Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Eladnátok egy 60-65 milliós...

Eladnátok egy 60-65 milliós házat 48 millióért?

Figyelt kérdés
2 ingatlanos is 60 felett hirdetné, a hasonlókat 65 felett hirdetik. A 48-as ajánlaton kívül nincs érdeklődés. A vételárra nincs szükségem, azért eladó, mert évek óta nem használjuk és a bérbeadás sem jöhet szóba. 1 hónapja hirdetem, kistelepulesen van.
jún. 12. 14:38
A kérdező szavazást indított:
Igen, eladnám.
Nem, várnék a 60-ra.
18 szavazat
1 2 3 4 5
 1/45 A kérdező kommentje:
A 48-as nálam jelentkezett, ingatlanost még nem bíztam meg.
jún. 12. 14:39
 2/45 anonim ***** válasza:
77%
Jelenleg egy ingatlan annyit ér amennyit adnak érte..
jún. 12. 14:47
 3/45 mindentudó99 ***** válasza:
93%
Az a kérdés reális e az ár. Nem azt kell nézni mennyibe kerülne felépíteni hanem hogy az adott településen adnának e érte annyit. Ha nem kell a pénz kitarthatod az árat de lehet sose megy el. Nálunk falun is van pár ház 40-50 milláért. Szépek de itt ennyiért biztos nem fog elmenni. Egyiket árulják már tíz éve. Jellemzően max 30 at adnak itt házért nálunk még akkor is ha újítgatni lell még. Ha most eladod kanatból 4 év alatt bejön kb a különbözet. Ha tartod a 60 millás árat lehet 10 év múlva is meglesz. Az meg hogy az ingatlanos mit mond egy dolog.
jún. 12. 14:57
 4/45 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Azt is számold egy ház fenntartása ami nem kel el mennyi gondal jár esetleg évekig. Állag megóvás fűnyírás saját időd a gondozásra stb
jún. 12. 15:00
 5/45 anonim ***** válasza:
100%
Az a kérdés hogy reális-e az ár. A mi utcánkban is hirdetnek egy házat 60 millióért, 2 éve és érdeklődő sincs nagyon.
jún. 12. 16:39
 6/45 anonim ***** válasza:
100%

Egy hónap még semmi. De az a fő kérdés, mennyi a reális ára. Mert lehet, hogy a többi valamiben jobb, csendesebb, komfortosabb, jobb a közlekedése, beosztása, kertje... Vagy azokat se tudják eladni :D Ingatlan.com-on meg érdemes jó fotókat felrakni meg kiemelni, kirakni marketplace-re is. És kiplakátolni a településen, mert nagy eséllyel olyan akar venni ott, aki kötődik már oda vagy nézelődik. (Művház, közért, állomások, fagyizó...)

Nekem hónapokig senki érdeklődőm nem volt, aztán hirtelen lett kettő és még egymásra is licitáltak, így végül többért adtam el. És mindkettőnek én szóltam, hogy nem érdekli-e, ingatlanosok meg senkit nem hoztak. Szóval persze bármi lehet, az is, hogy majd évekig hirdeted.

Ja és anno én "értékbecslésként" csináltam egy excelt, vagy 200 hasonló ingatlannal, mint az enyém és összeírtam mindenféle szempontokat, azoknak adtam pontokat, próbálva objektíven nézni az egészre. Hirdetési árakból meg olyan 10%-ot levonhatsz, kb. annyi alkut szoktak belerakni.

jún. 12. 16:40
 7/45 anonim ***** válasza:
13%
Ha ingatlanos 60 milliót becsült, akkor az sokkal többet ér. Ha jól értem valaki kapásból lealkudta 48 millióra, amibe te hajlandó lennél szó nélkül belemenni, mert gyors bevétel. Te tudod, de hogy a világon ennyire palira venni valakit és még bele is menjen, ilyen nem sok van. Ha figyelembe vesszük, hogy az ingatlanos alulbecsülte az árat, akkor te minimum 20 millió Ft.-ot vesztesz az elhamarkodott eladással, de inkább többet. A vevő meg röhög a markában, mert sz.rért húgyért vett egy baromi jó házat.
jún. 12. 17:05
 8/45 anonim ***** válasza:
51%

"A 48-as ajánlaton kívül nincs érdeklődés."

Akkor az nem egy 65 milliós ház.

jún. 12. 17:21
 9/45 A kérdező kommentje:
Az ingatlanos 63-ra hirdetné, ebből még lejön az alku és a jutalék, akkor nekem maradna 53-55 és ki tudja mikor. Konkrét vevője nincs. 65-ért hirdetem, más hasonló házak is ennyiért vannak hirdetve vagy többért. Senki sem érdeklődik. Megpróbálom 60 ért hirdetni, de szerintem nem az ár a gond.
jún. 12. 18:13
 10/45 anonim ***** válasza:
36%
És ez miért meglepő? Nem sok embernek van sok tízmillió a számláján. Nem mindenki akar oda költözni, ahol a ház van. Nagyon sok szempontnak kell összejönnie ahhoz, hogy vevőre találjon egy ház. A legtöbb házat 10-20 évig is hirdetik, mire vevőre talál. Ha lenyomod az árat, akkor csak magadat ásod el vele. Ház eladására úgy kell tekinteni, mint egy hosszútávú befektetés.
jún. 12. 18:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!