Hány éves korban érdemes saját lakást vásárolni?
53 éves, vagyok, kipengettem már egy 20 éves lakáshitelt, egy 300nm házunk volt, válás után az enyém lett, az asszonyt kpvel lerendeztem, 5 evet éltem egyedül a nagy házban, mikor egyszer az emeleten bementem egy szobába és brutális por mennyiség volt ott, akkor jöttem rá, higy 3 szobám is van, amiben 4-5éve nem jártam...
Eladtam és építettem egy kis házat, imádom, megtehetném a flancolást, de havi 10.000ből kifűtöm fával.
Amúgy konténerház, telekkel együtt 6millióból megvolt. Persze vidéken.
Ha most lennék fiatal, akkor is ilyesmiben gondolkodnék, a nagy ház mindig csak teher volt.
Ez minden igényemet kielégíti a maga majdnem 40 négyzetméterével.
Jelenleg élettársammal és kislányával lakjuk, gyeteknek is, nekünk is van egy egy kicsi pici hálónk a ház 2 végében, van egy nappali-konyha, és egy ici pici fürdő wc, mindez mai modern kivitelben. jól érezzük magunkat.
Tudom ez nem válasz a kérdésre, csak gondoltam megosztom.
A mérnök, akivel építettük ezt a házikót, mondta, hogy az ember az első házát mindig az ellenségének építi... Mindig mindenki eltúloz mindent és később jön rá mennI gondot okoz magának...
Nálunk most egy nagytakarítás is kb 1óra max...
3: De igen, az ingatlanpiaci görbe ciklikus. Figyelni kell, és akkor venni, amikor lent van.
Soha a világtörténelemben nem volt még máshogy.
Attól, hogy leírod, hogy de nem, attól még de.
És országosan sem egységes, nemhogy világszinten.
Van, ahol egyhavi itthoni gyík közalkalmazotti fizetésből szállodában tudsz lakni 4 hónapig teljes kiszolgálással, belépőkkel és utazgatással úgy, hogy még a vizet is palackban veszed. Számos ismerősöm ingázik így. Dolgoznak 2-3 hónapot itthon, majd elmennek 4-5 hónapra.
Az ingatlan tekintetében is vannak hatalmas különbségek időben is és térben is.
Van pl. egy sorozat, amiben amerikai családoknak megmutatják, a meglévő ingatlanjukból egy másik világrészben mekkora luxust tudnának venni.
Jelenleg is kisebb magyar városokban duplakomfortos, 4-5 szobás luxuslakásokat lehet venni 15-16 millióért, és sokan itt sírnak, hogy 40 millió alatt nincs ingatlan.
Pedig most fent vannak az árak, NAGYON fent.
Engem nem érdekel, ha nem hiszed el ezeket a TÉNYeket, egyszerűen kimaradsz a jóból.
De kérlek, ne toborozz!
4: Hogy érted, hogy minden drágult? 2,5-szeresére csak az ingatlan drágult.
Miért baj az, ha csökken és mindenki venni akar? Mire gondolsz?
Egyébként amikor "mindenki venni akar", akkor nőnek az árak, nem csökkennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!