Illóolajat lehet rákenni fás szárú növény törzsére? Károsíthatja a növényt?
(Majdnem) ugyanez olcsóbb, házi kivitelben:
Széles, átlátszó ragasztószalagot tekersz a törzsre olyan szorosan, hogy alatta ne férjenek át. Lehet ragasztós oldallal kifelé is. Legalább 2 csík szélességben. A felsőt bekened egérragasztóval. Minimális vékonyságban, mert megfolyik, és nem fogja fel az alsó csík. Szokták közvetlenül a törzset is bekenni, de szerintem az nem tesz jót a növénynek, rongálja a háncs szöveteit.
Na, végül beszórtam a tövét vastagon kávézaccal, aztán az ágvégekre fújtam Biolát. Lett ám riadalom :) Majd kiderül, elég lesz-e nekik ennyi. Ha nem, jön a levendulaolaj a zaccra :)
Sajnos a másik mályvámat meg valami hálószövő jószág támadta meg, most vettem észre :( Az is kapott ugyanilyen kezelést, remélem, beválik...
A ragacsról azt olvastam, hogy nehéz úgy felrakni, hogy a hangyák ne tudjanak alatta sem átmászni. Azért köszi :)
A hangyák általában nem bántják a növényeket közvetlenül, viszont járatokat rágnak a fa szárának belsejébe és fellazítják a talajt a ténykedésük következtében és emiatt elpusztul az adott növény.
A levéltetveket nem a hangyák telepítik, azok maguktól jönnek. Idővel érkeznek a hangyák, hogy szolgálatukba állítsák a levéltetveket. Általában ha valahol hangyák jelennek meg, azt mutatja, hogy a levéltetvek már eleve ott voltak.
"A levéltetveket nem a hangyák telepítik"
Nálad.
De nálam, meg a kérdezőnél igen. És a mézharmatuk miatt babusgatják őket, mert a hangyák rettentően szeretik az édeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!