"A 40 év alattiak háromnegyedének már van saját tulajdonú ingatlana." Mért mondja ezt a rádió??
Szerintem pongyola a megfogalmazás, avagy kiforgattad a szavakat.
Ezzel gondolom valami propaganda szöveget akartak nyomatni, mint a múltkori 13 milliós megtakarításokkal. Az sem volt teljesen korrekt megfogalmazás. Nyilván nem a gyerekekre gondoltak, hanem arra, hogy átlag magyar felnőtt emberek nagy része már 40 év alatt eljut oda, hogy legyen ingatlana. Most hogy 1/1-ben, vagy 1/6-ban, azt gondolom nem részletezték, ahogy azt sem, hogy jelzálogjog van-e bejegyezve rá vagy sem.
Ilyen értelmezésben én simán elhiszem az adatot. Harmincasok vagyunk, az ismerőseink között talán egy párnak nincs még saját ingatlana. A legtöbben már tehermentes lakásban laknak, vagy kisebb hitellel tovább költöztek családi házba és mindehhez kevesünknek adatotott meg komolyabb családi támogatás. Van köztük budapesti, agglomerációban élő, kelet- és délmagyarországi is.
Nem, nem a bank tulajdona. A bank jogosult érvényesíteni belőle a jelzálogot, de hagyjuk ezt a hülyeséget. A ház a tulajdonosé, a jelzálogjog pedig a banké.
Ha valaki, mint pl. én vásároltam 3-4 éve ingatlant 15-ért 10M hitellel, most ér 40-50 milliót az áremelkedések és felújítás miatt.
Akkor a bank tulajdona? 50 milliós ingatlanon tud érvényesíteni 10 milliós jelzálogot. (halkan megsúgom, nyilván nem fog, lassan a telefonszámlám is magasabb mint a törlesztőm).
Úgyhogy banki hitel ellenére gyönyörűen nőtt a vagyonom.
Akinek 40 alatt nem kerül lakás vagy ház a nevére, annak már nem is fog.
Ebben a 3/4-ben persze benne van az is, aki megörökölte a borsodi nagymama vályogházának nyolcadát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!