Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lehet valakinek egyszer...

Hogyan lehet valakinek egyszerre több lakása, amit ki tud adni albérletbe?

Figyelt kérdés
Pl. 1 amiben lakik, még mondjuk még másik 2, amit kiad albérletbe.
2023. aug. 9. 20:30
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a 36-os túloz, de az is, aki azt írja, ma még lehet ezt játszani, hogy az ember szimplán munkából egyedül lakást vesz, pláne többet.

Én debreceni vagyok, itt egy 28 nm-es garzon 30 millió, hát hogy gyűjtene ennyit össze bárki munkából 10 év alatt? Az havi 300 ezer, itt sokan diplomával sem keresnek ennyit most, nemhogy 5-6 éve.

2023. aug. 17. 06:49
 42/52 anonim ***** válasza:
87%

41: De nem érted hogy lépésről lépésre be kell fektetni? Ha már van 1 milliód, befekteted. Az 1 millió 10 év alatt 3-4 millió lesz minimum.

Ha már van 3 milliód, még jobban hozó dologba tudod fektetni.

2023. aug. 17. 07:44
 43/52 anonim ***** válasza:
68%

39: Ezt nem lehet 5 perc alatt megtalálni. Ezt akár évek munkájával, tanulásával lehet megtalálni. És ha az ember megtalálja, megjátssza, nem adja ki másnak a munkája gyümölcsét.

Azért nem hiszed el, hogy ilyen van, mert nem teszel bele a felkutatásával hónapokat vagy éveket. Aki beleteszi, az megtalálja, és megjátssza, és neki fog fialni.

Olyan kicsiket apránként, amire te legyintesz, hogy annyiért nem éri meg, ezért bele se fogsz. Más meg igen.

Olyan ez, mint mikor kérdezte a szultán, mennyi jutalmat kérsz? Mire az ember azt mondta, csak pár búzaszemet: a sakktábla első mezejére 1-et, a másodikra 2-t, a harmadikra 4-t, és így tovább, mindig duplázódjon. A szultán legyintett: Ó, hát csak ennyi? Máris hozzuk...

Aztán az egész birodalomban nem találtak annyi learatott és learatatlan búzát, amennyi kijött a sakktáblás módszerrel.

Valahogy így vagy te a matekkal.

2023. aug. 17. 07:49
 44/52 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy ez teljesen parttalan vita. Mi pl. mérnök páros vagyunk, készülünk majd egy lakást venni Budapesten, vagy annak agglomerációjában egy-két éven belül (már ha normalizálódik a helyzet), némi hitellel és van egy tehermentes családi házunk ugyanitt. Persze, előny, hogy a szüleink támogatták az iskoláztatásunkat, meg az is, hogy az első lakásunkat, amit a házba forgattunk, még 2017-ben tudtuk megvenni (megjegyzem minimális önerővel úgy, hogy abba az utolsó gombunkat is beleraktuk segítség nélkül). De a legnagyobb előny az, hogy kettőnk bevétele meghaladja a havi nettó 1 millió forintot, aminek a felét lazán félre tudjuk tenni és még amellett is kényelmesen élünk. A fizetéseinket évről évre emelik, vagy a juttatásokat módosítják. Nekem pl. korlátlan használatú céges autóm van évek óta, ami nyilván sokat spórol nekünk, vagy pl. a férjem max összeget kap a szép kártyájára, amivel kitudjuk maxolni a kényelmi igényünket (wellness hétvége, étterem, stb.) és mégcsak a tényleges fizetéseinkhez hozzá sem kellett nyúlnunk.

És akkor most magunk mellé állíthatnék egy ápoló, vagy tanár párost, akiknek a munkája ugyanolyan fontos, a bevételeik mégsem tették 7 éve sem, meg most egyre inkább sem lehetővé azt, hogy egyáltalán legalább egy ingatlant megtudjanak végre venni ugyanezen a környéken. Innentől kezdve teljesen felesleges vernünk a mellünket, vagy hasonlítgatni. Nem lehet mindenki mérnök. Valakinek van, mert örökölt, összegyűjtött, nem tekinti a hitelt ördögi bűnnek, nyert a lottón, stb. Másnak nincs, mert 18 évesen kirakták otthonról, olyan a családi háttere, hogy semmilyen, mondjuk esélye sem volt tanulni és örül, hogy nem napról napra él.

Egy biztos. Az, hogy valaki milyen EMBER, nem az határozza meg, hogy mekkora a vagyona. Szeretem, hogy a mi zsebünk egyre vastagabb, mert biztonságérzést ad, de tudom, hogy közel sem ez az átlag. Mellesleg miért venne valaki Mucsaröcsögén egy lepattant viskót, csak mert arra van pénze, ha egyszer ott sem eladni, sem kiadni nem fogja tudni soha? Nem véletlen a drágább körzetek a drágábbak.

2023. aug. 17. 09:05
 45/52 anonim ***** válasza:
59%

43-as Ahhoz, hogy egy átlag ember jóval ár alatt jusson egy ingatlanhoz vagy szerencse kell vagy ismerettség, vagy mindkettő. Egyébként meg igen, vannak emberek akik ezzel foglalkoznak egész nap, hogy járják a városokat folyton nézik a hirdetéseket és egyből lecsapnak ha van valami jó biznisz, de egy átlag dolgozó ember ezt nem igazán tudja megcsinálni 8 óra munka mellett, mert nem mindenki dörzsölt ingatlankupec. Egy átlag ember aki nem ezzel foglalkozik akár napokig, hetekig is átgondolja hogy megvegyen egy ingatlant mert nagyon sok idejébe tellett összespórolni rá, egy ingatlankupec akinek halom pénze van és nincs nagy veszteni valóje meg ahogy megjelenik a tuti hiidetés még aznap meg is veszi kp-val fizetve.

