Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Körfolyosós lakás vagy panella...

Körfolyosós lakás vagy panellakás?

Figyelt kérdés
Eddig életem nagy részét panelban éltem le, kisebb részét pedig családi házban. Jelenleg házat venni nem tudok, lakást szeretnék venni egymagamnak. Melyiket ajánljátok? Mik az előnyei és hátrányai ezeknek az ingatlanoknak? Mivel panelben éltem ezt preferálom, kicsit ódzkodom is a körfolyosóstól, mivel nincs benne tapasztalatom.

#panel #ház #ingatlan #lakás #körfolyosós lakás
okt. 28. 16:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Panelben már biztos hogy a rendes 110-es csatornacső van. A 100 éves körfolyósban meg a 32-es, eldugulós fajta.

Mi ezzel óriásit szívtunk. Mindig ünnepekkor dugult el.

okt. 28. 17:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Korfolyosos (gangos) haznak nincs elonye panellel szemben, megkapod a panel osszes hatranyat, es extra problemakat...
okt. 28. 19:11
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy lehetseges elony: gangos hazban altalaban talalhatsz olcsobb lakast, mint panelben, ha az ar a legfobb tenyezo, tehat talalhatsz egy foldszintes egy szobas 25nm peneszes-dohos, belso udvarra nezo, wc/furdo nelkuli (van egy, ami kozos a szomszedokkal) ekszerdobozt. Az osszes panellakas annal jobb, hacsak nincs a varosban nyomornegyed, ahol panelekben lakik sok ketes alak egy utcaban...
okt. 28. 19:13
 4/5 SZTANN ***** válasza:
100%

Körfolyosós még sokkal változatosabb színvonalú, mint a panel.

- A panelek nagyjából azonos korúak, ismerős minden problémájuk, lehet őket korszerűsíteni. Ha jó a szomszédság is, akkor panelben ki tudsz alakítani gyönyörű kis lakást, nem túl drágán.

- A körfolyosós 120-140 évestől napjainkig létezik, mindegyiknek más lehet a baja és az előnye. Van köztük luxus kategória (panel árának minimum duplája, belváros, szuper felújítva), meg van a totál lepusztult, omladozó nagyon alja épületek (belváros, szuteréntől lift nélküli négyemeletes) - és minden, ami közte létezik. És ha a ház nagyon ócska, akkor nem biztos hogy sikerül benne működőképes szép lakást kialakítani.

okt. 29. 07:24
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem költöznék gangosba. Belvárosi lakáskk között is van nem gangos. Szerintem lassan el fognak kezdeni leszakadni a gangok, ahol nincs felújítva a ház. Eleve nem.tudom hány utcai erkély szakadt le az elmúlt pár evben. A gangok sokkal több terhelésnek vannak kitéve. Meg sötétek, nyomasztóak tudnak lenni ezek a lakások. Sok köztük az "önkormányzati" is, magyarul veszel efy, drága belvárosi lakást masfél millá0s nm áron, a közvetlen szomszédodban meg ott lakik a 30 fős Lakatos család.
okt. 29. 14:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!