Lehet almát magról ültetni?
Própálkozok és két magom úgy néz ki hogy kicsírázik, de nem tudom, hogy lehet-e?
Illetve hogyan kell őket beoltani?
Lehet.
A beoltassal ráérsz még 5 év múlva 😆
Általában nem örökli a szülők előnyös tulajdonságait a magról kelt fa: lassabban fordul termőre, kisebbek lesznek rajta a gyümölcsök.
Persze, ha csak annyi a célod, hogy legyen árnyék és néha pár szem alma, annak megfelel, de ritka eset, amikor ennél többre képes egy magról kelt gyümölcsfa.
Igazából az árnyék a fontos,
Ha meg finom az a pár szem alma akkor csak nyertem
Lehet magról, de nem érdemes.
Nálam kikelt egyszer magától, és meghagytam, de kénytelen voltam átoltani, olyan gyenge minőségű volt a termése. Kicsi, és rendesen savanyú. Viszont alanynak kiváló, sokkal erősebben nő a fa, mint azokon a mérsékelt növekedésű alanyokon, amikre általában szokták oltani a faiskolákban.
Ha nem tudsz oltani, meg hamarabb kell az árnyékot adó fa, akkor vegyél oltványt, még lehet egy kis ideig. De kettőt vegyél, mert az almák általában nem önporzósok.
Ha csak 1 fa kell, akkor inkább sárgabarackot vegyél, valami erősebben növő fajtát, abból 1 is elég a terméshez, és gyorsabban nő, ha odafigyelsz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!