Érdemes egyedülállónak, gyerek nélkülinek (nem lehet), 35 felett hitelre lakást venni vagy maradjon albérletben?
Persze hogy van, kicsi, felújítandó ingatlanban érdemes gondolkodni, minnél kevesebb hitelből.
Az albérlet minden esetben csak egy átmeneti kényszermegoldás, hosszútávon nem életképes.
Nem értem hogy miért lenne kizárt. Sokmindent meg lehet tanulni. De nem kell mindent sajátkezüleg, csinálhatja szakember is szépen sorban, ahogy lesz rá pénz. Az a lényeg hogy a hitelt minimalizálni szükséges.
Hol keresel lakást helyileg?
Ha nem bírod fizetni a hitelt, akkor kidobtad a pénzt. De csak akkor.
Albérlet esetén viszont mindenképpen kidobod. Melyik a jobb akkor?
Amennyiben lesz önerő hozzá, úgy érdemes. Természetesen előfordulhat olyan élethelyzet, hogy gond lesz a törlesztéssel, de mire a bank kidob, az fél-1év. Ezzel szemben albérletből, akár már az első hónapban kivágnak az utcára.
Valamint ahogy korábban is írták, hitelnél a sajátodat fizeted, míg albérletnél 'az ablakon dobod ki a pénzt'.
Az egyedüli fontos dolog, az a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása, lehetőleg olyan törlesztővel -természetesen FIX kamatozású- amit biztosan fizetni tudsz majd a jövőben.
Én is vettem, 33 évesen egy kis zárkerti házikot, egyedül jó nekem, párom már ugy se lesz. Ha megérem, nyugdijasan már nem tudnám fizetni az albérletet.
35F
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!