Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ültethető retek, saláta,...

Ültethető retek, saláta, spenót ilyenkor? Jövő hétre fagyokat, hideget mondott a rádió időjárásjelentése. Magok zacskója februártól írja az ültetés időpontját, csak ha fagy lesz, akkor nem fagy el a mag?

Figyelt kérdés

2023. márc. 26. 14:44
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az enyémek már ki is vannak kelve.

Nem fagynak meg.

2023. márc. 26. 15:21
 2/6 A kérdező kommentje:

Reméltem, hogy ezt a választ kapom. Köszönöm :)

Ma ültettem el. Erre após annyira mondja férjemnek, hogy el ne ültessem, fagyok lesznek, elfagy, nem lesz belőle semmi. Sokszor okoskodik, de mivel februártól van az ültetés ideje a magok csomagolásán, ezért láttam jónak, hogy elültessem.

Köszönöm még egyszer a választ! :)

2023. márc. 26. 15:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A kikelt növények is fagytűrők. A földben meg egyébkéntis védett helyen vannak.Ültesd,még most eső előtt.
2023. márc. 26. 15:49
 4/6 A kérdező kommentje:

Nálunk talán tegnap hajnalban volt eső. Gyönyörű sötét, vizes most a föld. Lehetett bele ültetni, nem ragadt, de nedves volt. Emiatt is ültettem el, hogy még a talaj nedvessége segítse a magokat. Pár napja borsót is ültettem, annak is jót tett a mostani eső. A többit majd április végén-május elején.

Köszönöm a válaszokat, ment a zöld pipa a hasznos válaszaitokra. :)

2023. márc. 26. 16:01
 5/6 anonim ***** válasza:

Ebből a kérdezett háromból nagyjából egyiket se volt már érdemes elültetni.

Lehet, hogy szerencséd lesz, és borongós, hűvös tavasz lesz, akkor még lehet belőlük valami. Ha napos, meleg tavasz lesz, akkor már nem sok minden.

A spenót elszóródott magjai már február végén szoktak kelni általában, ha nem kemény a tél. Mivel az nagyon hidegtűrő. Mikor ültettem, február végén, március legelején volt.

A salátát meg retket március közepe felé érdemes, ha biztosra akarsz menni, hogy nem lesz későn nekik. Ez a pár nap nagyon sokat jelent. Annyiban mégse biztos, hogy mindkettő el tud fagyni. Pár fokot elviselnek, de sokat nem. A retek mondjuk -2-t nedves időben, -3-at száraz időben. A saláta lehet, hogy még a -5-öt is.

2023. márc. 26. 17:03
 6/6 A kérdező kommentje:

Tavaly vettük ezeket a magokat. Akkor nem ültettem el mindet hely hiánya miatt. Tavaly vetett spenótból most már kelt, főztem is belőle. Csak ha már itt vannak a magok, akkor elszórtam. Idén nagyobbítottam a veteményes kerten, ezért lett hely, ahová el tudtam ültetni.

Spenótot férjem szereti, miatta ültettem, az legyen még pluszban a kertben. A többit annyira nem sajnálom, ha nem kel ki. Csak ha már itt volt a tavalyról maradt mag, akkor elszórtam. Csomagoláson lévő ültetési időben bőven benne vagyok.

Majd meglátom, hogy lesz-e belőlük valami.

2023. márc. 26. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!