Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ingatlan értékbecslés hitel...

Ingatlan értékbecslés hitel elbírálás után?! (OTP)

Figyelt kérdés

Olyan minimális lakáshitelt vettünk fel, a legkissebb futamidőre, hogy a bank (OTP) a hitelügyintézés során eltekintett az ingatlan értékbecslésétől. Statisztikai hitelügyintézés zajlott, elegendő volt az alaprajzot, és az energetikai tanusítványt benyújtanunk... a többi szokásos papír mellett. A hitelt megkaptuk, 2-3-4 hónapja már törlesztünk.

ERRE pár napja hív az OTP (nem átverés, valóban Ők voltak) hogy érkezne hozzánk egy ingatlan értékbecslő, felmérni a lakást.

???

Egy már létrejött hirelszerződés után? Már a törlesztés elindítása után? A már beköltözött, bebútorozott lakásomba? Már bőven nem olyan állapotban van a lakásom, mint amikor vettük (redőnyöztünk, klímáztunk, riasztóval szereltük fel) stb stb.

Min fog változtatni egy utólagos értékbecslés? Hiszen akár falakat is mozgathattam volna át, húzhattam volna fel, vagy bonthattam volna le?! Egyáltalán nem ugyanaz az állapot áll fent, mint amikor a hitelt megkötöttük volna. (Persze most pozitív a képlet, de mondjuk egy lakás felújítás kellős közepén állhatna szarabbul is az ingatlanom, mint a hitel ügyintézés előtt...)

Létezik ilyen? Történt ez meg mással is? Mi ez, ha nem az ügyfelek magánéletének a megsértése?!

okt. 28. 21:59
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Bármikor megtehetik. Valószínülűleg a jelzálogbanki átadáson elakadt, ezért kell.
okt. 28. 22:53
 2/2 SZTANN ***** válasza:
100%

Bármi előfordulhat. Nyilván nem fogják visszakérni a felvett hitelt...

A banknak a te lakásod a biztosíték, tehát neked egyáltalán nem hátrány, ha most magasabbra lehet értékelni.

De minden kérdésed jogos, tedd fel nekik!

okt. 29. 07:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!