Hogyan lehet valakinek egyszerre több lakása, amit ki tud adni albérletbe?
MEGVETTEM(!) a szüleim 120 m2-es “tanácsi” lakását és csináltam belőle 2 lakást.
Aztán eladtam a nyaralómat és annak az árán is lakást vettem. Majd felnőtt a gyerekem és a velem élő anyám is meghalt, így a házam már túl nagynak bizonyult, így vettem az árán egy 2 szobás lakást és egy garzont.
Ez eddig 5 lakás, ebből 1-ben én lakom, 1-ben a gyerekem, 3 meg ki van adva.
Mindezek Budapesten.
9: Vagy hitel.
Sokan csak 10% önerőt tettek bele 10 éve, és a bérleti díjból fizették ki a törlesztőt, vagy még mindig fizetik.
Mondjuk veszel te is egy nagy lakást és kettéosztod, és úgy.
Vagy egy házat és azt osztod fel több kisebb lakásra.
6: Ma már egy havi fizetés is lehet 1 millió Ft, vagy a mediánfizetés 400 000 nettó, ha jól tudom, abból is félre lehet rakosgatni elég hamar 1 milliót, így már könnyen lehet bárki forintmilliomos Magyarországon.
Milliárdos, na az nagyobb falat.
17: Nem kell 100 millió fölötti vagyon ahhoz, hogy valakinek 2 lakás legyen.
Vidéken 3-5 millióért is van, és ezekhez elég már az önerő is.
Győrben és onnan nyugatra most pont nem nagyin van, de 15-19 millióért minden nagyvárosban és üdülővárosban is van kezdő lakás, ha felújítandó, akkor is van, meg lehet venni, lehet vele dolgozni, eladni haszonnal, majd újrakezdeni ugyanezt egy másikkal.
Lehet venni telket is, közművesíteni, eladni haszonnal, stb.
Ezek nagyságrendileg kisebb beruházások, mint 100 millió.
És rengeteg ingatlantipus van még.
Teremgarázsbeállóval ugyanezt meg lehet csinálni, és így tovább.
Az utolsó festő is tud lakást venni ha jól dolgozik, megkeri az árát, és tud félre tenni. 3 lakás tulajdonosa vagyok.
Az első 2017-ben 20 évesen hitellel, aztán 2020 - ban vettem egy másik lakást, (egy nekem egy a szülőknek de az enyém kivan adva albérletbe)
Majd tavaly vettem külföldön egy igazán olcsó lakást (másfél szobás 50nm +erkély +pince) 30.000 euróért milanotol 1 kopesre. Romos volt, rossz volt de felújításra került. Reggeltől estig havi 28 nap munka eredménye. Évekig csovesen jártam (nőként!) de megerte.jaj igen, fodrász vagyok :) sok munka, alázat és meglesz az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!