Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladnátok a 3 szobás házat,...

Eladnátok a 3 szobás házat, ha lenne 4 gyermek..?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Párommal nagyon vitatkozunk, ugyanis most fog megszületni a 4. babánk. Van 3 szép nagy méretű szobánk.

Pàrom szeretne építeni a házhoz még 1 szobát, hisz akkor még mindig csak 4 szobánk lesz. Azonban én inkább eladnám és vennék egy nagyobb házat, ahol nagyobb a tér. Van egy 30 négyzetméteres nappalis konyhánk, meg fürdőnk és ez egy lapos ház. Azonban én szívem szerint inkább laknék egy emeletesbe, ahol nagyobb a tér meg egy nagyobb nappalisba, mert én azt érzem nem férünk...

Azonban nem egyszerű eladni, hisz úgy lenne csak pénzünk, ha ezt eladnánk és úgy vennénk.

Panelbe ennyi gyerekkel én nem szívesen mennék.

Nyilván gondolkodhattunk volna előre is, de falun lakunk és itt annó ez a ház volt a legmegfelelőbb évek óta.

aug. 3. 16:47
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
75%

Mit jelent a "szép nagy méretű" szoba? Mert ha mondjuk egy tipikus 90-100-as kádár, akkor abban alapból van két 20 nm körüli szoba, amiket ketté osztva már van 4 teljesen élhető szobátok, csak nyitni kell 1-1 plusz ablakot, ami nem akkora meló, pláne ha tipikus dupla ablakos.

De ha jó kialakítás, akkor lehet, hogy emelés nélkül ki lehet alakítani egy-két pici szobát a tetőtérben is. Mi ilyenben élünk, baromi sok lehetőség lenne benne, ha igényünk lenne még 1-2 gyerekre (nincs).

Szerintem jó, ha mindenkinek van egy kis privát szférája, de irreális költésekbe nem mennék bele 8-10 év kényelméért. Márpedig irreális költség lehet egy hozzáépítés is. De ha már hozzáépítés, akkor jól átgondolnám, hogy biztosan elég-e csak egy plusz szobát hozzáragasztani. Szerintem is fontosabb kérdés pl. a fürdő/wc-k száma, mint az, hogy esetleg a két pici közös szobában lesz, amíg a legnagyobb ki nem repül. Annyi fontosabb dolog van ezeknél.

Én pl. egy tipikus 90-es évekbeli kétszintes házban nőttem fel rengeteg privát szférával és ugyanannyira utáltam, mint előtte a panelban a közös szobát a tesómmal. Szerintem az sem jó, ha egy házban csak akkor találkozunk, ha nagyon akarunk.

aug. 4. 10:56
 22/35 anonim ***** válasza:
25%

"1. A kérdezö még csak terhes, egyelöre csak három gyerek van."

Kérdésben: Párommal nagyon vitatkozunk, ugyanis most fog megszületni a 4. babánk.

Szerintem az építkezés elkezdéséig sem jutnának el a mai helyzetben a szülésig, nemhogy a befejezésig. Az teljesen sci-fi, akkor is ha csak 1-2 hós terhes. :)

"2. Egy emelet ráépítése/tetötér kiépítése normál szakemberekkel max. 3-4 hónap - a mostani tetöt leszedni kb egy hét, az új falat, gerendázatot felépíteni max egy hónap, de akkor már elég sokat állt a munka, belül rendbetenni száradási idökkel együtt max. egy hónap."

Lol. Nem. :) 3-4 hónap alatt addig nem jutnak el, hogy egyáltalán mindenre találjanak normális embert. Ráadásul attól, hogy felhúzol új falakat és kész az új tető mindennel együtt, még mindig csak egy üres beltered van, vizes blokk nélkül (ami kötelező), nyílászárók nélkül, villany nélkül, fűtés nélkül, burkolatok nélkül.

"A szomszéd most építtetett a házára egy emeletet (70 négyzetméter), két hónap alatt be tudtak költözni azokba a szobákba is, szóval lehetséges, megfelelö szervezéssel és szakemberekkel."

Ja, messziről jött ember meg azt mond, amit akar. :D

Én meg reggel 8-kor áltam neki egy új 2 szintes háznak és már kész vagyok egy órája.

"3. A meglévö ház ugyanúgy használható közben, mint az átalakítás elött, ez abszolút nem érv, nem verik szét!"

Ááááá, a fűtésrendszer, a víz, az áram meg csak úgy felröpül. :)

"hoyg ismeretlenül "arany bogaram"-nak nevezel, miközben nem ismersz, illetve ez kifejezetten lenézö, "én vagyok a világon a legokosabb" stílusú valakire mutat."

