Eladnátok a 3 szobás házat, ha lenne 4 gyermek..?
Sziasztok.
Párommal nagyon vitatkozunk, ugyanis most fog megszületni a 4. babánk. Van 3 szép nagy méretű szobánk.
Pàrom szeretne építeni a házhoz még 1 szobát, hisz akkor még mindig csak 4 szobánk lesz. Azonban én inkább eladnám és vennék egy nagyobb házat, ahol nagyobb a tér. Van egy 30 négyzetméteres nappalis konyhánk, meg fürdőnk és ez egy lapos ház. Azonban én szívem szerint inkább laknék egy emeletesbe, ahol nagyobb a tér meg egy nagyobb nappalisba, mert én azt érzem nem férünk...
Azonban nem egyszerű eladni, hisz úgy lenne csak pénzünk, ha ezt eladnánk és úgy vennénk.
Panelbe ennyi gyerekkel én nem szívesen mennék.
Nyilván gondolkodhattunk volna előre is, de falun lakunk és itt annó ez a ház volt a legmegfelelőbb évek óta.
10 m2es szoba már korrekt, 8 pedig türhetően élhető.
Lehet egyszerübb lenne a 3ból többet kialakítani, már ha ez méretileg kiadja, vagy 2-3 szobát a tetőtérben kialakítani. Bár 6 főhöz már kéne 2 fürdő+wc és 1 wc
Már bocsánat, de ez szerintem most ebben a pillanatban totál felesleges konfliktus köztetek. A gyerekek legalább a kiskamasz korukig teljesen normálisan meglehetnek egy szobában, még akkor is ha különböző neműek, de ezt követően sem egy tragédia.
Mondok egy nagyon "meglepő" információt: nemhogy Magyarországon, de szinte mindenhol a világon luxus kategóriába megy az, hogy egy "normális" méretű család esetén mindenkinek saját szobája legyen. Ne tudjátok meg, hányan élnek úgy, hogy konkrétan egy szobában élnek a szülők és a gyerekek is. Nálatok pedig az a helyzet, hogy TALÁN 10+ év múlva zavarni fog két gyereket az, hogy egy szobában van. Ezen még rohadtul ráértek veszekedni meg idegeskedni.
(Azt meg megyjegyezném itt még pluszban, hogy 18/9 évesen úgyis elhúznak a francba egyetemre, de már az is lehet, hogy középsuliban is kolisok lesznek, aztán majd ott álltok a feleslegesen nagy házban, mindezt azért, hogy pár évig mindenkinek legyen saját hálója...)
Azért 6 embernek kéne már 2 WC legalább.
Szóval vagy hozzá epitetek, vagy emeletet huzatok, (szerintem ez lenne a legjobb), nem muszáj eladni.
Emelet lenne a legjobb. 6an vagytok, legalább 6 szoba kéne. 4 gyerekeknek, 1 nektek, 1 nappali.
14-es: ez abszolút hülye érvelés! A világon rengetegen éheznek, akkor ne egyenek az emberek rendesen, ahol van rá lehetöség, mert máshol felnönek rendes étkezés nélkül is?
Egyébként egy gyereknek már 4-5 évesen van igénye arra, hogy legyen saját területe, hely a saját játékainak, stb. Nem 10 év múlva fogja öket zavarni a közös szoba, már pár év múlva garantált, legfeljebb nem mernek szólni, ha olyan a szülökkel a viszonyuk.
Másrészt a kamaszkor 13-14 évesen már megkezdödik, szóval nem igaz, hogy akkorra eltönnek otthonról, emellett rengetegen tanulnak felsöfokon is a szülöi házban lakva, söt sok pályakezdö (vagy valamivel idösebb) fiatal is a szülökkel marad anyagi okokból.
"14-es: ez abszolút hülye érvelés! A világon rengetegen éheznek, akkor ne egyenek az emberek rendesen, ahol van rá lehetöség, mert máshol felnönek rendes étkezés nélkül is?"
Aha, hülye érvelés. Tudod mi a hülye, proli érvelés? Az amikor azzal indítasz, hogy a másik hülye. :)
Na, de akkor arany bogaram, áruld el, hogy miért jó dolog az, hogy terhesen / újszülöttel költözésen, hiteleken, vagy a házuk félig szétverésén aggódjon, csak azért, mert majd 13 év múlva nem lesz jó a gyerekeknek TALÁN, hogy közös szobában vannak. :) Miért nem ér rá ez a probléma pár évet, amikor talán pénzük is lenne az egészre (a leírás szerint perpill nincs)?
Az egyik korábbi válaszoló által felhozott fürdőszoba kérdés sokkal inkább kritikus, mint az, hogy most lesz-e mind a 4 gyereknek külön szobája vagy sem.
"vagy emeletet huzatok, (szerintem ez lenne a legjobb)"
Én nem tudom, hogy ti életetekben láttatok-e már építkezést és van-e róla fingotok, hogy ez ilyen kis buli meddig tart, de komolyan 4 gyerekkel, amiből az egyik újszülött, ezt kéne csinálni? Használhatatlanra szétverni a fél házat másfél-két évre?
18-as:
1. A kérdezö még csak terhes, egyelöre csak három gyerek van.
2. Egy emelet ráépítése/tetötér kiépítése normál szakemberekkel max. 3-4 hónap - a mostani tetöt leszedni kb egy hét, az új falat, gerendázatot felépíteni max egy hónap, de akkor már elég sokat állt a munka, belül rendbetenni száradási idökkel együtt max. egy hónap.
A szomszéd most építtetett a házára egy emeletet (70 négyzetméter), két hónap alatt be tudtak költözni azokba a szobákba is, szóval lehetséges, megfelelö szervezéssel és szakemberekkel.
3. A meglévö ház ugyanúgy használható közben, mint az átalakítás elött, ez abszolút nem érv, nem verik szét!
17-es: a 14-es vagyok, és NEM AZT írtam, hogy te vagy hülye - ezt csak te érzed bele -, hanem az érvelésre! Ez teljesen mást jelent, de ezek szerint a szövegértelmezéseddel is vannak bajok.
Másrészt ami TÉNYLEG proli dolog - hogy ezt a kifejezést használjam, ami szerintem szintén prolikra jellemzö -, hoyg ismeretlenül "arany bogaram"-nak nevezel, miközben nem ismersz, illetve ez kifejezetten lenézö, "én vagyok a világon a legokosabb" stílusú valakire mutat.
Harmadszor, sehol senki - én sem! - nem írta, hogy a ráépítést PONT MOST kell megcsinálni, de éppen az említett plusz WC-fürdöszoba miatt IS ez lenne az értelmes megoldás.
Szóval vegyßél vissza magadból, ne legyél ennyire elszállva magadtól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!