Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladnátok egy ilyen alaknak a...

Eladnátok egy ilyen alaknak a házat?

Figyelt kérdés
Már egy éve áruljuk a családi házunk kevés sikerrel, és ma hirtelen jött egy román vevő, aki alku nélkül megvenné. Nagyon fura alak, állítólag román állampolgár és román rendszámú autóval érkezett, de ugyanúgy beszél magyarul mint mi. Ma reggel hívott, hogy megnézné a házat és csak a mai nap volt neki jó, nem akarta megvárni a hétvégét amikor szabad leszek, így hamarabb eljöttem miatta a munkából. Alig 5 percig nézelődött, alig kérdezett valamit és már azt mondta, hogy megveszi alku nélkül és már holnap el akarja kezdeni a papírozást, nekünk pedig jövőhéten költöznünk kellene. Mondtam neki, hogy ennyi idő alatt nem tudunk elköltözni és nincs is hová, de ő ragaszkodik a jövőhéthez. A nejem meg van győződve róla, hogy biztosan bűnöző és nem akarja egy ilyennek eladni, mert anyósomék velünk szemben élnek.

2023. jan. 19. 19:10
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
100%

Már van aki megveszi,igy már nem is eladó.Nem kell jobban részletezni.

Valóban,túl gyanús ez a vétel.Bár mi is hasonló gyorsasággal adtunk el ingatlanokat,de a vevő nem keltett gyanakvást

2023. jan. 19. 19:29
 2/44 anonim ***** válasza:
89%
Minimum egy, de inkább két hónapot szokás a kiköltözésre kikötni.
2023. jan. 19. 19:34
 3/44 anonim ***** válasza:
95%

ha ügyvéden keresztül zajlik a folyamat, akkor abszolut hidegen hagy ki veszi meg, csak fizessen.

A kiköltözést meg onnantól kell számolni, amikortól megvan a szerződés.

Egyből megkapod ügyvéd jelenlétébe az előleget, a többi pénz ügyvédi letétbe menjen.Mikor kiköltözöl akkor az ügyvéd utalja a fennmaradó részt.

Az meg elgondolkodtató, hogy egy év után csak 1 komoly vevőd van. Tehát szinte biztosan túl van árazva.

Ha, jön egy egyén, aki alku nélkül fizeti, lehet engedni kéne az akaratának...

Ezek alapján, és a jelenlegi gazdasági helyzetet figyelembe véve, lehet még jövő ilyenkor is árulni fogod, ha nem adod most el.

2023. jan. 19. 19:35
 4/44 anonim ***** válasza:
87%
A "román állampolgár" meg "román rendszámú autó" és "jól beszél magyarul" általában erdélyi magyart jelent
2023. jan. 19. 19:38
 5/44 A kérdező kommentje:
Igazából kulturáltan és udvariasan beszélt végig és nem is cigány. A gyanú abból fakad, hogy egyedül jött, alig nézelődött, sürgősen költözni akar és alku nélkül megvenné. Ja, és persze az sem hétköznapi dolog, hogy valaki egyik percről a másikra elővesz 60 milliót. Szerintetek nem bűnöző? Egyébként ez sem érdekelne, csakhogy a nejem nem akarja, hogy a szülei közelébe egy ilyen alak költözzön.
2023. jan. 19. 19:43
 6/44 anonim ***** válasza:
92%
Én sem vagyok bűnöző, mégis vettem már hasonlóan lakást (mondjuk nem 60 millióért). Azért ilyen gyorsan, mert az enyémet eladtam, sokáig nem találtam másikat és egyre közelebb volt a kiköltözési határidő. Amikor végre felbukkant egy megfelelő áron, meg sem próbáltam alkudni, sőt, még kicsit rá is ígértem azzal a feltétellel, hogy két héten belül költözhetek.
2023. jan. 19. 19:51
 7/44 anonim ***** válasza:
88%
erdélyben sokan kriptóznak és azoknak van pénze bőven , lehet egy ilyenel találkoztál
2023. jan. 19. 20:18
 8/44 anonim ***** válasza:
93%

A lényeg, hogy magyar és leinformálható ügyvédet hozzon és fizesse is.

A lóvé banki átutalással euro-ban, még a foglaló is-ami nem jár vissza, ha meggondolja magát;))

Kiköltözés dátuma szerződésben foglalva, óra átírásokkal....stb.

Ennyi lóvéból kibérelsz egy raktárat cuccotoknak vagy egy albérletet, amíg találtok kecót 30-40milkóért...

2023. jan. 19. 21:49
 9/44 anonim ***** válasza:
14%
Ha ez igaz, csak szétnézett mit lehet lopni
2023. jan. 19. 21:55
 10/44 anonim ***** válasza:
87%

Ezért is szeretem a gyakorikérdéseket, mert az anonimitás leple alatt olyan bődületes okosságok jönnek elő, amiket nem hinnék, ha nem látnám a saját szemeimmel.

,,Állítólag" román állampolgár, de te már úgyis elkönyvelted románnak; meg ugye a rendszáma is román, ami megcáfolhatatlanul magyarázza gazdája állampolgárságát, illetve nemzeti identitását. A román rendszám azért is jó, mert elárulja, hogy aki kiszáll belőle, az egy cigány.

Az pedig, hogy szót tudsz vele érteni az anyanyelveden — és nem hallik ki semmiféle akcentus — , arra enged következtetni, hogy a román rendszámos anyanyelve is a magyar, de ez most nem lényeg.

A lényeg az, hogy az egészet az teszi még gyanúsabbá, hogy a házat, amit meg akar venni, még ki is akarja fizetni...

Az én válaszom egy egyértelmű NEM, veszélyben az anyós!

Ugye Attilának hívják az illetőt?

2023. jan. 19. 22:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!