Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » A mostani tinédzsereknek...

A mostani tinédzsereknek hogyan lesz esélyük saját ingatlanra?

Figyelt kérdés
Egyik kollégám mondta, hogy van egy most 18 éves húga, de nem tudja elképzelni neki hogyan lesz majd saját lakása. Az ingatlan árak már így is háromszorosára nőttek az elmúlt 10 évben és a szakértők azt mondják 2-3 év és ismét másfélszeresére nő. Lehet persze kicsit több kell, mint 2-3 év, de úgyis középtávon is nézve a bérek egyre jobban lemaradnak az árak mögött és például Budapesten és környékén már átlag magyar embernek esélytelen saját tulajdonú házat venni, el sem tudja magát évtizedekre adósítani. Jöttek ugyebár külföldiek is, akik nagyobb tőkével rendelkeznek és kiszorították a hazaiakat. Legvégül tényleg más nem marad csak az öröklés, vannak olyan városok a világban, ahol már kb így megy.

2024. jan. 11. 16:58
1 2 3 4 5 6 7
 31/61 anonim ***** válasza:
0%

Beállnak majd a fiatalok tenyészbikának.

Bevállalják fiatalon a házasságot, 3 gyermek nemzését be ígérik az államnak.

És lesz pénz💰

2024. jan. 13. 10:30
 32/61 anonim ***** válasza:

Az Észak-Dunántúlon élek. A falu, ahol felnőttem, egész jó helyen fekszik, sosem volt sok munkanélküli.

A szülői házam 1990-ben épült, 1985 és 1994 között épült fel az utcánkban az összes ház, az építtetői kivétel nélkül a kortársaim szülei voltak, 20 és 30 év közötti fiatalok. Hatalmas, szintes ház az összes. Akkor már soknak gyereke volt, és még így is 22 évesen sorra húzták fel a házakat az emberek! Pedig ismerem az összes családot, soknak a szülei nem voltak tehetősek, az én nagyszüleim is rokkantak, alacsony keresetűek voltak. Apám 29 évesen építette fel a szintes házat, 2 gyerek mellett, pedig csak esztergályos volt.

Nem egy ember, hanem 40 legalább. A főutcán, a felénk eső részen megfigyelhető, kb. 120 sátortetős ház áll egymás mellett, mind 1956-1975 között épült.

Azt tudom, 1994-95 után megállt az építkezés a falumban, de a környéken is, azóta 1 utcát nyitottak, de ott csak orvos, ügyvéd, mérnök, kamionsofőr tudott építeni, ők is eladósodtak évtizedekre.

Azért akkor könnyebb volt.

2024. jan. 13. 22:46
 33/61 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy
2024. jan. 14. 00:10
 34/61 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 80as évek végéről az rémlik, hogy akartál fehér csempét venni, aztán volt kék vagy semmi. Vagy fordítva.

A legtöbb 80 évek végén és 90esek elején épült házban nem volt központi fűtés. Kájhákkal fűtöttek. Videken 90es évektől kezedett terjedni a vegyes kazán, előtte csak a gazdagoknak volt. Carbo robot pedig már kb 50es évekbe is létezett, de nem sok embernek volt.

Hőszigetelés létezéséről Mende mondák terjedtek csak, de nem igen találkozott vele senki. Ha meg valami csoda folytán volt a tüzépen, akkor nem vették meg meg, mert drága, meg jó lesz az anélkül is.

Villamos szerelvényekből volt kb 2 féle, aztán olyan színű lett, ami éppen volt. Fi relé vagy túlfesz levezető már akkor is volt még sem használták, ahogy az eph-t sem.

A masik nagyon jellemző dolog volt, hogy nem kulcsra kész állapotban költöztek be az emberek. Utánna még 5-10 évig készülgetett a ház. Mire befejezték meg kezdhették felújítani a regebbi részeket.

30-40 éve teljesen mások voltak az igények.

Én 2 éve építkeztem csok nélkül, nagyon jól tudom mi mennyibe kerül. A zárt kertekben még most is lehet kalákáb építkezni, mégsem tologanak a telkekért. Aztán fel lehet építeni egy házat fillerekből 1980as évek szintjére. De ezzel meg az lesz a probléma sokba kerül majd kifűteni.

Jah igen a 90es évek elején jóval nagyobb inflació volt, és nem is ment vissza 1-2 év alatt. Ezt valamiért elfelejtik...

2008ban jött a gazdasagi válság, deviza hitel...

Jelenleg jobbak a hitel feltetelek mint a csok előtt, csak hozzászoktak az emberek az alacsony számokhoz.

2024. jan. 14. 06:30
 35/61 anonim ***** válasza:
0%

A Fidesz segit

.

2024. jan. 14. 07:53
 36/61 anonim ***** válasza:
100%

34-es, apám pl. nem talált fürdőkádat 1989-ben, úgy kapott egy fülest, hogy siófokon talán lesz egy új eladó, onnan tudott hozni.

1990-ben már volt pár fajta csempe, de azelőtt tényleg csak a kék meg a fehér 15x15-ös volt. :D

2024. jan. 14. 11:02
 37/61 anonim ***** válasza:
68%

Na és azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a rengeteg szintes ház építésénél nem volt szempont az energiabesorolás, mert ahol én élek, volt kb. 6 szénbánya, és fillérekért hoztak szenet, nem foglalkozott senki olyannal, hogy mivel fogunk fűteni.

Most már csak olyan munkahelyek vannak, ahol egy csavart nem tudsz kihozni, akkoriban, amikor apám építkezett, a szomszéd hozott a bányától gumiszalagokat, fóliát szigetelésnek, öregapám a gyárból az összes vasanyagot hazahozta, csavart, fúrógépet, hegesztőgépet. A gyárban épített betonkeverőt!

Teljesen más világ volt.

2024. jan. 14. 11:07
 38/61 anonim ***** válasza:
62%
Nahát, nem lehet ma lopni a munkahelyről. Micsoda gonosz világ! Én nem is értem, hogyan juthattunk idáig. 😆
2024. jan. 14. 11:11
 39/61 anonim ***** válasza:
100%
Végülis 1-2 év alatt a tégla gyárból haza lehetett hordani szatyorban a szükséges mennyiséget.🤣🤣
2024. jan. 14. 12:24
 40/61 anonim ***** válasza:
24%
Aki lepontozta hogy a Fidesz segit a fiataloknak , attól kérdezem: az ellenzéki elmúlt 8 év jobb volt ??
2024. jan. 14. 18:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!