Azt, meg hogy apránként lehet fejlődni senki nem cáfolta, én arról beszéltem, hogy egy átlag ember átlag fizetésből csak simán nem tud lakást venni. Persze lehet ügyeskedni és úgy feljutni, de nem mindenkinek van erre energiája meló melett, és nem is mindenki ért az ingatlanozáshoz, illetékek, adók, osztatlan közös tulajdon stb. fogalmak, jogi procedúrák, ügyvéddel, földhivatalal sz@rakodás ezeket sokszor eljátszani nem akkora nagy üdvrivalgás, ezekben jártassá válni nem egy átlagemberre jellemző dolog.

2023. aug. 17. 14:02
 46/52 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a lényeg hogy ár alatt, bár ez is egy opció. Félre érted az egészet. Az lényeg, hogy jó helyet válasszál. Lehet kezdeni egy zártkerttel amit építgetsz, lehet egy falusi kicsi ház, lehet egy kisvárosi lepukkant garzon. Ha jól méred fel a helyzetet ezek hoznak pénzt. Az hogy valakinek erre nincs ideje munka mellett arra nem lehet mondani, akinek meg volt/van ideje-energiája azon meg csodálkozni hogy lett több lakása. Igen bele kell ásni magát az embernek, hogy hova érdemes fektetni a kis pénzt. Egy biztos, ha ezt az extra munkát nem fekteted bele fizikailag, tudásban akár ingatlanjog akár felújítási alapok ismerete, akkor marad a hitel (nyersz vagy örökölsz most kihagyom) ha nem keresel átlag felett.
2023. aug. 17. 14:43
 47/52 anonim ***** válasza:
59%

"Nem az a lényeg hogy ár alatt, bár ez is egy opció. Félre érted az egészet. Az lényeg, hogy jó helyet válasszál. Lehet kezdeni egy zártkerttel amit építgetsz, lehet egy falusi kicsi ház, lehet egy kisvárosi lepukkant garzon"

Én, mint írtam, debreceni vagyok és te itt egy zártkerti kis sz*rt sem fogsz megvenni 20 millió alatt. És még a 20 millió is milyen rengeteg pénz, mikor azt megélhetés mellett kell félretenni, és ha köznen az ember családot is akar alapítani, akkor még mit csináljon egy garzonban 4 gyerekkel?

Hülyeségeket írsz, ne haragudj. Most azért, mert téged kvàzi eltartottak majdnem 30 éves korodig a szüleid és nem kellett pénzt leadnod, meg kPtál is pénzt erre-arra a családtól, meg még örököltél is, ez bocsi, de szerencse, és átlagember nem így él.

2023. aug. 17. 15:07
 48/52 anonim ***** válasza:
63%

45: "Egyébként meg igen, vannak emberek akik ezzel foglalkoznak egész nap, hogy járják a városokat folyton nézik a hirdetéseket és egyből lecsapnak ha van valami jó biznisz, de egy átlag dolgozó ember ezt nem igazán tudja megcsinálni 8 óra munka mellett"

Munka mellett nehezebb, de nekem van egy ilyen ismerősöm, aki mindig vesz egy lakást ár alatt, felújítja, és eladja haszonnal, és mellette van főállása, közalkalmazott, és egyedülálló anya, a kettővel kb. ugyanannyit keres meg. És csal 2 lakással csinálja és mindig abban a lakásban is lakik, amit felújít.

De ha látod, hogy jobban hoz ez az ingatlanvadászat, akkor ott is hagyhatod a gyengébben fizető állásodat, hogy több időd legyen ezekre, csak egy kis vagányság kell hozzá.

Amúgy főként hirdetéseket nézünk, nem járkálunk.:)

Más meg igen, minden lakásunkba napi szinten 5-10 szórólapot dobnak, hogy megvenném a lakását. Ugyanazok a nevek 20 éve.

2023. aug. 17. 18:49
 49/52 anonim ***** válasza:

* csak 1 lakással. Melléütöttem.

Bár lehet, azóta már 2-vel, ki tudja.:)

2023. aug. 17. 18:51
 50/52 anonim ***** válasza:
74%

45: És csatlakozom a 46-oshoz, tényleg nem lényeg, hogy ár alatt. De mivel az ár pszichológia, és hullámzik az ár - pl. az élethelyzet függvényében! - ezért mindig van ár-érték-differencia.

Az pedig elengedhetetlen, hogy az ember az ár-érték arányt képes legyen megállapítani.

Szóval akik azt hiszik, hogy valaminek az értékét az ára mutatja, azoknak valóban nem terem itt babér.

Értékesebb az a vaj, ami 8000 Ft annál, ami 1800 Ft?

Hát sokak szerint igen.

Akkor veszel meg egyszerre sok WC-papírt, amikor akciós, vagy minden héten megveszed drágán?

Ezen az attitűdön múlik az egész.

2023. aug. 17. 18:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!