Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lett házatok/lakásotok?

Hogyan lett házatok/lakásotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nyilván mindenkinek a magánügye a saját lakhatása de érdekelne, hogy akinek van saját ingatlanja az hogyan jutott hozzá?

20 éves vagyok, egyetemen tanulok, szeretnék egy jó szakmát amivel jól is kereshetek de egyszerűen kilátástalannak látom, hogy egyszer legyen egy saját lakásom vagy házam, Tegyük fel ha 50 millió egy lakás (bár sztem keveset mondok) akkoris ha valaki félretesz havi 300.000 ezret akkoris 14 évig kéne gyűjtenie rá nem beszélve arról hogy 14 év múlva még jobban feljebb mennek az árak… de ha hitelben gondolkodik az ember akkor is kell min. 20% önerő

febr. 10. 00:32
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

"A konkret kerdezo ezt akarja."

Barátom, üssed fel az ingatlan.com-ot és nézd meg hogy mondjuk Kőbányán milyen panelek vannak 45-55 millió között. Ha szerinted ezek paloták, akkor én kiszálltam a beszélgetésből.

Nem 150 négyzetméteres belvárosi, újépítésű lakásokról beszélünk bakker. Hanem 50-60 éves panelekről KŐBÁNYÁN. Vagy lemaradtam valamiről és az már egy luxus környék lett?

febr. 22. 12:37
 42/42 anonim ***** válasza:
77%

13# válaszoló vagyok nekem,könnyebben volt a lakáshoz jutni, mert egy örökölt lakás felét kellett csak kifizetnem

Általában nem szoktam belemenni ilyen vitákba,de..

De ez már kabaré amit 1-2 kommentelő le művel.

Ezen nem kell vitázni,egy pillanatig, nem kérdés az,hogy a szüleink és még régebben nagyszüleink idejében lényegesebben egyszerűbb volt lakáshoz jutni,mint a mai fiatal 25-35 éves korosztálynak

Nagyszüleim 1959-ben fiatalon friss házasként, egyszerű gyári melósként, egy meglévő gyerekkel,aki az édesapám volt kaptak egy akkor épült 48m2

2 szobás tanácsi lakást.

Azt a tanácsi lakást 1993-ban tudták a nagyszüleim az akkori ingatlanárak töredékéért megvásárolni az államtól.

Édesapám 1982-ben fiatalon,friss házasként,fiatal tisztként,kiutalt a honvédség egy 39m2

1,5 szobás lakást a szüleim számára.

Azt a 39m2 szolgálati lakást édesapám 2007-ben,

25 év után vásárolhatta meg a honvédségtől,az akkori ingatlan árak töredékéért.

Úgy lett saját lakásom, hogy 2016-ban mikor 34 éves voltam megörököltük öcsémmel, a nagyszüleim volt tanácsi lakását.

Majd öcsémet a megtakarításomból, kivásároltam a lakásból.

Ha ma lennék 25-35 éves,és ez nem adódott volna meg nekem, őszintén fogalmam se lenne miből vennék ma lakást.

Nekem ne mondja senki,hogy régebben mikor 700.000 tanácsi lakás volt, nem volt könnyebb lakáshoz jutni,mint ma.

febr. 22. 13:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!