Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Hogyan lehet valakinek egyszer...

Hogyan lehet valakinek egyszerre több lakása, amit ki tud adni albérletbe?

Figyelt kérdés
Pl. 1 amiben lakik, még mondjuk még másik 2, amit kiad albérletbe.
2023. aug. 9. 20:30
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
62%

Meglepő, de vásároltam a lakásokat. Miből? Első lakásom egy 28 nm-es lepukkant garzon volt, amit 27 évesen vettem. 15 éves koromtól nyaranta egy másfél hónap munka, aminek az árát nem költhettem el, egész egyetem végéig így ment, meg felsőoktatásban némi diákmunka évközben ha belefért. Utána a havi fizetésem felét tettem félre (otthon laktam), meg a nagyitól kapott szülinapi és karácsonyi ajándék pénzek is benne voltak. Szigorúak voltak a szüleim, és mindig azt mondták, hogy higgyem el hogy később jobban kell majd az a pénz nekem, mint most amikor márkás cipőt, ruhát vagy táskát vagy nyaralást a haverokkal akartam. Mindent megkaptam, de az ő értékrendjük szerint, és nem abban az árkategóriában amiben én akkor akartam. Igazuk volt hosszú távon.

A kis alkást sk. rendbe tetem. 8 év múlva eladtam, hozzátettem és vettem egy Pesti kislakást. Amikor más nem Pesten dolgoztam, akkor kiadtam. a kiadásból a recesszió alatt vettem egy vidéki 28 nm-es lakást, és kezdtem előröl. Rendbe tettem, eladtam kicsit hozzátettem és lett egy nagyobb(50nm)-es lakásom. Meghalt apán után egy 1/4 lakást még örököltem. Közben férjhez menetem, a férjemmel közösen vettünk egy lakást Balatonon még a nagy áremelkedés előtt. Férjem is vett egy lakást még amikor nem is ismeretük egymást, egyet meg ő is örökölt az apjától. Átlagos keresetünk van, nincs milliós fizetésünk.

2023. aug. 16. 11:18
 32/52 anonim ***** válasza:
73%

A gázszerelő Rózsabimbójába egyetlen tankolás kb. 80.000.000 Ft. (nyolcvanmillió)

Ebből akár 2-3 lakást is meg lehetne vásárolni.

[link]

2023. aug. 16. 11:25
 33/52 anonim ***** válasza:
71%
31-es csak sprólással átlag fizuból ezt ma már nem tudod eljátszani. Egy átlag garzon lakás ára egy megyeszékhelyen többet emelkedik egy év alatt mint amennyi a teljes éves fizetése egy átlag keresőnek.
2023. aug. 16. 11:39
 34/52 anonim ***** válasza:
68%
Ma is el lehet játszani hasonlót. Meg kell találni a piaci rést és várni nem is keveset. Nem tudhatja az ember mit hoz a jövő. Egy biztos, rosszul nem jársz ha ingatlant veszel. Nem a Pesti 40-50 milliós lakással kell kezdeni, ha nem akarsz egy banknak tartozni.
2023. aug. 16. 11:54
 35/52 anonim ***** válasza:
100%

31-es, szerintem nagyon ügyes vagy, de azért ahogy az előttem szóló írta, ezt ma már sajnos nem lehet elérni így, ahogy te tetted, illetve ugye nálad is bejátszott a szerencsefaktor, a nyomott árak+öröklés. Ja, meg hogy a szüleid eltartottak és nem kértek pénzt egyetemista korodban.

Én is dolgozom 18 éves korom óta, de nekem be kellett fizetnem ah otthonlakásért és inkább el is menekültem hamar otthonról albérleti szobába, ráadásul ez pont a recesszió idején volt, mikor neked már megvolt a pénz, mi akkor kezdtünk egyáltalán gyűjtögetni a minimálbéres munkákból a férjemmel (hú, és 2010-12 körül hogy örült az ember egy minimábéres melónak is, mert legalább kapott munkát), aztán mire lett egy is pénzünk, elkezdtek elszaladni az árak.

Így 30 évesen örülünk, hogy tudtunk egyáltalán hitellel ingatlant venni, nemhogy több lakásunk legyen.

Ez természetesen nem kissebbíti a te beletett, megbecsülendő munkád, csak olyan könnyen odavágjátok, hogy munkából... Hát, dolgozom én is régóta, iskola mellett is, két munkahelyen is, de pl. se karácsonyi, se öröklött pénzt nem kaptam soha.

2023. aug. 16. 11:54
 36/52 anonim ***** válasza:
63%
31-es nézzünk egy átlag kereső embert aki kap mondjuk havonta 400 ezer nettót, az egy évben 4800000. Egy év alatt simán van, hogy ennél többel drágul egy felkapottabb megyeszékhelyen egy átlagos 50 nm-es lakás. És ugye az is kizárt, hogy valaki a teljes fizetését félre tudja tenni. De mondjuk ha nagyon spürol akkor is max 300 ezret tud eltenni, ami egy évben 3600000 ennyivel pedig egy garzon lakás is drágul egy év alatt. Tehát csak önerőből, spórolással teljesen kizárt, hogy egy átlag kereső ember egyedül az életben össze tudjon gyűjteni pénzt saját lakásra. Mindenképp hitelt kell felvennie amit legalább 20 évig fizethet, tehát megöregszik mire kifizeti a sz@ros panellakását. Más a helyzet ha ketten vannak, akkor nyilván sokkal könnyebb, ráadásul az elb@szott kormányunk csak őket támogatta, eddig, mert jövőre rendesen megkurtítják a családtámogatást is.
2023. aug. 16. 12:14
 37/52 anonim ***** válasza:
34%
36-os Az írásod túlzásoktól hemzseg. Hol drágul 4.800.000 Ft-ot egy lakás ára Mo-n egy évben? Volt egy időszak most 2016-2022 között amikor a lakások évente 20-25 %-ot emelkedtek. Ami egy megyeszékhelyi panel esetében akkor éri el a 4,8 milliót ha Győr, Veszprém, Debrecen, Székesfejérvár vagy Budapest és agglomerációban van az ingatlan, és ez is inkább 2020-2021-re volt jellemző. A tendencia megállt, jelenleg csökkennek az ingatlanárak nominál árban is 10-15%-ot fél év alatt. De a kulcs az, hogy mindig abban kell gondolkozni, ami elérhető anyagilag és nem abban amire vágy
2023. aug. 16. 23:04
 38/52 anonim ***** válasza:
21%
"vágysz."
2023. aug. 16. 23:05
 39/52 anonim ***** válasza:
79%

37-es "jelenleg csökkennek az ingatlanárak nominál árban is 10-15%-ot fél év alatt"

Mutass már erre légyszíves egy példát. Nem fogsz tudni mert nem igaz amit állítasz. A felkapottabb megyeszékhelyeken folyamatos áremelkedés van amit az infláció még jobban megdobott.

2023. aug. 16. 23:27
 40/52 anonim ***** válasza:
31: Minden tökjó, csak a pesti kisbetű.
2023. aug. 17. 06:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!