Szerinted hogy kellene viszonyulnom olyan emberhez, aki egyből hülyézéssel indít? Naná, hogy innentől szarok az orrodra arany bogaram. :)

"Harmadszor, sehol senki - én sem! - nem írta, hogy a ráépítést PONT MOST kell megcsinálni"

Akkor arany bogaram, mi a kutya fülének írod azt, hogy hülyeséget beszélek, miközben az egész k. hozzászólásom lényege az volt, hogy NEM MOST KELL EZZEL FOGLALKOZNI. Itt minden idióta úgy beszél a házbővítésről meg a költözésről, mint amit terhesen meg csecsemővel kéne csinálni, olyankor amikor a leírás szerint pénz sincs rá.

aug. 4. 10:57
 23/35 anonim ***** válasza:
18%

Ha a jelenlegi ház tehermentes akkor építsetek egy újat, de a telket így is kpra kéne megvenni, mert addig a bank nem áll veletek szóba. Vagy pedig generál kivitelezőtől vesztek egy komplettet.

A történet egyszerű: a meglévőt és az újat is jelzálogoztatjátok, így 0 ft önerővel is tudtok építkezni (ha min közepes átlagnak számít a jelenlegi).

Mikor már fűtés kész az új, elkezditek hírdetni a régit. Az eladott ház árát bele fizetitek az új ház hitelének tökéjébe, így kb feleződik a törlesztő.

A bank építkezés közben mindig csak a kiutalt pénz után szedi a havi törlesztőt.

Ebbe nem minden bank megy bele, de akad 1-2. Itt a kérdés inkább az, hogy tudjátok e fizetni 60-70 milliós hitel törlesztőjét, és a fizetésetek elegendő-e hozzá. ~400-470000 ft/hó, amit fűtés kész állapottól már 95%-ban fizetni kell. Az utolsó 5% a használatba vételi után utalják csak ki.

Ehhez összesen havi ~900000 nettó fizetéssel kell rendelkeznetek.

aug. 4. 11:25
 24/35 anonim ***** válasza:
10%
A házat nem adnám el, a gyereket elvetetném. 3 bőven elég, még sok is. Fél is kell tudni nevelni, sok idő, türelem, pénz.
aug. 6. 09:04
 25/35 A kérdező kommentje:
A házunk fagerendás kádár kocka ház... úgyhogy erre sajnos nem tudunk építeni. Újtetővel vettük. Gondolom át lehetne a tetőt csinálni, hogy legyen vas szerkezetes, de az egy kabaré lenne.
aug. 7. 20:51
 26/35 anonim ***** válasza:

"És majd amikor kirepült a 4 gyerek mit csináltok az 5 szobás házban ketten?"

Mondjuk eladják egy olyan családnak, akik ugyanolyan helzetben vannak, mint most ők? A kérdező is most 5 szobás házat akar venni, nyilván 10-20 év múlva is lesz hasonló vevő.

aug. 11. 17:06
 27/35 anonim ***** válasza:
Nálunk a négy gyerek már kiköltözött, ketten vagyunk a 6 szobás házban, de egyelöre nincs kihasználatlan helyiség.
aug. 11. 17:58
 28/35 anonim ***** válasza:

"Mondjuk eladják egy olyan családnak, akik ugyanolyan helzetben vannak, mint most ők?"

Igen, mindenki ezt vágja rá, aztán 100-ból 95 esetben nem ez történik. Az ember szívéhez hozzánő az ingatlan, kismillió emlék fogja hozzákötni, az úgy van kialakítva és felújítva ahogy ő szereti. Ki a franc akar majd 50-+ évesen még azzal szívni, hogy eladja az otthonát, aztán vegyen helyette egy másikat, amit még 1-2 évig kell felújítani, mire oda kerül állagban és otthonosságban, mint a meglévő?

aug. 11. 20:11
 29/35 anonim ***** válasza:
És a 95 esetből 90 sz*r döntést hoz, aki ilyen szinten ragaszkodik, ha anyagi értelemben megterhelő fenntartani nekik ekkora házat. Ugyanazon a környéken egy 5 szobás árából vehetnek bőven egy fele akkorát úgy, hogy arra is marad keret, hogy azonnal álmaik otthonává varázsolják, de ha erre nincs igény, marad egy kis tartalék öreg korukra.
aug. 11. 21:10
 30/35 anonim ***** válasza:
53%

Két gyerekünk van, egy 10 éves lány és egy 2 éves kisfiú..

Kapaszkodjatok meg...két szobank van.

A lányomnak külön, és egy nekünk harmunknak.

Nappal nappalinak funkcionál, este hálószobának.

A kicsinek meg nem kell külön szoba, de van egy plusz helység amiből lehet neki egy kis kuckója majd.(Egy nagyobb kamra, amiből lehet egy szobát csinálni)

Nem adnám el a házamat, mivel négy évvel ezelőtt vettük, míg élek nincs szándékomban költözni többet.

aug. 11. 21:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!