Miért pazarolják az ember idejét az ingatlanosok?
Egy csomó hirdetés hanyagul van feltéve. Elutazunk, megnézzük, erre kiderül, hogy a közmű amúgy nincs a telken, "csak" az utcában, hiába volt írva, hogy víz-villany-csatorna közmű létezik. Ami annyit takar, hogy egy másik telken át "lehetne", vagy 0.5 km kerülővel lehetne vizet bevezetni.
Azt már nem is mondom, hogy adott egy falusi telek, normális fényképek helyett feltölt fényképet egy balatoni strandról, meg egy hekksütőről (ok, 5 km), meg naplementéről. Értem én, hogy nem telket árul, hanem "életérzést", de ez sok.
A harmadik példa meg bekamuzza, hogy 2024 elején jön a víz-villany, már látszanak a munkagépek nyomai a sárban, én mondom neki, hogy azt én is láttam, de élőben, a kukoricát arató kombájn nyomai voltak és vízközmű társulásra várva 15 éve vár mindenki a víz közműre. Egy kiscsaj megvette előttünk évekkel a telket, most pereskedik, mert szegényt ugyanígy átverték és érzelemből vásárolt.
Azt már nem is mondom, hogy ahelyett, hogy megmondaná a címet, rá kell várni, vele egyeztetni, tök feleslegesen, mert meg tudom találni cím alapján és a hrsz után a közműveknek is utána tudok járni.
Miért nem lehet őszintén, korrekt módon leírni hirdetéseket?
Sok ingatlanos van (általában a piacvezető cégek alkalmazottja) akik nem néznek utána semminek, tényként leírják, amit a tulaj mond. Több esetben azért fényeznek, szépítenek mert eladhatatlan telek, de ilyen esetben, amikor a közmű bekötés késik, az nem az ingatlanos hibája. Ígérnek azok is fűt-fát.
A magáncégek ennél korrektebbek, bár én is találkoztam már olyannal, aki szobának jelölt meg egy tetőtéri 5nm-es déli fekvésű lukat (egy gardrób volt egyébként)
Hogy miért nem mondja meg a címet? Mert ha személyesen felveszed a kapcsolatot a tulajjal, akkor őt simán ki lehet hagyni az üzletből, semmi sem igazolja, hogy ő közvetítette neked (magadtól is oda találhattál). Ezért nem engedik, hogy az eladóval az első találkozásod ne személyesen ővelük történjen meg.
Utána már mehetsz magad is, már igazolva lesz az ő munkájuk (ő erre kapja a pénzt az eladótól).
Az ingatlanosok 98%-a pióca, aki minél kevesebb munkával akar sok pénzt keresni. Beleértve a nagy ingatlanos cégek ingatlanosait is, Duna, Otthon, OTPip, stb. Bunkók, nincsenek információik, csak a pénzre hajtanak.
Sokszor a házakról hiányoznak a külső képek. Gondolja, úgyis elmegyek személyesen megnézni és nehogy megkerüljem, nehogy felismerjem hol van a ház. Nem mintha nem tudnám kijátszani, ha akarnám. Sokszor szemtelenek is és flegmák. Elkezd velem, az ügyféllel vitatkozni. Amikor mondom, hogy én mondanék egy javasolt árat, akkor azt mondja, hogy nem tudok alkudni. Kérdezem, akkor mi az alku, ha nem az, hogy én mondok egy árat, az ő ügyfele is mond egyet és majd valahol találkoznak az elképzeléseink?
Aztán, elkezd vitatkozni az ingatlanos fazon, hogy jövőre már sokkal magasabbak lesznek az árak, mert nő a GDP (és az apa férfi) és majd a nyugdíjpénzek tovább drágítják jövőre az ingatlanokat. Mondom neki, nem egészen, a GPD adat nem jó (most derült ki, amiről nekem már korábban volt adatom, adatgyűjtés és rendszerezés az egyik munkám), a nyugdíjpénzek is csak felújításra lesznek elegek, nem lakásvásárlásra. De nem, ő jobban tudja, szerinte jövőre nagy drágulás lesz és magas GDP. Ez is egy sürgetési módszer: siess vásárolni, mert lemaradsz, ő meg a jutalékáról marad le. A másik kedvenc, amikor úgy sürget, hogy siessek dönteni, mert több komoly érdeklődő is van. Mondom persze, én meg most jöttem a falvédőről. Én is kereskedtem egy időben és már akkor is gyenge trükk volt a vevő sürgetése. Kritikán aluliak. Aki ennyire megveti az ügyfeleket, az mit vár? Mit kap? Hát ő is megvetést. Csodálkoznak az ingatlanosok, hogy ennyire megvetik őket. Vajon miért?
Legalább pazarolta az idődet.
Az én ingatlanosomra két hónap után kérdeztem rá, hogy mi újság, két hónap alatt senkit nem hozott lázba a házam?
Azt mondta, de.. csak ő nem fog rohangálni minden érdeklődőnek, megadta a címet, kívülről meg lehet nézni. Aki ajánlatot akar adni, annak kinyitja az ajtót. 😄
"Aki ajánlatot akar adni, annak kinyitja az ajtót."
Akkor élből nem normális. Hogy adjon valaki ajánlatot, ha nem nézhette meg belülről is? :)
Ha elfogadsz egy tanácsot, add csak fel te is a hirdetést a saját nevedben.
Ha nem olyan szerződést írtál alá, ami ezt tiltaná (akkor azt nem szabad aláírni), akkor te magad is hirdetheted és el is adhatod, és ha te külön úton adtad el, akkor nem kérhet pénzt. Vagy dolgozzon meg a pénzéért, vagy igyon rá hideg vizet.
Gondolhatod, hogy köpni-nyelni nem tudtam..
Nincs már az ingatlanos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!