"A 40 év alattiak háromnegyedének már van saját tulajdonú ingatlana." Mért mondja ezt a rádió??
17:
0-40 éves korosztályról szólt a hír.
Nem 40 felett!!!
Kérdező, értem, hogy fáj amikor szembesülsz vele, hogy a többségnek sikerült, neked meg nem, de attól még ez a valóság.
A magyarok közel 85%-a saját ingatlanban él. Ez lehet a szülői ház is persze. De valóban nagyon sok embernek már van 40 éves korára saját ingatlanja.
Nem háza, hanem ingatlanja és ingatlan egy picike lakás is. Ahogy akik házasok azoknak felesben van 1 ingatlanjuk - de mindkettőnek van így sajátja. Örökléssel is sokan jutnak saját tulajdonhoz, akkor is ha ez csak 25%-a valaminek.
Nem azt kell bemesélned magadnak, hoyg hazudnak egy ilyen adattal, hanem át kell gondolnod és meg kell értened, hogy ez mit jelent. Nem mondták, hogy a 40 éves kor alattiak háromnegyede együl él a saját házában. Azt mondták hogy van saját ingatlana. Amit már megvett még akár úgy is hogy évtizedekig törleszti az árát.
Egy kocsinál vagy tévénél sem mondod azt, hoyg majd akkor lesz a tied ha kifizetted a hitelt amivel megvetted.
"Nem mondták, hogy a 40 éves kor alattiak háromnegyede együl él a saját házában. Azt mondták hogy van saját ingatlana."
Igen, akkor biztos egy garázsra vagy egy 2 nm-es tárolóra gondoltak.:)
De én nem látom, hogy volna a házban minden családban annyi ingatlan, még ha csak garázs vagy tároló is, hogy a csecsemőtől kezdve minden főre jusson 1 db.
Ezzel szemben a szomszédban 30-an laknak 100 nm-en, és sok 30-40 nm-es lakásban is 6-7-en. Belvárosi társasház.
(Nem, én nem tartozom a 40 alatti korosztályhoz, engem ez nem érint.)
"Ahogy akik házasok azoknak felesben van 1 ingatlanjuk - de mindkettőnek van így sajátja."
A hír értelmezése szerint nincsen egyiküknek sem egy saját ingatlanja!
"Ez lehet a szülői ház is persze."
Nem, nem lehet.
Néztem tanulmányokat lakáshelyzetről, ott se számítják saját ingatlannak a szülő lakását.
"De valóban nagyon sok embernek már van 40 éves korára saját ingatlanja.2
De értsd már meg, hiyg nem a 40 évesekről állították, hanem az újszülöttől kezdve mindenkire 40 éves kor alatt.
Mégis hány 0, 2, 12, 17 évest ismersz, akinek van lakása?
(Nekem volt akkor már 2 is, de a család összes ingatlana az én nevemen volt, így tehát a 4 felnőttnek nem volt a családban egy sem.)
Amúgy kifejezettem érdekes, hogy amikor a fizetés szóba jön szinte mindenki nettó 600-1 milla között keres itt gyakorin, de mikor meg fel kéne mutatni valamit akkor pedig a többség szerint lehetetlen össze szedni egy lakás vagy ház önerejét és fizetni a hitelt.
Én a valóságban is a gyakoris bértábla közepén helyezkedem el, és már 32 évesen építkeztem, 0 segítséggel, csok nélkül, babaváró nélkül, és még párom sem volt.
Az álatalános iskolás osztálytársaim felének van háza, a többi még otthon lakik pedig 36-37 éves korosztályról van szó. Utóbbiak többségénél gyerek is van.
A baráti körömből viszont az a helyzet, hogy 75% megvan. Ez a 30-40 éves korosztály.
Nem 40 felett!!!
Nem 40 felett!!!!
Nem 40 felett!!!!!
Nem 40 felett!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!