Ezek tudatában eladnátok az örökölt lakást?
Nagyszüleim XII. kerületi lakását megörököltem, az egész gyerekkorom odaköt, nagyon sokat voltam náluk. Férjemmel van már saját lakásunk, amit 1 éve teljeskörűen felújítottunk, a belvárosba nem mennénk vissza egyelőre lakni, főleg azért, mert megszületett azóta a gyerekünk és kijebb élhetőbb kisgyerekkel, mint bent a városban.
Dilemmázok az eladás és a kiadás között, igazából egyikre se visz rá a lélek, az utóbbinál pedig félek a teljes amortizációtól - mamámék lakása olyan 5 éve volt teljeskörűen felújítva, festve pedig 1 éve. Mit tennétek a helyemben? Piaci áron most olyan 60 millió körül tudnám eladni, de a lakásunkból amúgy sem akarunk tovább költözni a közeljövőben.
Vagy adjam ki bútorozatlanul, közjegyzővel és majd később jó lesz a gyereknek?
Add el, most még jó pénzt kapsz érte. Beteszed állampapírba, 10%-ot kamatozik jelenleg.
Mennyiért tudnád kiadni? Havi 200? Az is egy évben még csak 2,4 millió Ft.
A 60 milliónak a 10%-a meg 6 millió forint... ennyit kapsz állampapírban és nem kell szenvedned albérlővel, kockázatokkal.
7
Te sem örülnél ha leamortizálnák azt a lakást, amikhez 30 évnyi emlék köt szerintem. Más kicsit az ember hozzáállása, ha befektetési céllal vásárolt ingatlant ad ki, ahhoz nem kötődnek emlékek.
Tessék, itt van:
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__12463713-ho..
Neki elmondtuk hogyan keressen jó bérlőt.
De ha ennyire szentimentális vagy, akkor zárd le, húzd be az ajtó mellett szilóval, hogy még a levegő se menjen be és hagyjátok üresen....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!