Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lett házatok/lakásotok?

Hogyan lett házatok/lakásotok?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nyilván mindenkinek a magánügye a saját lakhatása de érdekelne, hogy akinek van saját ingatlanja az hogyan jutott hozzá?

20 éves vagyok, egyetemen tanulok, szeretnék egy jó szakmát amivel jól is kereshetek de egyszerűen kilátástalannak látom, hogy egyszer legyen egy saját lakásom vagy házam, Tegyük fel ha 50 millió egy lakás (bár sztem keveset mondok) akkoris ha valaki félretesz havi 300.000 ezret akkoris 14 évig kéne gyűjtenie rá nem beszélve arról hogy 14 év múlva még jobban feljebb mennek az árak… de ha hitelben gondolkodik az ember akkor is kell min. 20% önerő

febr. 10. 00:32
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
68%
Sehogy. 43/f
febr. 10. 00:46
 2/42 anonim ***** válasza:
87%
Nagyszülői, szülői támogatás
febr. 10. 01:34
 3/42 Noren1989 ***** válasza:
100%
Örököltem + eltartàsi szerződés.
febr. 10. 02:29
 4/42 anonim ***** válasza:
85%

5 év önerőre spórolással+hitel. Szülőknél laktam addig, kaján kívül másra nem kellett költenem, de azt is inkább megoldottam szép kártyáb, csak néha kellett a pénzemhez nyúlni. 380 nettóval kezdtem, azóta 500 felett keresek, így 5 év alatt 22 milliót a tudtam félretenni és még 3 milliót fordítani felújításra.

Budapesten vettem lakást.

febr. 10. 04:25
 5/42 anonim ***** válasza:
29%

Ha 50 milliós lakásban gondolkozol már most, akkor soha nem lesz lakásod.

Egy lepusztult szoba konyhás lakást vettem először 25 évesen, ahol a wc a folyosón volt .

Sok munkával felújítottam, eladtam.

Aztán a következő, rengeteg munka és lemondás.

Kiadtam, stb.

febr. 10. 05:08
 6/42 mindentudó99 ***** válasza:
64%
Saját pènz hitel némi szülői segítsèg.
febr. 10. 05:56
 7/42 anonim ***** válasza:
27%

0 segítség, állami támogatások nélkül, egyedülállóként építkeztem.

4 év spórolás, összes túlóra, 2 évig másod állásom is volt.

Akkor még 46 millió volt a költségvetésem és 25 millió hitelt vettem fel.

Ha meg itthon keveset keresel hozzá irány külföld néhány évre. Megvan az önerő meg folytatod itthon.

Amúgy meg ne azzal foglalkozz most mennyi, téged ez úgy sem érint. Ha csak bsct végzel el, kb 25-26 éves korodra fogsz annyit keresni, hogy már simán félre teszed a béred min felét.

30 évesen elvileg már meglesz az önerőd, remélem érzed, hogy az 10 év meg neked. Ha céltudatos vagy és teszel is érte, akkor még akár hamarabb is meglesz. Sokat javít a helyzeten ha mama hotelban maradsz a gyűjtési időszakban.

Mikor beköltözöl egy családi hazba, hamar rájösz, hogy még 4-5 évig minden megtakarításodat fel fog emészteni. Pl kerítés, térkő, szauna stb. Kinek mik az igényei. A szép gyep is egy vagyonba kerül...

Mikor én dolgozni kezdtem 170000 nettó volt a fizetésem 12 évvel kesőbb, azaz jelenleg rosszul vagyok ha 800 nettó alatt van.

/Egy álagos gépészmérnök/

febr. 10. 06:35
 8/42 anonim válasza:
58%

Új családi házat vettem meg 4 éve. 3 millió forint önerő+ 10 millió csok+ 13 millió forint hitel és 1,5 millió Áfa. 3 gyermekes egyedülálló anyaként.

Most eladtam 60 millióért. 35 millió készpénzből pedig vásároltam egy felújított belvárosi lakást.

34 N

febr. 10. 07:17
 9/42 anonim válasza:
39%
Utolsó vagyok. Fizetésem nettó 600 ezer. Így, hogy nincs már hitel nagyon kényelmesen élünk.
febr. 10. 07:19
 10/42 nemaRendőrség ***** válasza:
55%

Miért egyedül akarsz lakást?

Miért hiszed, hogy bárkinek egyedül lett otthona?

Megházasodtam 25 évesen, babaváró+hitel+7 millió “zsebből” tudtunk venni egy lakást feleségemmel 26 évesen 2 évvel ezelőtt.

5 év múlva hitelmentes lesz. EP kártyás 40e ft előtörlesztés sokat számít.

Feleségemnek már lejárt a lakástakarék, nekem idén októberben fog. Az is jelentősen javítja a hitelt.

febr. 10. 08:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!