Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladnátok egy ilyen alaknak a...

Eladnátok egy ilyen alaknak a házat?

Figyelt kérdés
Már egy éve áruljuk a családi házunk kevés sikerrel, és ma hirtelen jött egy román vevő, aki alku nélkül megvenné. Nagyon fura alak, állítólag román állampolgár és román rendszámú autóval érkezett, de ugyanúgy beszél magyarul mint mi. Ma reggel hívott, hogy megnézné a házat és csak a mai nap volt neki jó, nem akarta megvárni a hétvégét amikor szabad leszek, így hamarabb eljöttem miatta a munkából. Alig 5 percig nézelődött, alig kérdezett valamit és már azt mondta, hogy megveszi alku nélkül és már holnap el akarja kezdeni a papírozást, nekünk pedig jövőhéten költöznünk kellene. Mondtam neki, hogy ennyi idő alatt nem tudunk elköltözni és nincs is hová, de ő ragaszkodik a jövőhéthez. A nejem meg van győződve róla, hogy biztosan bűnöző és nem akarja egy ilyennek eladni, mert anyósomék velünk szemben élnek.

2023. jan. 19. 19:10
1 2 3 4 5
 11/44 A kérdező kommentje:
Történetesen nem Attilának hívják, de magyar neve van. Ezen kívül egy román miért pont Sopron környékén akár házat venni, és nem pedig az ország délkeleti részén? Az hogy, együdül jött megnézni a házat arra enged következtetni, hogy nincs családja, de akkor miért egy háromszobás ház kell neki? Régi típusu nyomógombos telefonja van, amit a bűnözők használnák, amit talán nehezebb lenyomozni és nyomonkövetni, vagy csak azért mert hetente eldobja. Ez a sok gyanús infó nem azt sugallja, hogy vaj van a füle mögött?
2023. jan. 20. 05:04
 12/44 anonim ***** válasza:
90%

Nem azért, de ha én lennék a vevő én is szeretném ha elmenne a régi tulaj 1 héten belül. Bele is foglalnám a szerződésbe. Nem azért veszem meg hogy ő hónapokig ott lakjon benne. Mi van ha 2-3 hónap múlva se talál új helyet magának? Ne az én problémám legyen. Menjen albiba vagy oldja meg. Gondolhatta hogy ha eladja a házat, mennie kell.

Szeretném elkezdeni az átalakításokat. Kiadtam x milliót a semmire, mert ott van benne még mindig a régi tulaj.

Gondolom készpénzzel fizet, ez neki nagy kiadás.

Nem csokker, hogy az államtól kapja az ingyen milliókat és ráér várni. A saját pénzét fekteti be.

Mi egyszer néztük meg a házunkat, szintén olyan 10 perc volt az egész. Másnap intéztünk ügyvédet. Szerencsénkre lakatlan ház volt így nem kellett arra várni,mikor költöznek ki.

2023. jan. 20. 07:13
 13/44 anonim ***** válasza:
100%
Sopron közel van az osztrák határhoz. Valószínűleg az Európai Unióba tartozó Romániai, magyar nemzetiségű vállalkozónak. Esetleg munkavállalónak! Olcsóbb a határ közelében gondoskodni a szállásról. Bécs autóval 1 óra távolságra van...
2023. jan. 20. 07:53
 14/44 A kérdező kommentje:
Akkor is szokatlan, hogy valaki 5perc gondolkodás után dönt 60 millióról, ráadásul alku nélkül! Én például egy 150 ezres telefon vásárlása esetenén is napokig fontolgatom, hogy melyik típus lenne a jó választás.
2023. jan. 20. 08:09
 15/44 anonim ***** válasza:
94%

14. "Az hogy, együdül jött megnézni a házat arra enged következtetni, hogy nincs családja, de akkor miért egy háromszobás ház kell neki? "

Miért laknak a hollywoodi milliárdosok 10-20-50 szobás házakban? Mert van pénzük. És ez az ember? Mert van pénze. A legtöbb ember nem azért lakik lakásban, mert imádja a lakásokat, hanem mert nincs pénze házra. 3 szobát meg 1 ember is be tud lakni, nappali , hálószoba, dolgozószoba és már el is fogytak a szobák. Az, hogy nem ismersz százmilliomosokat és milliárdosokat, az nem azt jelenti, hogy nem léteznek ilyen emberek, meg hogy minden ilyen ember bűnöző.

