Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért nem lehet a kertben...

Miért nem lehet a kertben elégetni a fás szárú hulladékot? Miért jó ez?

Figyelt kérdés

Nálunk régebben mindenfelé égették, tartott ez az időszak kb 1-2 hétig évente, most meg hogy nem lehet mindenki darálja, van aki villanyossal van aki 4t benzinessel, és van aki 2t benzinessel, esetleg traktorral, már tart vagy 3 hete ez a zajongás/füstölés, és nem hagy alább.

Előző évből kiindulva idén is a darálékot fogják égetni, a kertben hordóban/kazánban, ami kegyetlenül füstöl még rosszabb mint mikor simán a kertben elégették....

Mellesleg én is kénytelen vagyok darálni, sokkal több munka sokkal nagyobb szennyezés mintha simán elégetném a kertben...

2021. szept. 26. 09:43
 41/95 anonim ***** válasza:
72%

"Azt értem én hogy szabadul fel benne mérgező anyag, nyilván, de az a mennyiségű mérgező anyag így is felszabadul, csak a darálás, és a szállítás során"

A dízel vagy benzin kipufogó füsttől 100x mérgezőbb anyagok keletkeznek égetéskor, de nézz utána magad is. Karbolsav a vegyület neve, ez a falevél és lágy szárú részek égésekor jön létre.

Lehet mondani, hogy szárazon égeted, de sajnos nem ez számít, hanem a reakció hőmérséklete. A nagy szemétégetőben 1200°C már biztonságos, ott nem tudnak komplex vegyületek kialakulni, viszont a hátsó kertben 5-600°C-on égő kupac egy igazi vegyi reaktor.

2021. szept. 27. 16:06
 42/95 anonim ***** válasza:
23%

Ki beszélt itt levelekről meg lágy szárú részekről? Olvasd már el a kiírt kérdést.

Karbolsav minimális mennyiségben keletkezik, és utána egyéb anyagokkal reakcióba lépve, hatását veszti. Ellentétben a daráláskor keletkező anyagokkal.

2021. szept. 28. 04:56
 43/95 anonim ***** válasza:
75%
Ez az, végre hozzászólt egy hozzáértő, sőt még akár mérnök is lehet, de a nyakas paraszt gazdák ezt is jobban tudják.
2021. szept. 28. 09:23
 44/95 anonim ***** válasza:
23%

Uramisten!

Megint egy ilyen topik!? :o

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__kert__10916594-mit-fo..

Már a hozzászólásokból, kertméret és egyebek alapján tudom ki-kicsoda. Szenzációs ahogy megy az egymásnak feszülés!

Jaaj, nem lehet égetni a kertben, pedig az egy teljesen természetes dolog, szinte kívánja a természet. A szomszédok meg a füstöt! És amúgy is károsabb minden egyéb lehetőség a környezetre nézve mint az ami nekem berögzült. Már az apám is így csinálta és én is ezt fogom tanítani a gyereknek!

Hát ha az én szomszédom vagy akkor biztos nem, mert úgy fel foglak jelenteni ahogy illik!

Annyi energiával amennyit beletesztek, hogy itt bizonygassátok, hogy máshogy nem lehet, már meg lehetett volna találni, hogy hogyan lehetne mégis... (ha kell, segítek)

Ja, a válasz a kérdésre: mert káros

2021. szept. 30. 15:15
 45/95 anonim ***** válasza:
78%
Jaj de jó, hogy kiemelted! Szerda van, égető nap. Egész délután vágni lehetett a füstöt odakint, kaparta az ember torkát, de biztosan tele van vitaminnal!
2021. nov. 10. 21:28
 46/95 anonim ***** válasza:
8%

Nálunk az égett földgázszagot, meg az ágaprító szagát lehetett érezni, jujj de jó lesz mikor elkezd rohadni a kupacban hagyott apríték, és szépen bűzölög, vagy csak begyullad valamelyik hiperkomposztáló emberkénél a 40-fokban.

Meg most is olyan jó hallgatni az aprítókat, igen még mindig tolják napközben.

2021. nov. 19. 01:47
 47/95 anonim ***** válasza:
87%

Aprító szaga? 😆

Ember, te képzelődsz!

2021. nov. 19. 08:41
 48/95 anonim ***** válasza:
És a komposzt nem rohad ..., csak korhad
2021. nov. 19. 09:40
 49/95 anonim ***** válasza:
8%
Nem képzelődök, volt itt egy diesel aprító ha jól sejtem a szagból sütőolajjal tankolták meg, mikor vastagabbat dobtak bele füstölt mint ha gumit égettek volna :D Rohadt büdös volt.
2021. nov. 26. 21:21
 50/95 anonim ***** válasza:
9%
48-as akkor feküdj bele!
2021. nov. 26. 21:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!