Hogyan lehet valakinek egyszerre több lakása, amit ki tud adni albérletbe?
Több barátomnak is van, ők örökölték mindannyian, nem szülőtők, nagyszülőtől. Mármint, megkapták életkezdéshez a nagyi lakását, aztán összerakták az önerőt és vettek hitelre másikat a párjukkal, az eredeti lakás meg ki van adva.
Olyat egyet sem ismerek, aki dolgozott, és így lenne több lakása, de nyilván van ilyen is, bár ezeket a plusz lakásokat jellemzően pár éve vették, mikor olcsó volt, nem most, amikor 25-30 egy garzon is.
Milyen korosztály? Mert azért az sem mindegy. Mi vettünk 7 éve egy lakást, amiből most családi házba költöztünk agglomerációban, de ha nincsenek ilyen szándékaink, akkor vehettünk volna éppen mégegy lakást.
2 éve a férjem örökölt 5 millió forintot, ennyi volt az össz anyagi segítségünk az életben, ha azt nem tekintem, hogy mindkettőnket jó diplomához segített a család. Mérnökök vagyunk, fiatal harmincasok, a családi ház után a következő cél egy kis lakás befektetésre, illetve majd a gyerekeink életkezdéséhez. Ehhez már jó úton járunk, pedig nem vagyunk kő gazdagok, kimagaslóan jó fizetésünk sincs, csak marha sokat dolgozunk.
Na igen, pont ezaz.
Általában ma már nem lehet csak puszta fizetésből venni 2-3 lakást, mert az ember megöregszik, mire összegyűjti rá a pénzt. :D
Persze régebben amikor még nem ennyibe kerültek a házak, lakások, nyilván jobban tudtak a saját fizetésükből venni akár kettőt is.
23
"Persze régebben amikor még nem ennyibe kerültek a házak, lakások, nyilván jobban tudtak a saját fizetésükből venni akár kettőt is."
Fel kellene már ébredni.
Régen 1-2 ezer Ft-os havi fizetések voltak te szerencsétlen!!
Te most mit hőbörögsz?
Nem vagyok hülye, tudom, hogy régebben mennyi volt az átlag fizetés. 🤦
20:
"sehol nem írtam olyat, hogy 100 millió kell "
Nem pontosan fedi ezt a mostani megfogalmazásod, de mindegy.
"Szóval ma már csak akkor megy, ha anyuék milliomosok és megdobnak eggyel ajiba, vagy, ha van annyi eszed, hogy magad is megtudod keresni az árát,"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!