Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Milyen gyakran es milyen...

Milyen gyakran es milyen alapossaggal takaritasz?

Figyelt kérdés
2009. márc. 5. 12:51
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Az attól függ, hogy mennyire porosodik valami! De én 2x szoktam nagyobb takarítást végezni egy héten!
2009. márc. 5. 12:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Én folyamatosan takarítgatok,mert itthon vagyok "babaváróba",de amikor dolgoztam a heti 2 szabadnapom a takarítással ment el.

Ami porosodik,mint a tv meg hasonló dolgok 2 naponta letörlöm,ez nem tart sokáig,porszívózni egy héten 2-3 -szor szoktam,mivel tengerimalacok vannak és szeretik a forgácsot kiszórni.Felmosni pedig hetente egyszer.

2009. márc. 5. 13:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hetente egyszer, általában szombaton mert ekkor van időm rá. Ilyenkor, porszívózok, törölgetek, fürdő, wc teljes fertőtlenítés. Ha indokolt az étkezőbe, konyhába a járólapot is felmosom. (Nem főzök napi szinten, nem koszolódi hamar). A parkettát havonta egyszer törlöm fel, annak nem használ, ha túl gyakran felmossuk.

Egy évben 3szor meg ablakpucolás, függönymosás, nagytakarítás. (Tavasz, nyár, késő ősz)

2009. márc. 5. 13:29
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A konyhát heti kétszer mosom fel, mivel naponta főzök. Folyósót is ekkor mosom fel. A wc- fürdőszobatakarítás úgy néz ki, hogy a szanitereket heti kétszer kifertőtlenítem, és felmosok. Van egy szoba, ahol több számítógép van, ezek nyomják a port, ott kétnapnta kéne port törölni, de ezt általában nem jön össze. Ablakpucolásos függönymosós nagytakarítás, kéthavonta. Ez így nekem kivitelezhető.
2009. márc. 5. 13:34
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Alapos takarítás hetente egyszer van nálunk. De szinte minden nap felsöprök és akkor már felis mosok, a kutyák, tengerimalac és a papagáj miatt.
2009. márc. 5. 14:00
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

WC-t, furdoszobat,konyhat es eloszobaban a kovet minden este felsoprom, felmosom. Porszivozni hetente 2-3-szor szoktam, port torolni naponta. Hetvenenkent lemosom a csempeket es a furdokadat kisikalom es lemosom nedves ronggyal a szekrenyek mogott es a polcok oldalat is.

Tovabba hetvegente szoktam kivinni a szonyegeket is el alattuk is felmosni. Kb. ennyi. De mi egy ket szobas 42m2-es lakasban lakunk. Egy ora alatt kesz a "nagytakaritas".

2009. márc. 5. 14:20
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Csak a saját szobám kell takarítsam (szerencsére) és azt kb úgy hetente. Ezt eléggé alaposan.

Persze ha mondjuk vendég jön akkor előbb rendet teszek benne.

És naponta van egy kis takarítás: ágybevetés, és portörlés a számító gépemen.

Amúgy nem vagyok mániákus, sokszor anyukám kell szóljon nekem, hisz én jól élek a kis rendetlenésgebn is :D

2009. márc. 5. 15:27
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Itthon vagyok 7 hónapos kislányommal, a lakásban lakik velünk egy kutya és két cica is. Ezért - bár szobatiszták és ápoltak az állatok, naponta felmosok mindenütt domestosos vízzel, felporszívózom a szőnyeget és feltörlöm a parkettát. Hetente egyszer bútortisztítóval törlöm át a bútorokat, az elég jó portaszító, nem kell hét közben törölgetnem. Maximum az üvegasztalt szoktam gyakrabban áttörölni, mert bármit leteszünk rá, meglátszik.

A fürdőszobát is hetente takarítom, olyankor kimosom a fürdőszobaszőnyeget is.

Ablakpucolás, függönymosás nagyjából kéthavonta.

Konyhaszekrény-kipakolás, minden polcot áttörölgetés maximum félévente.

2009. márc. 5. 15:36
 9/13 anonim válasza:
100%
én hetente egyszer egy nagy takarítást végzek, aztán a hét közepefelé felmosok mégegyszer...:)
2009. márc. 7. 14:43
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A takarítást be szoktam osztani a hétre, mindennap valami mást csinálok meg, így sokkal egyszerűbb, mint hetente egyszer nekiesni az egésznek és a végére félholttá válni. Tekintve, hogy van egy kutyum is, akit bent tartok, a sepregetés, felmosás mindennapos. Hetente háromszor mosás, és minden hétvégén egy nagytakarítás a por miatt.
2009. márc. 9. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!