Az ingatlan eladója elérhetetlen, csak az ingatlanossal lehet kommunikálni, még bankszámlaszámot sem tudok, hogy foglalózzak, normális ez?
Állíthatólag tavasz óta árulja, nincs energetikai tanúsítványa, az elhunyt haszonélvező haszonélvezeti joga még mindig be van jegyezve, hallotti anyakönyvi azt se tudja, hol van..
Most kezdjek aggódni, hogy nem is akarja eladni vagy én vagyok túl gyors? 2 napja tettem ajánlatot, elfogadta. Ügyvéd, minden van, rugalmasan elérhető. Én már azt hittem 3-4 napra rá szerződünk. Kezdjek félni?
20.
Írtam is, hogy bekérHETI, az eladó meg simán nemet mondHAT.
Itt jön be az indoklás, azaz, hogy az ügyvéd közölje, hogy leinformálás/lenyomozás céljára kell, mert nem bíznak anonim eladóban.
NEM jattról van szó, hanem árajánlatról - amennyiért megveszi valaki az ingatlant!
Te tényleg ennyire ostoba vagy vagy csak cirkuszolni akarsz???
22+
Jó áron adták a házat, nem alkudtam. Megnézés után még aznap írtam neki kell a ház. 2-3 múlva felhívtam mi van a szerződéssel, mert kell a banknak.
Erre mondta, hogy van több érdeklődő, én pedig vissza kérdeztem, hogy ez miért releváns, mivel alku nélkül fizetném ki az irányárat. Ezután már csak védekezett, hogy az érdeklődők erősködtek, nagyon érdekli őket. Ezért mondtam szeretnék találkozni vele, hogy megbeszéljük a részleteket. Itt egyből vissza is kérdezett mennyire gondoltam, mondtam 500000, erre azt mondta holnapig vissza jelez. Majd dobot egy sms-t, eladta másnak. Egy ismerősömtől hallottam, hogy a vevő panaszkodott a helyi kocsmába, hogy 1 milliót kellett még zsebbe adnia az ingatlanosnak.
25.
Azért "kellett" adnia, mert MEGDOLGOZOTT ÉRTE, az ingatlanos. És gondolom azért "zsebbe", mert nem akart az ismerősöd szerződést írni.
De gondolom a szobafestő is csaló, mert képes azért pénzt kérni, hogy festéket kenjen a falra, ugye?
4% volt a jutaléka a 30 milliós házból, 2020-ban 1,2 millió jó pénz volt, erre még kapott 1-et zsebbe!
Nem ingyen dolgozott, hanem szerződéssel. Az adásvétel előtt életembe nem találkoztam sem az eladóval sem az ingatlanossal. Egy ismerősöm ismerőse volt az eladó és ő ajánlotta nekem a házat. Én meg nem is tudtam, hogy ingatlanoson keresztül van hirdetve, mert személyesen oda pofátlankodtam. Megmutatott mindent, megbeszéltünk mindent, majd mondta olyan a szerződése nem kerülheti meg az ingatlanost, ekkor mondta a 4%-os munkadíjat is.
27#! Nem kéne a részletek tudta nélkül ítélkezni... Részemről ezt le is zárom.
Miért akarod tudni az adatait?
Majd ha lesz időpont az ügyvédnél, akkor és ott az ügyvéd tudni fogja.
Én úgy vettem házat, hogy az ügyvédnél mutatkoztunk be egymásnak az eladóval, azt se tudtam nő vagy férfi lesz.
A papírok készen vártak az asztalon, elém tolták a számlaszámot és oda fizettem.
Ő az ingatlanost te meg az ügyvédet azért fizeted, hogy ne neked kelljen adatokat gyűjteni, meg szerződést írni. Többek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!