Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyibe kerül egy kb. 6-8méte...

Mennyibe kerül egy kb. 6-8méter mély kút fúratása ma?

Figyelt kérdés
aug. 30. 13:43
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
Ha bő vízű kútjaid vannak,akkor nem értem miért akarsz fúratni?
aug. 31. 11:04
 12/27 A kérdező kommentje:
Mert sajnos nem csak egy háznál ügyködök :(
aug. 31. 11:16
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

9

Gagyi, ahol nincs elegendő talajvíz, vagy éppen 5 hektáros ültetvényt akarnak öntözni.

Nekem 2300 m2-re huszonvalahány éven tökéletesen megfelelt, benzines szivattyúval. Kútfúró csinálta. De nem attól lett jobb, mint amit én magam fúrtam, mert egyforma a kettő, csak a vízadó rétegek nem egyformák.

Ahol a jó kutat fúrta a kútfúró, ott mondta is, hogy az utca túloldalán nem is vállal fúrást, mert ott nincs jó ér. Pedig asztallap simaságú, alföldi terület.

aug. 31. 11:24
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
9#-es pedig a legtöbb fúrt kerti kút így néz ki.
aug. 31. 12:27
 15/27 anonim ***** válasza:
74%

Nem tudom látott e már valaki igazi mély kút fúrást,kivitelezést.

Ahol nem a talaj vízre alapoznak.

aug. 31. 13:02
 16/27 anonim ***** válasza:
27%

15

És te láttál már (legalább tévében) olyan családi házat, ami egymilliárd forintba kerül? De attól még nem köpködünk rád, ha csak egy egyszerű, 120 m2-es házban laksz.

A kérdezőnek is tökéletesen elegendő egy talajvízre alapozott kút, aminek esélye van idővel behozni az árát. Felesleges lenne neki egy 300 m mély kút fúrását kifizetni.

aug. 31. 14:12
 17/27 A kérdező kommentje:
Jaja. Amúgy ha a válaszokat nézem, elkezdek gondolkodni, hogy bubimentes ásványvízzel fogom locsolni a veteményest....
aug. 31. 17:05
 18/27 anonim ***** válasza:
27%
Mi tart vissza ?
aug. 31. 19:34
 19/27 ErniE76 ***** válasza:
100%
Attól függ! Nálam 3 és 6 m között 2 napig fúrtak, mire áttörték a sziklás réteget. Utána ment 29 m-ig, mint a karikacsapás. Tehát 3 napig voltak kint. 10 évvel ezelőtt ez volt 320e Ft. De nekem ott építették össze a fúrótornyot, mivel autóval nem lehetett hátra bemenni. Szóval összetett dolog ez; sokmindentől függ.
szept. 6. 01:09
 20/27 anonim ***** válasza:
57%

Aki nem hiszi el, hogy ilyen kis mélységben van víz, annak figyelmébe ajánlom a gémeskútakat, melyek pár méteres rudakkal merítenek vizet.

Ez tájegység szerint változik. Hol pár méter, hol nagyon mélyen található víz, olyan is akad, ahol szinte nem lehet vízért találni. Utóbbi helyeken sokszor feleslegesen fúrnak, ásnak kutat.

Egyik telkünkön 27 gyűrű mélységben volt víz, volt olyan lakóingatlanunk, ahol 3-4 gyűrűre. A nagy különbség az volt, amíg a mély kút maximálisan iható vizet biztosított, addig a pár méteres kútból kizárólag locsolni lehetett. (mi időnként bevizsgáltattuk a biztonság kedvéért mindegyiket)

szept. 6. 11:52
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!