Kezdőoldal » Otthon » Ingatlan vásárlás, eladás » Érdemes egyedülállónak,...

Érdemes egyedülállónak, gyerek nélkülinek (nem lehet), 35 felett hitelre lakást venni vagy maradjon albérletben?

Figyelt kérdés
Ha albérletet vagy hitelt nem tudja fizetni a későbbiekben, nincs senki,aki segítene rajta. Egyedül kell mindent megoldania. Nincs szülő és más se. Párkapcsolat nincs kilátásban. Gyűjteni kell még, ami nem könnyű, a munka sem az,mert több műszak. De ezáltal lehet valamennyit félre tenni, hogy az alap meglegyen a hitelhez. Van értelme ?
2023. máj. 11. 00:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%

Persze hogy van, kicsi, felújítandó ingatlanban érdemes gondolkodni, minnél kevesebb hitelből.

Az albérlet minden esetben csak egy átmeneti kényszermegoldás, hosszútávon nem életképes.

2023. máj. 11. 00:12
 2/17 A kérdező kommentje:
Felújitandó és 45 négyzetméter alatt kizárt. Saját kezűleg, nő létére, lehetetlen újítgatni, max festeni.
2023. máj. 11. 00:15
 3/17 anonim ***** válasza:
84%

Nem értem hogy miért lenne kizárt. Sokmindent meg lehet tanulni. De nem kell mindent sajátkezüleg, csinálhatja szakember is szépen sorban, ahogy lesz rá pénz. Az a lényeg hogy a hitelt minimalizálni szükséges.

Hol keresel lakást helyileg?

2023. máj. 11. 00:25
 4/17 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem bírod fizetni a hitelt, akkor kidobtad a pénzt. De csak akkor.

Albérlet esetén viszont mindenképpen kidobod. Melyik a jobb akkor?

2023. máj. 11. 01:08
 5/17 anonim ***** válasza:
86%
+ 2 szobásat vegyél, ha valami kaki van, kiashatod az egyik szobát.
2023. máj. 11. 01:08
 6/17 anonim ***** válasza:
93%
mármint kiadhatod. de jó lenne, ha tudnék írni
2023. máj. 11. 01:09
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

Amennyiben lesz önerő hozzá, úgy érdemes. Természetesen előfordulhat olyan élethelyzet, hogy gond lesz a törlesztéssel, de mire a bank kidob, az fél-1év. Ezzel szemben albérletből, akár már az első hónapban kivágnak az utcára.

Valamint ahogy korábban is írták, hitelnél a sajátodat fizeted, míg albérletnél 'az ablakon dobod ki a pénzt'.

Az egyedüli fontos dolog, az a megfelelő hitelkonstrukció kiválasztása, lehetőleg olyan törlesztővel -természetesen FIX kamatozású- amit biztosan fizetni tudsz majd a jövőben.

2023. máj. 11. 03:46
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is vettem, 33 évesen egy kis zárkerti házikot, egyedül jó nekem, párom már ugy se lesz. Ha megérem, nyugdijasan már nem tudnám fizetni az albérletet.

35F

2023. máj. 11. 05:30
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Hasonlo helyzetben voltam, de en 38 evesen kijottem Nemetorszagba, az eddigi ot ev alatt felretettem minden penzt, szo szerint csak akkor vettem valamit, ha nagyon muszaj volt. Ot ev alatt felretettem annyit, hogy most 65%-ot le tudnek rakni onresznek, de meg maradok kb ket-harom evet, hogy minel kevesebb legyen a hitel. Utana tervezek venni egy kis lakast, es 45-48 evesen nem lesz 30 evig tarto hitelnyogesem, hanem - remenyeim szerint - egy tehermentes kislakasom lesz.
2023. máj. 11. 07:02
 10/17 A kérdező kommentje:
Felújítandót hogy vegyek, ha apránként javítgatnám? Albérletben éljek, fizessek hitelt plusz gyűjtsek felújításra? Ez lehetetlen. Pl régi ablakos, huzatis lakasban nem lehet lakni. Vagy ha a fürdő nagyon nem jó vagy a padló.
2023. máj. 11. 08:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!