Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A mostani tinédzsereknek...

A mostani tinédzsereknek hogyan lesz esélyük saját ingatlanra?

Figyelt kérdés
Egyik kollégám mondta, hogy van egy most 18 éves húga, de nem tudja elképzelni neki hogyan lesz majd saját lakása. Az ingatlan árak már így is háromszorosára nőttek az elmúlt 10 évben és a szakértők azt mondják 2-3 év és ismét másfélszeresére nő. Lehet persze kicsit több kell, mint 2-3 év, de úgyis középtávon is nézve a bérek egyre jobban lemaradnak az árak mögött és például Budapesten és környékén már átlag magyar embernek esélytelen saját tulajdonú házat venni, el sem tudja magát évtizedekre adósítani. Jöttek ugyebár külföldiek is, akik nagyobb tőkével rendelkeznek és kiszorították a hazaiakat. Legvégül tényleg más nem marad csak az öröklés, vannak olyan városok a világban, ahol már kb így megy.

2024. jan. 11. 16:58
1 2 3 4 5 6 7
 61/61 anonim ***** válasza:

Nekem 3 év alatt kb 25%-al nőtt a házam értéke az ingatlan piac szerint. A gyakoris hozzászólók jó része szerint pedig egy 2+ éve lakott ház a felét sem éri, nem hogy drágább legyen, mint a kivitelezési költsége.

Végig fix hitelem van, 3 év alatt többet növekedett csak az én fizetésem, mint a havi törlesztő részlet összege. Midig is átlag feletti volt a fizetésem, és szerencsére ezt az évek alatti 4 munkahely váltással probléma nélkül tudtam tartani, sőt még növeltem is a különbséget, aminek sok köze van a 10+ éves munka tapasztalatomnak.

Már most jelentéktelennek tűnik a havi törlesztő, fel sem tűnik mikor levonják. Így elgondolkodtunk új autó vásárlásán is, mert bőven belefér a költségvetésbe a lízingje.

Most jön a lényeg, ha albérletben laknák akkor az új autó nem férne bele, mert olyan drágák lettek az albérletek. Ugye követték az ingatlan és a bérek emelkedését.

Lehet most 25%-al drágábban épülne fel ugyan ez a ház, de 4-5 év múlva ismét ugyan az a helyzet áll majd elő, annak aki idén építkezett, vagy lakást vett, csak most már lassabb az emelkedés mértéke. 5 éve kb a felét kerestem, mint most, és ezzel sokan vannak így.

júl. 28. 08:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!