Mennyire csilivili a lakásotok/házatok? Mennyit takarítasz, van időd élvezni?
Apukámmal élek és nagy részt én gondoskodom a főzésről, takarításról mert ő sokáig dolgozik. Egy csomó idő elmegy takarítással és mégsem látom sosem olyan tip-topnak a házat pedig nem vagyok tisztaság mániás. Csak mire körbeérek szinte megint kezdhetném elölről és nincs idő "gyögyörködni", élvezni a rendet... Nálatok is így van? Nektek nincs csomó haj a lakásban, mert engem az is idegesít.
L/18
Ne vidd túlzásba! Ne takaríts sokat, mert tényleg nem marad időd élvezni a kényelmet. Tanuld meg:
- A lakás van érted, nem pedig Te érte!!
Én kicsit furcsállom, hogyha csak ketten laktok otthon, ő mindig sokáig dolgozik, tehát keveset van otthon, te pedig mindig takarítol, akkor miért nem látszik az eredménye? Én is csak hétvégenkét takarítom ki alaposan a lakást, de egész héten rend van és tisztaság, mert arra ügyelek, hogy ne dobáljam szét a dolgaimat a lakásban, tehát nem nagy ügy a ruhát a szekrénybe tenni..stb.
Ügyelek arra, hogy mindig el legyen mosogatva, fürdés után kiöblítem a kádat..stb. Mindig beágyazok.
Szóval vigyázni kell a rendre és a tisztaságra és akkor már nem is olyan sok és fárasztó hetente egyszer kitakarítani kicsit tartalmasabban.
Szombatonként porszívózok, felmosok, a fűrdőszobában vízkőoldózok, porttörlök. Kb. 1-2 óra alatt megvan, és persze a mosást is akkor bonyolítom le.
Ha zavar a sok haj, akkor gyakrabban kell felseperni, a mosogatóba és a mosdó kagylóba tegyél olyan kis szűrő korongot, hogy ne duguljon el, használj hajhullás elleni sampont...stb. A szőnyeget is hetente egyszer átkefélheted, hogy kiszedd belőle a hajat.
Két ember nem csinálhat akkora rumlit, hogy ne lehessen látni a takarítás eredményét. Ha már többen laktok egy házban, vagy gyerekek is vannak, az már más kérdés, ott tényleg nagyon nehéz rendet és tisztaságot tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!