A mostani tinédzsereknek hogyan lesz esélyük saját ingatlanra?
Nekem 3 év alatt kb 25%-al nőtt a házam értéke az ingatlan piac szerint. A gyakoris hozzászólók jó része szerint pedig egy 2+ éve lakott ház a felét sem éri, nem hogy drágább legyen, mint a kivitelezési költsége.
Végig fix hitelem van, 3 év alatt többet növekedett csak az én fizetésem, mint a havi törlesztő részlet összege. Midig is átlag feletti volt a fizetésem, és szerencsére ezt az évek alatti 4 munkahely váltással probléma nélkül tudtam tartani, sőt még növeltem is a különbséget, aminek sok köze van a 10+ éves munka tapasztalatomnak.
Már most jelentéktelennek tűnik a havi törlesztő, fel sem tűnik mikor levonják. Így elgondolkodtunk új autó vásárlásán is, mert bőven belefér a költségvetésbe a lízingje.
Most jön a lényeg, ha albérletben laknák akkor az új autó nem férne bele, mert olyan drágák lettek az albérletek. Ugye követték az ingatlan és a bérek emelkedését.
Lehet most 25%-al drágábban épülne fel ugyan ez a ház, de 4-5 év múlva ismét ugyan az a helyzet áll majd elő, annak aki idén építkezett, vagy lakást vett, csak most már lassabb az emelkedés mértéke. 5 éve kb a felét kerestem, mint most, és ezzel sokan vannak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!