Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » "A 40 év alattiak háromnegyedé...

"A 40 év alattiak háromnegyedének már van saját tulajdonú ingatlana." Mért mondja ezt a rádió??

Figyelt kérdés
Az előbb mondta be a Retro rádió a 2 órási hírekben.

2023. dec. 1. 14:20
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 anonim ***** válasza:
11%
Ez hülyeség, nincs saját ingatlanuk. Ilyen ingatlanárak mellett nem is lehet, csak a programozóknak, ügyvédeknek, meg pár olyan szakmabelinek, akik milliókat keresnek egy hónapban.
febr. 3. 19:41
 62/69 anonim ***** válasza:
80%

Nem kell milliókat keresni, egyszerűen addig kell nyújtózkodni amíg a takaród ér.

Egyszerű szakmunkás vagyok, jelenleg havi 350et kapok kézhez, de kb mindig is ennyi volt a vásárlóereje a pénzemnek mint most, többet sosem ketestem. Mégis a saját házamban élek.

Nyilván nem budapesten, nyilván nem városban, hanem egy megyeszékhelytől 25km-re gyönyörű környezetben.

35 éves koromra volt annyi sporolt pénzem, hogy meg tudtam venni.

2szoba fürdő, konyha…

Szigetelni már én szigeteltem a csupasz téglaépületet… de teljesen jó kis házikóm van. És rengeteg fiatal lakik ott ahol én, én simán elhiszem ezt a statisztikát.

febr. 3. 19:49
 63/69 anonim ***** válasza:
26%
Igen tudom itt az összes proli kint mosogatott és 2 éven belül túlórával vásárolt hitelmentesen kacsalábon forgó palotát :D
febr. 4. 18:43
 64/69 anonim ***** válasza:
18%

59# +

Tehát, ha jól értelmezem akkor az értékelők 66%-a szerint, az lenne a természetes, ha a szülők alátennék a gyereknek a lakást, vagy legalább az önerőt.🫡

Feltételezve, hogy megkapják a lakást mert a 4 szülőnek van annyi pénze.💰💰💰💰

Ebből az következne, hogy gyerekek idővel szülővé vállnak, és mikor kiröppennének a gyerekeik, adni kéne nekik lóvét legalább az önerőre! Képzeljétek ezt el 3 gyerekre, az ma kb 45 millió!!!

Most jönne a lényeg: hogy a fütyibe szedné össze anyuci meg apuci az önerőt a gyerekeknek (1,2,3,...), mikor saját maguknak 1 lakásra sem tudták összeszedni, úgy, hogy még gyerekre sem kellett költeni?

Szerintem sehogy!!!

😈 Ha mázlijuk van elhunynak a nagyszülők, és a probléma meg is van oldva.🤦🤦

Tovább gondolva: a nagyszülők összehoztak maguknak egy lakást, a gyerekeiknek egy fél lakást és az unokák között pedig szétosztották a sajátjukat.

Összegezve: az a generáció aki sír, hogy neki nincsen az kimaradna a gyűjtögetésből!

febr. 4. 20:32
 65/69 anonim ***** válasza:
33%

#64 Most megint magyarázod hogyan NEM lehet megcsinálni, miközben a valóságban rengetegen megcsinálták és csinálják is.

Nekünk is így lett az első kicsi lakásunk, a két család segítségével. Anyósomék a két gyereküknek kevesebb pénzt tudtak adni de azt ajándékba, mivel két egyszerű emberről van szó, világ életükben a két kezükkel dolgoztak, 12-14 éves koruk óta. Az én apám meg kölcsön tudott adni nekünk nagyobb összeget, azt kamat nélkül kellett csak visszafizetnünk - azzal annyit kaptunk tőle ajándékba, mint amennyit anyósomék tudtak adni. Visszafizettük és azzal a pénzzel ugyanígy tudott testvéremnek is segíteni. Sőt, már az unokáinak is adott pénzt, nem keveset.

Éppen így a férjem is azért figyel oda a pénzre mert mindhárom gyerekünknek szeretne segíteni az életkezdésben és tud is majd amikor szükség lesz rá.

Csak ehhez tervezés, előre látás és értelem meg szándék kell, miközben soha eszébe sem jutott hogy ezt ne tudná megtenni majd valamilyen mértékben. Nem a kibúvót kereste hanem azt hogyan tegye meg.

febr. 4. 21:14
 66/69 anonim ***** válasza:
49%

64#+

Nekem új építésű házam van 0ft szülői segítséggel, csok és babaváró nélkül épült.

febr. 4. 22:46
 67/69 anonim ***** válasza:
72%

#64 Most megint magyarázod hogyan NEM lehet megcsinálni, miközben a valóságban rengetegen megcsinálták és csinálják is.

Ő azt szeretné, hogy utaljon ki neki egy házat az állam. Bútorokkal. Az udvarban egy autóval. Az ágyban egy nagy csöcsű szőkével. Ja és dolgozni se kelljen. Meg legyen ingyen sör.

Nevetséges ez az embertípus! 🤦

febr. 5. 09:19
 68/69 anonim ***** válasza:
100%

64+

Látom igen bonyolultan fogalmaztam...

Olvassátok össze az 59#-el, és teljessen máshogy értelmezitek amit írtam!

De tömören: az lenne a lényeg minden generáció saját magának oldja meg a lakhatását! Csak hiányzik a pénzügyi tudatossak, várják a csodát, és semmit nem akarnak tenni nagyon sokan a céljaik eléréséhez.

Úgy vettem észre, ez legtöbb esetben nevelési problémákra vezethető vissza. Mert, hogy tanítson pénzügyi tudatosságot, ha ő sem tudja miaz. A másik dolog, ha egy gyerek mindent megkap a szüleitől akkor többnyire nem is akar megküzdeni a dolgokért, csak elvárja

febr. 5. 10:33
 69/69 anonim ***** válasza:
48%

#15: "Viszont statisztikailag a szülői házban lakva te saját tulajdonú, tehát nem bérelt, nem állami tulajdonú stb lakásban laksz."

Tévedés!

Viszont az Orbán-rendszer előtt volt ám örökösödési adó egyenesági öröklés esetén is, így sokan már csak praktikus okból is a gyerek nevére írták, illetve legtöbbször a két szülő/nagyszülő nem egyszerre halt meg, így már RÉSZtulajdonossá vált számos ember olyan ingatlanban, ami összesen nem ér mondjuk 5 milliót és van benne 25%-a, meg szintén 25 a másik testvérnek.

Ugyanakkor a hitelre vett ingatlan valóban a te nevedre kerül, így statisztikailag az akkor is sajátnak számít, ha egy 20 millió értékű kecóra 5 millió önrésszel felvettél 15 milliót, amiből visszafizettél eddig 290 ezret és a futamidő végén - ha minden jól alakul és semmi sem változik - ki fogsz fizetni 28 millió körül.

Én erre nem verném magam annyira és nem lennék rá olyan büszke. Maximum arra, hogy van egy olyan állása, amire adott a bank hitelt. De sokan ezt is csak párban ugorják meg. Aztán hogy milyen a kapcsolat meg milyen lesz X év múlva már más kérdés.

aug. 15. 11:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!