Milyen gyakran es milyen alapossaggal takaritasz?
Szia!Én folyamatosan takarítgatok,mert itthon vagyok "babaváróba",de amikor dolgoztam a heti 2 szabadnapom a takarítással ment el.
Ami porosodik,mint a tv meg hasonló dolgok 2 naponta letörlöm,ez nem tart sokáig,porszívózni egy héten 2-3 -szor szoktam,mivel tengerimalacok vannak és szeretik a forgácsot kiszórni.Felmosni pedig hetente egyszer.
Hetente egyszer, általában szombaton mert ekkor van időm rá. Ilyenkor, porszívózok, törölgetek, fürdő, wc teljes fertőtlenítés. Ha indokolt az étkezőbe, konyhába a járólapot is felmosom. (Nem főzök napi szinten, nem koszolódi hamar). A parkettát havonta egyszer törlöm fel, annak nem használ, ha túl gyakran felmossuk.
Egy évben 3szor meg ablakpucolás, függönymosás, nagytakarítás. (Tavasz, nyár, késő ősz)
WC-t, furdoszobat,konyhat es eloszobaban a kovet minden este felsoprom, felmosom. Porszivozni hetente 2-3-szor szoktam, port torolni naponta. Hetvenenkent lemosom a csempeket es a furdokadat kisikalom es lemosom nedves ronggyal a szekrenyek mogott es a polcok oldalat is.
Tovabba hetvegente szoktam kivinni a szonyegeket is el alattuk is felmosni. Kb. ennyi. De mi egy ket szobas 42m2-es lakasban lakunk. Egy ora alatt kesz a "nagytakaritas".
Csak a saját szobám kell takarítsam (szerencsére) és azt kb úgy hetente. Ezt eléggé alaposan.
Persze ha mondjuk vendég jön akkor előbb rendet teszek benne.
És naponta van egy kis takarítás: ágybevetés, és portörlés a számító gépemen.
Amúgy nem vagyok mániákus, sokszor anyukám kell szóljon nekem, hisz én jól élek a kis rendetlenésgebn is :D
Itthon vagyok 7 hónapos kislányommal, a lakásban lakik velünk egy kutya és két cica is. Ezért - bár szobatiszták és ápoltak az állatok, naponta felmosok mindenütt domestosos vízzel, felporszívózom a szőnyeget és feltörlöm a parkettát. Hetente egyszer bútortisztítóval törlöm át a bútorokat, az elég jó portaszító, nem kell hét közben törölgetnem. Maximum az üvegasztalt szoktam gyakrabban áttörölni, mert bármit leteszünk rá, meglátszik.
A fürdőszobát is hetente takarítom, olyankor kimosom a fürdőszobaszőnyeget is.
Ablakpucolás, függönymosás nagyjából kéthavonta.
Konyhaszekrény-kipakolás, minden polcot áttörölgetés maximum félévente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!