Téged most azért ért kultúrsokk, mert találkoztál egy olyan gazdag emberrel, amilyen te nem vagy és amilyenekkel nem nagyon szoktál az életedben.

2023. jan. 20. 08:49
 16/44 anonim ***** válasza:
92%

"Az hogy, együdül jött megnézni a házat arra enged következtetni, hogy nincs családja, de akkor miért egy háromszobás ház kell neki? "

Ugyan miért? Egy felnött ember egyedül is el tudja dönteni, hogy akár a cslaádnak is megfelel-e a ház.

Másrészt nem mindenki annyira csóró, hogy egy szobában akarna élni csak azért, mert esetleg egyedülálló. Egy igényesebb ember szeretne egy hálószobát, egy nappalit és egy dolgozószobát magának - és már ott is vagyunk a három szobánál.

A nyomógombos telefon már régen nem úgy megy, mint a hülye régebbi filmekben, ha eldobja, nem tud másikat szerezni, emellett ha akarják, böven be tudják azonosítani elöbb is.

Akinek van pénze, és jó üzletember, az nem gondokodik egy kedvezö ajánlaton hetekig, hanem képes azonnal dönteni, és aki ennyiért akar házat, annak ez nem az anyagi lehetöségei felsö határa.

Az, hogy az ország nyugat végére költözne, teljesen érthetö, mit csinálna a keleti országrészben, ahol semmi sincs, sem munka, sem megfelelö infrastruktúra, bünözés viszont annál inkább. A nyugati részen meg egy óra alatt Ausztriában van, akár ott dolgozik, akár home office-ban, de mindenképpen jobb helyen, mint a román határ lenne.

Hidd el, ha tényleg bünözö lenne, akkor egyrészt nem így viselkedne, másrészt ha zsebböl kifizet 60 milliót, akkor nem az anyád nem létezö vagyona érdekli.

2023. jan. 20. 09:10
 17/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szerződés rendben van (nyilván ügyvéd fogja írni) Akkor simán
2023. jan. 20. 09:16
 18/44 anonim ***** válasza:
93%

Kutyát nem érdekel ki veszi meg a lakást, ha árulom.

Ha meg azonnali kiköltözést kér, ti meg nem tudjátok ezt biztosítani, akkor szokták azt csinálni, hogy egykét honapig visszabérlik a lakást.

Nem tudom, mi a pcsamnak akarsz ilyen ügyfélátvilágítást tartani a vevőnél, mi közöd hozzá? Perkáljon, leszarom honnan van a pénze vagy miért akar egyedül lakni vagy hanyas lába van.

2023. jan. 20. 12:28
 19/44 anonim ***** válasza:
89%

Én is bűnöző vagyok, mert gombos telót használok:DDD

De vajon, micsodák a politikusok, akik fullgéniusz telót taperolnak?

Biztosan kupit akar nyitni...nem mindegy neked, ha a lóvét megkapod érte...erkölcsi bizonyítvány a vásárlási feltétel vagy mi? :DDD

2023. jan. 20. 13:22
 20/44 anonim ***** válasza:
92%

Úristen, ti túl sok krimit néztek.

Mi itt lakunk Szabolcsban, a román állampolgárok töltik meg a fürdőinket, hoteleinket. Hogy miért? Mert tele vannak pénzzel.

A házakat meg többnyire befektetési célból veszik meg, felújítják, és vagy továbbadják haszonnal, vagy kiadják albérletbe. A NAV elárverezett ingatlanjait többnyire ők veszik meg, felújítják, eladják. Lehet ebből a pénzből vennék meg a te házadat :D

De tudod mit, nyugodtan várjatok egy újabb vevőre, aki majd hónapokig vár a CSOK-ra, vagy egyéb bánatos támogatásra, amit vagy megkap, vagy nem, aztán pár hónapos huzavona után eláll a vételtől, mert a maradékot meg nem adta meg a bank.

2023. jan. 20. 14:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!