Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Ezek tudatában eladnátok az...

Ezek tudatában eladnátok az örökölt lakást?

Figyelt kérdés

Nagyszüleim XII. kerületi lakását megörököltem, az egész gyerekkorom odaköt, nagyon sokat voltam náluk. Férjemmel van már saját lakásunk, amit 1 éve teljeskörűen felújítottunk, a belvárosba nem mennénk vissza egyelőre lakni, főleg azért, mert megszületett azóta a gyerekünk és kijebb élhetőbb kisgyerekkel, mint bent a városban.

Dilemmázok az eladás és a kiadás között, igazából egyikre se visz rá a lélek, az utóbbinál pedig félek a teljes amortizációtól - mamámék lakása olyan 5 éve volt teljeskörűen felújítva, festve pedig 1 éve. Mit tennétek a helyemben? Piaci áron most olyan 60 millió körül tudnám eladni, de a lakásunkból amúgy sem akarunk tovább költözni a közeljövőben.

Vagy adjam ki bútorozatlanul, közjegyzővel és majd később jó lesz a gyereknek?

2023. nov. 11. 19:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem inkább ne add el és keress egy pszichológust és kezeltesd a paranoiádat.

Nincs gyomrom végigolvasni a kommented, az ilyen emberek nem alkalmasak arra, hogy kiadjanak egy lakást. Csak a bérlők életét keseríted meg az állandó aggodalmaskodás meg majd aggályok keltésével.

Fűh, egyszer béreltem lakást egy hasonló tulajtól, mint te. 2 hónap után felmondtam az albérletet.

2023. nov. 11. 21:10
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan kiadnám. Ha eladod ugyanúgy szétverhetik, átalakítják és akkor már nem is mehetsz ráadásul többet oda.
2023. nov. 11. 21:21
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Ez üzlet, tedd félre az érzelmeket.

Gondold végig mit kezdenél az árával, aztán aminél jobb a matek azt válaszd. Az eladásra, kiadásra és üresen nézegetésre is lehet érveket mondani több kevesebb logikával mögöttük.

2023. nov. 11. 21:21
 14/28 anonim ***** válasza:
78%

"és akkor már nem is mehetsz ráadásul többet oda."

Várd ki a végét! Ennyire befordulva lehet még az új tulajt is cseszegetné, hogy vigyázzon az ajtófélfára, mert azon jelölték a magasságát! Le ne fesse!!!!

2023. nov. 11. 21:26
 15/28 anonim ***** válasza:
66%
Napi unatkozó kismamás kérdés megvolt, lapozzunk!
2023. nov. 12. 02:28
 16/28 A kérdező kommentje:

Milyen kismama? Egyébként is 5 éves a gaerekem és dolgozom, nem is értem ez hogy jön ide.

A normális válaszokat köszönöm, amiknél objektíven közelítttétek meg a kérdést, a többinél inkább úgy érzem, hogy mást felidegesít, hogy saját lakás mellett még van egy budai ingatlanom. 😁

2023. nov. 12. 08:39
 17/28 A kérdező kommentje:
200 helyett pedig 280-300 körül tudom kiadni, 2+1 félszobás lakás az Orbán hegyen.
2023. nov. 12. 08:54
 18/28 anonim ***** válasza:
71%

Ja, hogy csak dicsekedni jöttél?

Eszembe nem jutna arra verni magam, hogy a családom pusztul, de cserébe a vagyonom nő...

2023. nov. 12. 09:31
 19/28 anonim ***** válasza:
71%

Nem dicsekedni jött, csak most hogy szembesítettük azzal hogy ki is ő valójában, így most támad. Tipikus ez is.

Az a durva, hogy valakinek az ilyent napi 24 órában el kell viselnie, heti 7 nap...

2023. nov. 12. 09:46
 20/28 A kérdező kommentje:

uh, ti nagy szembesítők. Inkább azon törjétek magatokat, hogy keressetek annyit, hogy legyen valaha saját ingatlanotok. Nekem ez örökség nélkül is ment.

De nekem aztán az is jó ha életetek végéig más zsebét tömitek.

2023. nov. 12. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!