis, a leírtak miatt garantált, hogy ahol ilyen kút van, ott az a kút 10 m-nél nem mélyebb, és szimplán talajvizet használ.

Nekem is van egy ilyen kutam, amit magam fúrtam 2000 körül, nagybátyám által barkácsolt eszközzel. Múlt héten öntöztem róla. 8 m körüli, de mivel kicsi a vízhozama, a mélyen lévő talajvízszint miatt kissé köpködve jött a víz a cső végén, ahogy levegőt kapott, és kézzel már egy vödröt is nehéz lenne telehúzni.

Két éve adtam el egy telket, párszáz méterrel odébb, ott is ilyen kút volt, csak sokkal bővizűbb. Azt nem én készítettem, de az is 8 m körüli volt, és még a 3 évvel ezelőtti, a mostaninál sokkal durvább vízhiány (alacsonyabb talajvíz) idején is szépen lehetett kézzel vizet húzni, meg öntözni róla.

Jelenleg tudtommal méterenként 15-30 E közt szoktak ilyen vízzel kimosatott, kézzel fúrt kutakat készíteni, vállalkozótól függően. Az árképzés módja is változó, van, ahol fix ár van egy kútra, meg van, ahol 6 m-ig van fix ár, utána m-enként plusz, stb.

aug. 31. 06:37
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
10 méteren az csak talajvíz kb 100 ezer lesz.
aug. 31. 08:15
 9/27 anonim ***** válasza:
75%

Ez a "szeged" 1 gagyi dolog.Aki kutat akar kútfúróval dolgoztasson.

Ennek viszont ára van.

aug. 31. 08:24
 10/27 A kérdező kommentje:

"Aki kutat akar kútfúróval dolgoztasson."

Miért is? Rosszvasakból készítettem egy földfúrót gyümölcsfa ültetéshez. Vascső, a végébe beleütve kihegyezett laposreszelő, félbe vágott 5mm.es lemezből korongot vágtam, félbevágva, kialakítottam belölle egy földfúrót. Majd elkezdtem fúrni, amikor leért a nyele, elvágtam, heggesztettem hozzá, majd így tovább. Nyolc éve működnek a kútjaim..... Szr surrantó cső, flexel réselve, semmi cicoma. Mi is a gond a talajvízzel? Régen miből itattak, ittak, mostak? A mai napig naphosszatt ha kint vagyok, szomjazok, bedugom a szivattyút és oltom a szomjamat. Bő vízűek a kútjaim....

aug. 31. 10:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!